Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Vitty: Jak na intercity zdecydowanie overdressed :D Ale marynarka na żywo robi wrażenie, dopasowanie nienaganne :)

@Bartek: Jeśli marynarka dalej będzie się w taki sposób odwdzięczać za okazane miłosierdzie, to pozostaje jedynie nosić ją jak najczęściej. Taki model widnieje na liście niezbędników, których brakuje mojej szafie :)

@Static87: Ciekawa interpretacja zestawu klubowego, gdybyś dodał zdjęcie bez twarzy, to od razu bym poznał, że Twoja :P Jedyne co bym zmienił to poszetka, myślę, że jakaś mniej bordowa lepiej by tu zagrała. Ale skoro chciałeś pełnej koordynacji kolorystycznej, to takową udało Ci się osiągnąć :)

Opublikowano

Dołączona grafika

Więcej tu: http://the-bigwig.blogspot.com/2013/02/ ... rdowo.html

Wiem, że mankiety rękawów nieco za luźne więc zjeżdżają nieco za nisko, ale zapomniałem przeszyć guzika.

Na blogu są ciekawsze fotki, szczególnie te z szalikiem. Dopiero wtedy wszystkie kolory grają doskonale.

Poza świetnie dobraną kolorystyką, również tkaniny zgrały się wzajemnie. Na dodatek strój jest odpowiedni do okazji.

Dla mnie rewelacja i same plusy. :o

Mankiety koszuli to drobiazg do łatwej korekty, a właściciel sam zauważył.

Opublikowano

Co miałem w weekend na sobie? M.in. nowe szare spodnie od Kruszewskiego. Manszety 4 cm, węższe w udach od wcześniejszych zamówień, wysoki stan (kończą się 5 cm wyżej od poprzednich).

Świetne te szare spodnie, czy to flanela? Poszukuję czegoś podobnego.

Opublikowano

Ba... Spodnie z szarej flaneli należą do zjawisk, które PRL wyparł całkowicie ze społecznej świadomości, zastępując je "flanelką" (materiał na ściereczki do wycierania kurzu) oraz "flanelową koszulą" (koniecznie w kratę, dla dzieci i robotników).

Opublikowano

Garnitur z wełny super 130 ,270 g

Super wzór, piękna marynarka, można wiedzieć kto jest producentem wełny (i ewentualnie próbnik?)

Dziękuję.To włoska firma Ariston z katalogu Abiti Sportivi nr A856/57 Taka kratka występuje w paru kolorach,a mi osobiście podoba się jeszcze z dodatkiem koloru brązowego.

Opublikowano

Panie Piotrze, a próbował Pan łączyć marynarkę lub spodnie w jakimś zestawie koordynowanym? np. te spodnie i blezer?

Tak mam taki pomysł i jest wiele możliwości.. właśnie się szyje jasna granatowa marynarka :)

Myślę, że dobrym pomysłem jest też zestaw marynarka w kratę i szare lub granatowe spodnie.