Wodzu Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 5 minut temu, Kyle napisał: Na całe szczęście w oxfordach jak widzę! Moja najdroższa para w szafie. Cały słoiczek szafira poszedł na zabezpieczenie, więc śnieg im niestraszny. 1 1 Cytuj
AndrzejMc Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Opublikowano 19 Lutego W dniu 17.02.2026 o 15:02, Kyle napisał(a): Zimno, więc poszedłem w warstwy. Stylizacja super. A tutaj trochę porad w innym kierunku - https://udomowieni.pl/ 1 1 Cytuj
marcin1509 Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Opublikowano 22 Lutego W dniu 17.02.2026 o 15:02, Kyle napisał(a): Zimno, więc poszedłem w warstwy. Bardzo ładna stylizacja. Szczególnie ten krawat - podpowiesz, z jakiego sklepu? Ostatnio też zastosowałem pewnego rodzaju warstwy, ale tylko jedną, zamiast dwóch (przepraszam za słabe oświetlenie) Cytuj
Kyle Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Opublikowano 22 Lutego W dniu 19.02.2026 o 16:59, AndrzejMc napisał(a): stylizacja super Dzięki! 25 minut temu, marcin1509 napisał(a): Bardzo ładna stylizacja. Szczególnie ten krawat - podpowiesz, z jakiego sklepu? Ostatnio też zastosowałem pewnego rodzaju warstwy, ale tylko jedną, zamiast dwóch (przepraszam za słabe oświetlenie) Dzięki! Krawat jest akurat z Bytomia, trafił się ładny desing (wzór podobny do stosowanych często przez Marinella i innych neapotlitańskich producentów) i rozmiar (szerokość 8,5 cm). Zgadza się, zwłaszcza zimą połączenie koszuli z krawatem i swetrem full albo half zip jest całkiem fajne (jedna z lepszych metod burzenia mitu, że krawat to typowo oficjalny dodatek), a dorzucenie marynarki robi fajny efekt warstw. 1 Cytuj
Jarek85 Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Opublikowano 22 Lutego @Kyle Czy Ty masz tam dwie poszetki, czy to jedna tak złożona? Cytuj
Kyle Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Opublikowano 22 Lutego Nie, ona po środku ma wzór paisley z granatem, a przy brzegach jest pomarańczowa. Włożyłem do brustaszy złożona niedbale na pół Cytuj
Non Vid Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 3 godziny temu, Butomator napisał(a): Bez dodatków Kolorystycznie OK. Zbyt niski stan dżinsów sprawia, że pod kamizelką ukazuje się niepożądany "trójkąt koszuli" — kluczową funkcją kamizelki jest, żeby czegoś takiego uniknąć. W tym przypadku zapiąłbym pewnie ostatni guzik kamizelki. Ale nawet, gdyby stan dżinsów był wyższy, to klamra paska i tak wypychałaby brzydko kamizelkę do przodu (przy kamizelce lepiej z paska zrezygnować). 1 2 Cytuj
Butomator Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 12 minut temu, Non Vid napisał(a): Kolorystycznie OK. Zbyt niski stan dżinsów sprawia, że pod kamizelką ukazuje się niepożądany "trójkąt koszuli" — kluczową funkcją kamizelki jest, żeby czegoś takiego uniknąć. W tym przypadku zapiąłbym pewnie ostatni guzik kamizelki. Ale nawet, gdyby stan dżinsów był wyższy, to klamra paska i tak wypychałaby brzydko kamizelkę do przodu (przy kamizelce lepiej z paska zrezygnować). Dzięki, uwagi trafne, choć pojawienie się trójkąta jest w tym przypadku pochodną sposobu zrobienia zdjęcia - podniesienie ręki spowodowało, że zarówno marynarka, jak i kamizelka poszły do góry. 1 Cytuj
Kyle Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Mam w końcu krawat od S. Ferragamo o satysfakcjonującej szerokości (8,5-9 cm). 8 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Godzinę temu, Kyle napisał(a): Mam w końcu krawat od S. Ferragamo o satysfakcjonującej szerokości (8,5-9 cm). Bardzo ładny. Z tego co patrze na Ferragamo, to taki Marinella, tylko zamiast wzorków geometrycznych są motylki, pieski albo kaczki. Cytuj
mosze Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Tak, tylko że to są drobniutkie, bardzo estetyczne wzorki. W ogóle bardzo atrakcyjne krawaty. Cytuj
Kyle Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca 24 minuty temu, mosze napisał(a): Tak, tylko że to są drobniutkie, bardzo estetyczne wzorki. W ogóle bardzo atrakcyjne krawaty. Czasem zdarzają się większe wzory, ale one są mniej fajne, te mikro są takie nieoczywiste, z typowej odległości wyglądają jak zwykły wzorek. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Opublikowano 13 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 13 Marca Dziś: 9 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 9 godzin temu, Kyle napisał(a): bardzo ładna koszula maklerka - MTM czy RTW? 1 Cytuj
Kyle Opublikowano 21 Marca Zgłoś Opublikowano 21 Marca MTM od Buczyńskiego, pokazywałem w firmowym wątku. 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca Powstrzymać się od komentarza… Powstrzymać się od komentarza… Powstrzymać się od komentarza… 2 Cytuj
phantom Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca 51 minut temu, Szydlowsky napisał(a): Odważnie, ale mi się podoba 👍 Jak się ma z 50 garniturów, to z jedną cyrkową marynareczką można sobie poszaleć:) 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca W dniu 26.03.2026 o 13:20, phantom napisał(a): Jak się ma z 50 garniturów, to z jedną cyrkową marynareczką można sobie poszaleć:) Jest to, niewątpliwie, klasyka stylu preppy. A nawet klasyka angielskiego stylu uczelnianego. Co poniektórzy mówią nawet, że poprawny blezer to żaden tam kolor granatowy, tylko właśnie taki, w kontrastowe pasy. Ja bym z chęcią miał taką marynarkę z herbem mojej uczelni, ale poki co, Warszawski Uniwersytet Medyczny wypuszcza tylko bluzy z kapturem ;(. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi