Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam marynarkę z metalowymi guzikami i bardzo ją lubię, ale nie wiem czy to dobry pomysł przy takich kieszeniach. W twojej podoba mi się grubość materiału, no i oczywiście dopasowanie.

Gość MarcinHas
Opublikowano

Macaroni,

moim skromnym zdaniem, teraz Twoja marynarka ma "włoską duszę" (cokolwiek to znaczy:)), przede wszyskim z uwagi na fantastyczny kolor i krój (np. uwielbiane w Neapolu nakładane kieszenie). Po dodaniu złotych guzików dodasz marynarce (i przy okazji sobie:)) co najmniej 20 lat. Poza tym - ale to tylko moje zdanie - złote guziki lepiej wygladają do klasycznej, "poważnej", angielskiej marynarki klubowej (min. ciemniejszego odcienia granatu etc.)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie pierwszym postem na nowym forum. Też nie będę szarą myszką i wyjdę z ukrycia :)

Dzisiaj zestaw na uczelnię:

Marynarka - Reserved

Sweter - McNeal

Spodnie - H&M

Koszula - Reserved

Buty - Zara

Na zdjęciu marynarka wyszła prawie czarna, ale w rzeczywistości jest granatowa.

Mam nadzieję, że zestaw się spodoba :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Marynarkę warto zapiąć ;)

Opublikowano

dolny nie wystarczy?

jak dla mnie przy trzech - jeden - środkowy

przy dwóch - jeden - górny

przy jednym - jeden ;)

ale może coś się zmieniło ostatnio w tym zakresie :D , tym bardziej że coraz częściej widzę na "oficjalnych" spotkaniach lub w tv np. polityków (chociaż to żadna wykładnia ani mody, ani elegancji) pozapinane wszystkie guziki w marynarce (obojętnie czy są trzy czy dwa); wszystkie guziki zapina się tylko w mundurze (przynajmniej w Polsce)

wiem że się może trochę czepiam i zapinanie marynarki wydaje się szczegółem, ale taki szczegół może zepsuć efekt pracy najlepszego krawca i najlepszego sukna

jeżeli jednak ktoś ma inną wykładnie zapinania marynarki, będę wdzięczny za korektę

PS. ver. 2 zdecydowanie lepsza, jednak ze względu na nieco "żabią" perspektywę zdjęcia ciężko ocenić proporcje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zestaw na wyscigi naprawde elegancki. Chetnie zobaczylbym jak by to wygladalo z bardziej kontrastujacymi butami, np. brazowy zamsz, albo normalna skora i kolor chestnut z dobra patyną.

Opublikowano

Również przyłączam sie do opini przedmówców. Super zestawienie - widać, że każdy element Twojego stroju jest idealnie dopasowany i współgra z resztą. Mi bardzo podobają mi sie spodnie (rozglądam sie własnie za czymś takim aby zestawić je z koszulką klasyczną koszulką polo)