Jan Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Tak sadziłem szczerze mówiąc. Czekam na wpis Cytuj
Ernestson Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 W końcu ją zrobiłem Jaka pacha? Super marynarka Cytuj
szewc24 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Witam. Dzisiejszy zestaw - z przykrością stwierdzam, że marynarka musi mieć zmieniony guzik. Szkoda, że teraz to dopiero na zdjęciu zauważyłem. Dodatki: Fajne buty, ale pomyśl nad woskowaniem obrzeży spodów skórzanych, bo efekt z przodu niezbyt ładny, chyba że to tylko zabrudzenie. Cytuj
Bartek Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Krawat do zmiany na gładki (granat, rust, bordo) i będzie super. Cytuj
Karol G. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Wariacja na temat pasków. Moja. Dzisiejsza. Cytuj
White Haven Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Jak dla mnie to trochę za dużo się tu dzieje. Może wymień krawat na gładki? Cytuj
Karol G. Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Miało się dziać. Jeśli uspokajać krawatem to, jak myślicie, czerwonym, szarym, a może jeszcze jakiś kolor dodać (granat?)? Cytuj
mr.vintage Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Miało się dziać. Jeśli uspokajać krawatem to, jak myślicie, czerwonym, szarym, a może jeszcze jakiś kolor dodać (granat?)? Czerwony. Coś takiego: Cytuj
Buzz_1 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Wariacja na temat pasków. Moja. Dzisiejsza. Jak dla mnie to jest OK, duzo paskow ale nie gryza sie (zgodne ze sztuka), krwawat bardzo spokojny, poszetka w bieli bardzo neutralna nie wnosi chaosu a raczej porzadkuje. Moim zdaniem jest to dobry przyklad jak nalezy mieszac paski. Przekaz ktory odbieram to elegancja + pewnosc siebie. Miało się dziać. Jeśli uspokajać krawatem to, jak myślicie, czerwonym, szarym, a może jeszcze jakiś kolor dodać (granat?)? Czerwony. Coś takiego: Bedzie ciekawie ale moim zdaniem ten krawat nie uspokoi. Cytuj
utrzymuje_mnie_żona Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 węzeł do poprawy moim zdaniem. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Bedzie ciekawie ale moim zdaniem ten krawat nie uspokoi. A moim zdaniem uspokoi bardziej, niż ten z oryginalnego zdjęcia. Cytuj
klesmer Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Ja bym dał gładką koszulę i było by super. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Tyle że ten zestaw, ma być właśnie "niespokojny", jeżeli dobrze odczytuje intencje autora. Ma się rzucać w oczy, ale robić to w sposób harmonijny. Dlatego moim zdaniem koszula jest jak najbardziej odpowiednia, trzeba jedynie zastanowić się nad innym krawatem, bo ten z oryginalnego zestawu za bardzo zlewa się z garniturem. Proponuję Paisley'a podobnego do zaproponowanego powyżej, w kolorach niebiesko-zielonym dla kontrastu, albo czerwony, chociaż on już się może zlać z koszulą za bardzo, jeżeli nie dać go ciemniejszego znacznie. Mało mamy takich zestawów w stylu "Business-Dandy" więc warto doradzać dobór elementów, by całość była harmonijna, a unikać "ugrzecznienia" parciem w gładkie elementy Cytuj
Karol G. Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 @xkoziol Czaaarny. (a właściwie, czarna) Niestety, 70% wiskoza, 30% poliester. Dopiero teraz przejrzałem metkę. Materiał jest dość sztywny, ale prezentuje się nieźle (kupiłem tę marynarkę za kilka zł kiedyś na allegro). Wart odnotowania fakt - brak podszewki. Otóż jest problem, bo to marynarka, nie garnitur i nie mam pomysłu, jakie spodnie byłyby tu dobre. Takich samych jak marynarka znaleźć nie mogę, a wszystkie inne, jakie posiadam, wydają się, nie oszukujmy się, nie pasować. W tym zestawie miałem grafitowe spodnie wełniane z kantem. Nie fotografowałem, bo, moim zdaniem, nie było warto. Jak, napisałem, była to wariacja. Nie tylko na temat pasków, ale i stylu, bo rekinem biznesu na razie nie jestem. Studentem jedynie. Zatem ubieram się w ten sposób bardzo rzadko. W tym wypadku okazją było spotkanie (konferencja/panel, jak zwał tak zwał) na uniwersytecie, wieczorową porą. A, jeszcze kolor krawata - ciemnoszaro-czarny. Kończąc, powiem, że, choć zdaję sobie sprawę z zerowego wręcz poziomu uniwersalności czarnego pasiaka, bardzo dobrze się w tej marynarce czuję, nieźle na mnie leży i odpowiada mi ten deseń. Chciałbym któregoś pięknego dnia mieć możliwość obstalować sobie taki model bespoke, ze słusznego materiału. ...i więcej okazji do noszenia takich kombinacji. Wish me luck. Pozdrawiam Cytuj
Ernestson Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Niestety, 70% wiskoza, 30% poliester. Dopiero teraz przejrzałem metkę. Materiał jest dość sztywny, ale prezentuje się nieźle (kupiłem tę marynarkę za kilka zł kiedyś na allegro). Otóż jest problem, bo to marynarka, nie garnitur i nie mam pomysłu, jakie spodnie byłyby tu dobre. Takich samych jak marynarka znaleźć nie mogę, a wszystkie inne, jakie posiadam, wydają się, nie oszukujmy się, nie pasować. Moim zdaniem ta marynarka jest tak bardzo garniturowa, że nie uda Ci się z sukcesem wykorzystać jej jako odd jacket. Dobrze że jest z marnej mieszanki i że dałeś za nią kilka zł. Niewiele straciłeś i nie powinieneś odczuwać wielkiego żalu po rozstaniu z nią. Cytuj
Jan Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Studentem jedynie. Zatem ubieram się w ten sposób bardzo rzadko. W tym wypadku okazją było spotkanie (konferencja/panel, jak zwał tak zwał) na uniwersytecie, wieczorową porą. Studencka brać Ci wszystko wybaczy, ale jesli jest to czarna prążkowana odd jacket z wiskozy i poliestru to ja jestem na wielkie NIE. Cytuj
roland Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Wart odnotowania fakt - brak podszewki. Czemu brak podszewki jest wart odnotowania? Cytuj
4inHand Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Ja zmiane tego zestawu zaczalbym od poprawienia wiazania. Zachecalbym takze do zmiany wezla na asymetryczny. Cytuj
hivonzooo Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Na studencka kiszen polecam lumpy. Mozna trafic na naprawde niezle jakosciowo ciuchy, nieraz jeszcze ometkowane, za grosze. Na pewno lepsze to niz poliester z ryneczku. Cytuj
4inHand Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 To nie jest zestaw z dzisiaj, ale zdjecie, ktore zrobil Przemek (chyba dotknal je lekko Photoshopem) tak mi sie spodobalo, ze szpanuje! Cytuj
Ernestson Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Szpanuj, szpanuj zestaw bardzo fajny. Zresztą trochę to już nudne, mógłbyś dla odmiany pokazać jakiś który można zjechać od góry do dołu Cytuj
bondepart Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 To nie jest zestaw z dzisiaj, ale zdjecie, ktore zrobil Przemek (chyba dotknal je lekko Photoshopem) tak mi sie spodobalo, ze szpanuje! Fajne buty, co to za marka i gdzie można kupić? Cytuj
Bart Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Super zestaw, zupełnie w moim guście. P.S. 4inHand zupełnie nie wiem dlaczego i trochę mnie to bawi, ale twoja twarz pasuje mi do dwóch rzeczy: dobre garnitury i dobre alkohole Cytuj
4inHand Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Super zestaw, zupełnie w moim guście. P.S. 4inHand zupełnie nie wiem dlaczego i trochę mnie to bawi, ale twoja twarz pasuje mi do dwóch rzeczy: dobre garnitury i dobre alkohole Dzieki! Zaintonował mi Twój komplent, ale w garniturach i w alkoholach jestem lajkonikiem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi