603przemek Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 @phantom Co do pierwszego zestawu: Moim zdaniem góra jest bardzo fajna. Jeżeli chodzi o spodnie, to według mnie źle wyglądają tak podwinięte nogawki w tym przypadku. Całość sprawia wrażenie jakby od pasa w dół było lato, a u góry już jesień albo wczesna wiosna. Skoro podwinięte nogawki, to bez płaszcza i ewentualnie kardiganu. Z kolei jeżeli ubierasz płaszcz, to nogawki normalnej długości. Całość ogólnie na plus. Drugi zestaw: Jak dla mnie trochę za ciemno. Wybrałbym jakieś jaśniejsze spodnie i skarpetki. Ogólnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 @603przemek, sądzę jednak, że nogawki były podwinięte jedynie do zdjęcia, aby zaprezentować buty. To raczej nie jest element stylizacji. Pozdrawiam Przemysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Nie wiem czemu, ale ogladajac Twoje kreacje, mam skojarzenia z niektórymi starymi kreacjami tego pana http://venividivrai.blogspot.com/ Nie jest to moj styl, bo uwazam go za zbyt wyzywajacy i facecikowaty, ale wole to niz nudne kreacje w za szerokich dzinsach i pytniem czy poszetka nie jest, aby zbyt ekstrawagancka. Ps. Te podwiniete spodnie w drugim zestawie to juz przegiecie, ale mysle ze chciales pokazac po prostu jakie masz skarpetki. Ps.2. Do boat shoes nosze albo skarpetki długie w ciekawy wzór, albo stopki, ktorych nie widac, albo mam gole stopy - posrednie rozwiazanie nie jest moim zdaniem najlepsze. Ps.3. Zabrałbym ta serwetke na ktorej stoi zegarek, ktora lezy na telewizorze - wiem, ze czarny dobrze sie komponuje z białym i złotym, szczegolnie ludowy motyw ciekawie koresponduje z nowymi technologiami, ale to juz moim zdaniem za duzo. Chyba ze tvfold by cos tu zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Witam serdecznie. Mój pierwszy luźny casualowy zestaw z wyjazdu na obiad w rodzinne strony Marynarka - SH (100% wełna) Bawełniana poszetka Koszula - Charles Tyrwhitt Knit - Fraternity Spodnie - Zara (98% bawełna). Po weekendzie oddaje do oskrócenia Buty - Lantier. Kupione dość dawno na wyprzedaży (wątpliwej jakości skóra, podeszwa oraz obcas. Cholernie cieżkie w pielęgnacji). Sam design znośny jednak szczerze - nie polecam! pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Nie da się ukryć, że dobrej jakości zdjęcia od razu dodają +30% do stylizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Iz jest juz pózno bede sie streszczał: kolega Type wymieszał tutaj style- 1.nie taka marynarka do takich spodni, 2.nie ten krawat do takiej marynarki, Btw.ładna koszula i krawat ,jednak zupełnie nie pasuja do tej marynarki,marynarka jesienno-zimowa,równiez spodnie nie pasuja do tej marynarki, P.S.czy w Polsce jest teraz moda na kolorowe spodnie? Jestem w kwestii ubran zasadniczy wiec takie zestawy mnie troche zaskakuja,nie widziałem nikogo kto by sie tak ubierał tylko tutaj na forum/byc moze to tez kwestia srodowiska/. W kazdym razie uwazam ze lepiej byc under niz overdress.. A ładna poszetka.. Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 zawsze lepiej być over-. krawat czy muchę, ew. marynarkę możesz zdjąć łatwo - z wytrzaśnięciem ot tak może być problem. nawet sv wskazuje na lepszą opcję over. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Nie rozumiem czemu krawat i spodnie nie pasują do marynarki. Moim zdaniem poza szerokością krawata (klapy marynarki są bardzo szerokie, wąski krawat tworzy dysproporcję) zestawienie naprawdę udane. Moim zdaniem troszkę za dużo kolorów (jestem minimalistą), ale całość zdecydowanie na plus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 Iz jest juz pózno bede sie streszczał: kolega Type wymieszał tutaj style- 1.nie taka marynarka do takich spodni, 2.nie ten krawat do takiej marynarki, Mógłbyś rozwinąć? Chodzi o fakturę materiału, kolor czy coś jeszcze innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 @Kset stara angielska prawda...lepiej byc under niz over a mysle ze oni nieco sie lepiej znaja na tym niz krajanie pomijajac..moze bywasz poza Polska wiec jak bedziesz miał okazje zwróc uwage kto tak naprawde goni za moda, osoby które maja "swieze majatki" i chca sie "pokazac","stara gwardia" ubiera sie stosownie.... i wierz mi lepiej byc skromniej ubranym niz przebranym.. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 byc moze za długo przebywam poza Polska,jednak nie spotykam takich zestawów, wiec moje odczucia odnosnie tego co sie "nosi "w Polsce sa inne... Z zdjecia odnosze iz marynarka nie jest letnia,chyba ze jest to włoska robota-/jednak wnosze iz nie/, raczej stawiam na manifakture niemiecka lub angielska..krawat ,ktos tutaj juz odpowiedział,za szerokie klapy do takiego typu marynarki,skoro chcecie byc "modni" prosze uwzglednijcie iz taki typ marynarki był modny "kiedys".. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 gonienie za modą lub podążanie drogą własnego stylu nie ma za wiele wspólnego z byciem over- underdressed. ja bym wiedzy jakos nie przypisywal do narodowosci jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 25 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2011 hmm.. pogubilem sie czy to znaczy ze np.angielska klasa srednia ma sie uczyc od polskiej? kolega Kset sam chyba nosi marynarki klubowe/tradycja polska??/,hmm..a U.K młodziez na takich ma jeszcze przyszyty herb szkoły.W Polsce ze tego co wiem to obowiazuja w szkołach prywatnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 @phantom Bardzo mi się podoba. Mam jedynie dwie uwagi. Po pierwsze, jedwabny, "lśniący" krawat niezbyt pasuje do takiego casualu - sugeruję poszukać czegoś z wełny, knita. Po drugie, albo noś spodnie nisko, albo podwijaj nogawki - nie mam nic przeciwko ani temu, ani temu, ale jak robisz to jednocześnie, to bardzo zaburzasz sobie proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 byc moze za długo przebywam poza Polska,jednak nie spotykam takich zestawów, wiec moje odczucia odnosnie tego co sie "nosi "w Polsce sa inne... Z zdjecia odnosze iz marynarka nie jest letnia,chyba ze jest to włoska robota-/jednak wnosze iz nie/, raczej stawiam na manifakture niemiecka lub angielska..krawat ,ktos tutaj juz odpowiedział,za szerokie klapy do takiego typu marynarki,skoro chcecie byc "modni" prosze uwzglednijcie iz taki typ marynarki był modny "kiedys".. P. Btw.ładna koszula i krawat ,jednak zupełnie nie pasuja do tej marynarki,marynarka jesienno-zimowa,równiez spodnie nie pasuja do tej marynarki, P.S.czy w Polsce jest teraz moda na kolorowe spodnie? Paul Marynarka firmy LINEA DUE - nie mam pojęcia jakiego pochodzenia (nie mogę odnaleść informacji w internecie) - jednak muszę stwierdzić, że oddycha bardzo dobrze i w temperaturze do 20 stopni sprawdza się świetnie. W związku z tym nie jestem pewien czy rzeczywiście jest to marynarka jesienno-zimowa Kolor spodni poprostu mi się spodobał - nie wiem czy jest obecnie modny. Ps. może następnym razem pokaże bardziej formalny bądź stonowany zestaw w CMDNS Zaznaczam, że w tym czuję się bardzo dobrze. Dziękuje za komentarze. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 (...) Marynarka firmy LINEA DUE - nie mam pojęcia jakiego pochodzenia (nie mogę odnaleść informacji w internecie) - jednak muszę stwierdzić, że oddycha bardzo dobrze i w temperaturze do 20 stopni sprawdza się świetnie. W związku z tym nie jestem pewien czy rzeczywiście jest to marynarka jesienno-zimowa (...)Włoska Pozdrawiam, Jouka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 @type: moim zdaniem krawat, szczegolnie wezel, jest zbyt waski. Sam preferuje krawaty waskie, max 6.5cm, ale wezly staram sie wiazac nieco szersze, lepiej wtedy zachowane sa proporcje. Oprocz tego wszystko cacy, bardzo macaroni style:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Węzeł patrząc po twarzy kolegi jest dobry, większy optycznie by poszerzał grdykę. Jak już to proponuję zastosować mniej symetryczny węzeł, taki bardziej "nieskoordynowany", wtedy wypełni przestrzeń, a jednocześnie nie poszerzy twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Rzucilem jeszcze raz okiem na zdjecia, faktycznie moze wezel nie jest taki zly, ale czesc krawata pod wezlem jest wedlug mnie zbyt waska i sam krawat chyba jest za waski (w porownaniu do szerokosci klap marynarki). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Wydaje mi się też, że lepiej wyglądałby kołnierzyk z szerszym rozwarciem. Niemniej to szczegóły, zestaw robi zdecydowanie dobre wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Type, poza tym co zostało powiedziane wydaje mi się, że ten pasek zupełnie tu nie pasuje. Klamra niszczy ogólnie dość udanie dobrany strój. Popracuj też nad węzłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 marynarka bawełniana feraud, spodnie lniane montego, buty nunes correa, koszula esprit, pasek hugo boss orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninka Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Coś mi tu nie pasuje. Marynarka ok(moze odrobinę za krótka),koszula ,spodnie i przede wszystkim buty do wymiany(i do wykorzystania w innym zestawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Buty są czarne czy brązowe? Mam wrażenie, że buty powinny być lżejsze, te trochę się gryzą z resztą stroju. Jak dla mnie szkoda, że nie ma poszetki i założyłbym inną koszulę, bo ta "ginie" pod tą marynarką. W kwestiach technicznych się nie wypowiadam, bo są tu ludzie bardziej kompetentni w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 26 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2011 Problem jest podobny, jak przy poprzednim zestawie. Dopasowaną górę zestawiasz z obszernym dołem - tworzy to dysproporcję, którą jeszcze pogłębia zestawienie kolorów (góra ciemniejsza od dołu). Poza tym spodnie źle leżą, są chyba za długie. Fason niezbyt pasuje do Twojej sylwetki. Zdecydowanie podoba mi się zestawienie marynarki i spodni, koszulę wybrałbym białą - błękitna tworzy bardzo mały kontrast z marynarką, nie lubię tego. Poza tym buty z zupełnie innej bajki, niż reszta. Podsumowując - bardzo podoba mi się pomysł, ale niestety wykonanie zawodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi