Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiejszy piątkowy zestaw:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Większe zdjęcia po kliknięciu

Marynarka: Sebastian Żukowski, John G Hardy

Spodnie: Janusz Kruszewski, Harissons Flannel

Zaintrygowała mnie ta marynarka. Możesz wrzucisz więcej info do działu Bespoke?

Opublikowano

Dzisiejszy piątkowy zestaw:

Marynarka: Sebastian Żukowski, John G Hardy

Spodnie: Janusz Kruszewski, Harissons Flannel

Można wiedzieć gdzie były kupowane szelki? Strasznie mi się podobają. ;)

Opublikowano

Styleman, to pierwsze zdjęcie to zdjęcie ze strony http://www.crichtonbespoke.co.uk/, nieprawdaż?

Od początku listopada pracuję w Chester i odwiedziłem tego krawca. Styleman, wiesz może coś więcej na temat jakości jego garniturów? Szyłeś coś u niego? Sprzedawca (bardzo miły pan, który od razu zwrócił uwagę, że mam ładnie wypastowane buty ;) ) porozmawiał ze mną chwilę i polecił się na przyszłość, bo wtedy nie byłem jeszcze zainteresowany szyciem. Teraz jednak planuję uszycie dwurzędówki (pierwsza moja przygoda z krawcem) i zastanawiałem się, czy warto zostawić 1500 GBP w tym salonie, czy lepiej jednak zrobić to w Warszawie, przy okazji moich dość częstych powrotów do kraju (w Warszawie koszt pewnie ok. 5000 PLN, czyli sporo mniej...)

Opublikowano

Witam

Przykro mi nie korzystałem z usług tego krawca,zdjęcie wziąłem jako przykład stylizacji .

Ja zdecydowanie będąc na miejscu zamówił u niego,na pewno będzie dużo lepiej ,jak wiesz taniej nie znaczy lepiej.

Pozdrawiam

Opublikowano

@Secondhand Dandy jeżeli miało być en vogue to zapewne udało Ci się...

Po części chciałem, ale to, że mam na sobie na tym zdjęciu pikowana kamizelkę jest w dużej mierze wynikiem przypadku. Zostałem złapany przez Maćka, autora zdjęć na Wro Street fashion, tuz przy wejściu do hotelu, zaraz po oddaniu do szatni płaszcza. Wiedziałem, że ma sporo pracy w związku z obsługą warsztatów, dlatego nie mogłem odpuścić okazji zaistnienia na jego stronie. Co by jednak nie mówić o tym trendzie, walory praktyczne tego typu kamizelki w zimne dni są nie do przecenienia :)

Jeszcze lepiej bys wygladal z manszetami :-).

Dziękuję Miszo :) Jestem wielkim zwolennikiem manszetów i każde, odpowiednio długie spodnie zostają w takowy wyposażony dzięki umiejętnościom mojej Mamy. Te akurat jak na złość musiały być idealne na długość :)

Opublikowano

Secondhand Dandy - stylizacja bardzo fajna, ale moim skromnym zdaniem buty sa z innej bajki. wydaja sie byc zbyt masywne, jak i rowniez za dlugie do twojej sylwetki. Napewno w moim przypadku skladowa oceny jest tez to ze bardzo nie przepadam za czarnymi butami, a tu czarne buty i do tego jasna podeszwa podwajaja moja niechec do czarnych butow w tej stylizacji bo wg mnie to straszne polaczenie :D

Opublikowano

4inHand- czy to może jest marynarka z Suitsupply? Peak Lapel i jednorzędowa? Czy mi się wydaje?

Jednorzędówka z peak lapel miałaby tylko jedną butonierkę + z tego zdjęcie wynikałoby, ze punkt środkowy marynarki jest niewiele poniżej splotu słonecznego co dyskwalfikowałoby dla mnie całkowicie marynarkę. Poza tym, co to jest SuitSupply? :P Wszyscy o tym mówią, ale jakoś nigdy się nie zainteresowałem...