Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świetnie! Zastanawiam się tylko, jakbyś wyglądał w kapeluszu i ze spluwą w lewej ręce.

Chciałem wyjąć, ale nie miałem tłumika i pomyślałem, że to może głupio wyglądać :P A kapelusz na pewno kiedyś będzie :P

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za uwagi.

@Styleman

Rękawy mają równą długość, ale ręce - nie. Prawa - dominująca - jest dłuższa. Eksperymentowałem swego czasu ze skracaniem rękawów do długości rąk, ale mi to psychicznie przeszkadzało (świadomość, że są krzywe, i że będzie widać), więc teraz tnę równo i ciężary noszę w lewej ręce (za 10 lat się wyrównają). Spodnie jak spodnie - też RTW. Nie podciągałem ich do zdjęcia. Są wykonane z bardzo cienkiej bawełny, więc się marszczą. Z drugiej strony - nie czuć ich na nogach.

@static87

Spodnie nie mogą być węższe. Trochę gram w piłkę, trochę biegam, całkowicie amatorsko, ale dość regularnie. Spodnie kupuję o rozmiar większe i zwężam w pasie. W slim-fity nie wchodzę.

@4inHand

Klapy wziąłem z dobrodziejstwem inwentarza :) Na bespoke mnie na razie nie stać (kredyty, komornicy, alimenty, kochanki, no i totolotek), więc poluję na wyprzedażach i przerabiam.

post-220-13658922494491_thumb.jpg

Opublikowano

Zestaw swietnie ułożony ,tylko znowu spodnie fatalnie leżą w kroku ,tworzy sie nie przyjemny worek ,powinny być bardziej dopasowane w biodrach . Znakomity kolor marynarki w połączeniu z blekitem koszuli a wszystko swietnie zamykają buty.

Pozdrawiam

Opublikowano

@4inHand

Bardzo fajny zestaw tylko koszula jak by była za szeroka w klatce i sie nie miło układa ,tworząc dodatkowe faldy.

Pozdrawiam

To prawda. Niestety to dla mnie duży problem. Noszę kołnierzyk 45 i wszystkie (no prawie wszystkie) koszule sklepowe na ten rozmiar mogłyby pomieścić umiarkowanie rozrośniętego zawodnika sumo :P

Opublikowano

Tak, Gordon pomagał mi dobrać gęstość grzebienia :P

Coś nie chce mi się wierzyć :D Gordon nie zrobiłby nic bezinteresownie... Przypuszczam, że musiał Cię naciągnąć na jakieś lewe instrumenty finansowe :D
Opublikowano

Tak, Gordon pomagał mi dobrać gęstość grzebienia :P

Coś nie chce mi się wierzyć :D Gordon nie zrobił by nic bezinteresownie... Przypuszczam, że musiał Cię naciągnąć na jakieś lewe instrumenty finansowe :D

Po odsiadce Gordon się zmienił :)

Opublikowano

To prawda. Niestety to dla mnie duży problem. Noszę kołnierzyk 45 i wszystkie (no prawie wszystkie) koszule sklepowe na ten rozmiar mogłyby pomieścić umiarkowanie rozrośniętego zawodnika sumo :P

Czy proste zwężanie koszul (klinem od pachy ku dołowi) nie wystarcza? Tak myślę, że pewnie obwód klatki koresponduje z kołnierzykiem w pewnym zakresie więc takie drobne wybranie materiału w klatce + mocne zwężenie talii czy nie wystarczy? Czy bez ruszania rękawów nie ma co myśleć o krawcu bo takie półśrodki zniszczą krój koszuli?

Pytam nie bezinteresownie - chudnę i jak tak dalej pójdzie będę miał cłą szafę koszul za dużych dołem ;)

Opublikowano

Czy bez ruszania rękawów nie ma co myśleć o krawcu bo takie półśrodki zniszczą krój koszuli?

Pytam nie bezinteresownie - chudnę i jak tak dalej pójdzie będę miał cłą szafę koszul za dużych dołem ;)

Odpowiem za kolegę 4inHand. Jako, że mam dużo czasu, to wziąłem dobrą maszynę, przejechałem "klinem" pod pachami za duże koszule i jest na prawdę dobrze. Rekordzistka to -20 cm (!) z klatki. Toż to MTM :D dlatego myślę, że krawiec zrobi co trzeba.

Opublikowano

Czy proste zwężanie koszul (klinem od pachy ku dołowi) nie wystarcza? Tak myślę, że pewnie obwód klatki koresponduje z kołnierzykiem w pewnym zakresie więc takie drobne wybranie materiału w klatce + mocne zwężenie talii czy nie wystarczy? Czy bez ruszania rękawów nie ma co myśleć o krawcu bo takie półśrodki zniszczą krój koszuli?

Da się tak zrobić.

Opublikowano

No ale włoszczyzna jest po "złoty dwajścia-dziewięć!"

@kozioł

A na poważnie to bardzo fajne zgranie faktur krawat + koszula, które tylko trochę są za bardzo rozmywane przez gładkość marynarki ;) I co to za spinki? Jeżeli dobrze widzę to nie płaszczka?