Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw ładny, a nawet bardzo ładny, w klasycznym, marynarskim zestawieniu kolorów - granat/czerwień/biel. Marynarka bardzo "dandy" i ładnie leży (nieco krótka, ale patrz niżej).

Mam dwie uwagi. Pierwsza - stylistyczna - zestawienie boat shoes i eleganckiej góry (ładna marynarka, poszetka - w dodatku biała) wg mnie wprowadza pewien dysonans (od pasa w górę - "wesele", od pasa w dół - "łódka").

Druga sprawa - wydaje się, a przynajmniej tak to wyszło na zdjęciu, że masz dość krótkie nogi w stosunku do całej sylwetki. Spodnie - biodrówki, w dodatku mocno skrócone, bardzo to odczucie uwypuklają. Wydaje mi się, że przy dłuższych spodniach z wyższym stanem byłoby o wiele lepiej. Marynarka jest nieco przykrótka, ale tutaj akurat poprawia proporcje i moim zdaniem to dobrze.

No, niech będzie, jeszcze jedna uwaga, tym razem subiektywna - bardzo wąska nogawka u dołu podkreśla biodra, co u faceta nie jest korzystne. Osobiście wolę proste linie spodni. Zatem bardzo mocno zwężane nogawki - tak, pasują, ale wyłącznie facetom bardzo szczupłym i wąskim w biodrach.

Nie zgadzam się. Kolega phantom jest w konwencji sportowej. To jest spójne. Ponieważ didżej to kapitan na imprezie, moim zdaniem przydałyby sie elementy podkreslające przywództwo (np. krawat w motywach żeglarskich, a nawet czapka kapitańska, bo to w koncu zabawa, a nie degradowałbym didżeja do pozycji bosmana).

"Kolorystycznie i stylistycznie super, ale kilka uwag:

- moim zdaniem spodnie przeszły zbyt daleko idący tuning; podejrzewam, że zwężana była nogawka i skracana - w mojej opinii jedna i druga operacja poszła o kilka centymetrów za daleko. Nie mam nic do tak wąskiej nogawki, ale tu nie są one proporcjonalne do dośc szerokich nogawek powyżej kolan, poniżej kolan zwężenie poszło po zbyt dużym skosie,

- pasek sugerowałbym w ciemnym brązie."

Rzeczywiście nogawka została zwężona dosyć mocno - do 16,5 cm i skrócona do wysokości kostki - czuję się w tych spodniach znakomicie, bo lubię przykrótkie, "rajtuzowate" spodnie. Co do szerokości nad kolanem, to jest ona pozostałością po moim zamiłowaniu do pumpów - nic z nią nie robiłem. Fabrycznie, nogawka dołem miała 21 cm. Myślę, że ich krótkość rekompensuje kusa marynarka, tuż za biodra. Zgadzam się co do paska u spodni, pasowałby by bardziej do ciemnobrązowego paska od zegarka i boatów, uważam jednak, iż założenie tego ze zdjęcia nie było wielkim błędem.

Co do uwag moszego do mojej budowy anatomicznej, to wydaję mi się, że jestem osobą dosyć szczupłą i wąską w biodrach i naturalnym jest, że przy skróconych spodniach, nogi wydają się być krótsze. Mnie tak odpowiada. Co zaś do "wesela na górze", to ja na zdjęciach nie widzę białej koszuli z mankietem francuskim na np.: srebrne spinki, eleganckiego krawata i ciemnej eleganckiej marynarki z jedwabną poszetką. Widzę natomiast granatową, sportową marynarkę z białymi guzikami, węzełek w butonierce, marynarską koszulę. Nie widzę natomiast koralików i zegarka, a są. Natenczas dziękuję wszystkim za opinie, pozdrawiam.

To "wesele na górze" to akurat miał być komplement. Ja przynajmniej tak odbieram Twoją górę - jako elegancką (choć niekoniecznie jest to szczy elegancji, rzeczywiście, można bardziej).

Co do bioder - niezależnie od tego, jak jest faktycznie, na zdjęciach biodra są dość szerokie. Jeśli Ci się tak podoba, to ok.

To "wesele na górze" to akurat miał być komplement. Ja przynajmniej tak odbieram Twoją górę - jako elegancką (choć niekoniecznie jest to szczy elegancji, rzeczywiście, można bardziej).

Co do bioder - niezależnie od tego, jak jest faktycznie, na zdjęciach biodra są dość szerokie. Jeśli Ci się tak podoba, to ok.

Ok, tak odebrałem Twoją uwagę jako komplement - dziękuję. Jeśli chodzi o te biodra to rzeczywiście - może trochę się ostatnio roztyłem - wszystko od żelek. Na weselu będę w sobotę, nie omieszkam wstawić swoich zdjęć.

Jeśli chodzi o te biodra to rzeczywiście - może trochę się ostatnio roztyłem - wszystko od żelek.

To prawie jak roztyć się w nadgarstku :) Co do zestawu mi by te same buty tylko w białym wydaniu pasowały bardziej, ale domyslam się, że nie każdy ma X wersji tego samego buta w szafce na takie okazje :)

16,5 cm nogawki dołem to chyba rekord na forum. ;) Dobrze wiedzieć, że możliwe jest tak mocne zwężenie nogawki. Uwaga taka sama jak przy poprzednim twoim zestawie - krótkie spodnie są OK, spodnie z niskim stanem są OK, ale jedno i drugie jednocześnie już nie. Krótka marynarka tylko potęguje wrażenie zaburzenia proporcji.

[attachment=2]DSC05232.JPG[/attachment]

xkoziol, podoba mi się połączenie kolorów. Tylko że zdjęcia wykonane są z kiepskiej perspektywy. Marynarka na tobie wygląda na dziwnie zniekształconą, plus efekt jakbyś maił niezłych rozmiarów "bebzon".

[attachment=2]DSC00535.JPG[/attachment]

Jeśli chodzisz w pumpach to wiedz że coś się dzieje!

http://www.youtube.com/watch?v=AJIQpP4fJVk&feature=player_profilepage

Grasz Pan w jakiś większych klubach? Nigdy nie widziałem tak dobrze ubranego DJ. Imho największym szczytem elegancji w waszym środowisku jest t-shirt z nadrukiem i jakieś znane markowe jeansy np. Diesel. A jak ktoś założy do tego czarną poliestrową marynarkę to jest już dandysem wszystkich dandysów.

Znam człowieka:), jeszcze żel, jawiący się na włosach, spodnie moro i już szatan się mną interesuje. Jeśli chodzi o środowisko dj-ów to jest ono bardzo hermetyczne i nie do końca chcę się w nie wpisywać, a dlaczego to już temat na inną okazję. Nie chciałbym pluć w bądź co bądź własne gniazdo, tym bardziej, iż spełniam rolę raczej prezentera muzycznego niż dj-a. Grałem swego czasu w łódzkiej Ambasadzie i Bedroom, od niedawna prowadzę z kolegą agencję eventową i skupiamy się raczej na imprezach okolicznościowych niż na graniu w klubach. Co do tezy o szczycie elegancji, jaką Pan przedstawiłeś, to zgadzam się, ale z w/w powodu, nie będę się rozpisywał:)Napiszę tylko, że 2 z 3 dj-ów, z którymi współpracujemy, nie miało na początku nawet koszuli na spinki, nie mówiąc już o takich dziwactwach jak właśnie marynarka (nawet ta przytoczona poliestrowa) czy czarne buty Pozdrawiam.

Ja ostatnio bardzo lubię połączenie błękitnej koszuli z błękitną poszetką. Dodatkowo plus za ułożenie w nie rzucającego się w oczy tv folda oraz krawat dobrze współgrający z butami, zawsze solidniej wygląda stylizacja, jeżeli każdy element jakoś koresponduje z innym ;)

Dobre połączenie chociaż do letniego zestawu dobrał bym lniany krawat lub o fakturze zbliżonej do marynarki.

Jak dla mnie jest ok, a krawata bym nie zmieniał na lniany. Taki materiał i faktura krawata ożywiają cały zestaw! Czy buty to są te same co na ostatnim zdjęciu we wpisie na szarmancie?

Ułożyłbym może tylko trochę inaczej poszetkę, żeby było fantazyjnie i bardziej "dandy" :)

I tak btw, pijesz powerade'a? :)

Dobre połączenie chociaż do letniego zestawu dobrał bym lniany krawat lub o fakturze zbliżonej do marynarki.

Jak dla mnie jest ok, a krawata bym nie zmieniał na lniany. Taki materiał i faktura krawata ożywiają cały zestaw! Czy buty to są te same co na ostatnim zdjęciu we wpisie na szarmancie?

Ułożyłbym może tylko trochę inaczej poszetkę, żeby było fantazyjnie i bardziej "dandy" :)

I tak btw, pijesz powerade'a? :)

Tak te same. Są w ostatnim wpisie i na pasku w motywie na stronie głównej. Monki na podwójną klamrę. Moje ulubione buty.

Tak piję powerade. Doskonale pasuje do zestawu ;) Do tego właśnie prowadzi czynne uczestnictwo na naszym forum, więc początkujący niech się zastanowią czy jednak chcą :D

Węzęł to węzeł Albert, czyli four in hand z dodatkową pętlą. Zwykły węzeł prosty alias four in hand wydaję mi się być za mało substancjonalny.

post-235-13658920479043_thumb.jpg

Czwartkowe spotkanie, stan wskazujący, ale jeszcze na długo przed zdziczeniem obyczajów. Po mojej prawej forumowy kolega Kamil (kamil) - pozwoliłem sobie pozostawić widoczny uśmiech na twarzy. Nie widać tego na zdjęciu, ale prawa dłoń aż zbielała od ściskania pudełka z nowymi butami. :lol: Dorosły facet, a cieszy się jak dziecko. ;) Tego co ja trzymam w obu rękach proszę nie komentować, ni to szarmanckie ni za grosz eleganckie. :D

Oczywiście kolory absolutnie zaburzone, bo spodnie są w kolorze khaki green o bardzo jasnym odcieniu, a marynarka to seersucker.

Nie wiem Wojtek, co się z Tobą działo ale wszystkie zdjęcia są robione z tak jakby przekrzywionej nieco perspektywy. :)

[zdjęcie usunięte]

Do formalnej wersji brakuje Jana z tyłu, coby jaśnie Panom spirytualia przytrzymywał ;)

Ale jednak jeżeli to ma być na sportowo, to strach pomyśleć, jak Waszym zdaniem na wyglądać formalny strój do pracy.

Trzyczęściowy garnitur grafitowy lub granatowy, ewentualnie dwurzędówka a najlepiej oczywiście stroller (http://www.szarmant.pl/stroller-i-stresemann)

Wszystko poniżej to już casual :)