Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Kyle napisał:

Na całe szczęście w oxfordach jak widzę!

Moja najdroższa para w szafie. Cały słoiczek szafira poszedł na zabezpieczenie, więc śnieg im niestraszny.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 17.02.2026 o 15:02, Kyle napisał(a):

Zimno, więc poszedłem w warstwy.

17-02-2026.jpg

Bardzo ładna stylizacja. Szczególnie ten krawat - podpowiesz, z jakiego sklepu? 

Ostatnio też zastosowałem pewnego rodzaju warstwy, ale tylko jedną, zamiast dwóch (przepraszam za słabe oświetlenie)

20251231_204548.jpg

Opublikowano
W dniu 19.02.2026 o 16:59, AndrzejMc napisał(a):

stylizacja super

Dzięki!

25 minut temu, marcin1509 napisał(a):

Bardzo ładna stylizacja. Szczególnie ten krawat - podpowiesz, z jakiego sklepu? 

Ostatnio też zastosowałem pewnego rodzaju warstwy, ale tylko jedną, zamiast dwóch (przepraszam za słabe oświetlenie)

Dzięki! Krawat jest akurat z Bytomia, trafił się ładny desing (wzór podobny do stosowanych często przez Marinella i innych neapotlitańskich producentów) i rozmiar (szerokość 8,5 cm).

Zgadza się, zwłaszcza zimą połączenie koszuli z krawatem i swetrem full albo half zip jest całkiem fajne (jedna z lepszych metod burzenia mitu, że krawat to typowo oficjalny dodatek), a dorzucenie marynarki robi fajny efekt warstw.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Butomator napisał(a):

Bez dodatków 

20260225_090651.jpg

Kolorystycznie OK. Zbyt niski stan dżinsów sprawia, że pod kamizelką ukazuje się niepożądany "trójkąt koszuli" — kluczową funkcją kamizelki jest, żeby czegoś takiego uniknąć. W tym przypadku zapiąłbym pewnie ostatni guzik kamizelki. Ale nawet, gdyby stan dżinsów był wyższy, to klamra paska i tak wypychałaby brzydko kamizelkę do przodu (przy kamizelce lepiej z paska zrezygnować).

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
12 minut temu, Non Vid napisał(a):

Kolorystycznie OK. Zbyt niski stan dżinsów sprawia, że pod kamizelką ukazuje się niepożądany "trójkąt koszuli" — kluczową funkcją kamizelki jest, żeby czegoś takiego uniknąć. W tym przypadku zapiąłbym pewnie ostatni guzik kamizelki. Ale nawet, gdyby stan dżinsów był wyższy, to klamra paska i tak wypychałaby brzydko kamizelkę do przodu (przy kamizelce lepiej z paska zrezygnować).

Dzięki, uwagi trafne, choć pojawienie się trójkąta jest w tym przypadku pochodną sposobu zrobienia zdjęcia - podniesienie ręki spowodowało, że zarówno marynarka, jak i kamizelka poszły do góry. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

Mam w końcu krawat od S. Ferragamo o satysfakcjonującej szerokości (8,5-9 cm).

sf.jpg

Bardzo ładny. Z tego co patrze na Ferragamo, to taki Marinella, tylko zamiast wzorków geometrycznych są motylki, pieski albo kaczki.

Opublikowano
24 minuty temu, mosze napisał(a):

Tak, tylko że to są drobniutkie, bardzo estetyczne wzorki. W ogóle bardzo atrakcyjne krawaty.

Czasem zdarzają się większe wzory, ale one są mniej fajne, te mikro są takie nieoczywiste, z typowej odległości wyglądają jak zwykły wzorek.

Opublikowano
W dniu 26.03.2026 o 13:20, phantom napisał(a):

Jak się ma z 50 garniturów, to z jedną cyrkową marynareczką można sobie poszaleć:)

Jest to, niewątpliwie, klasyka stylu preppy. A nawet klasyka angielskiego stylu uczelnianego. Co poniektórzy mówią nawet, że poprawny blezer to żaden tam kolor granatowy, tylko właśnie taki, w kontrastowe pasy.

Ja bym z chęcią miał taką marynarkę z herbem mojej uczelni, ale poki co, Warszawski Uniwersytet Medyczny wypuszcza tylko bluzy z kapturem ;(.

• Oceniam pozytywnie 2