Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szydlowsky Napisano 22 Luty Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Luty Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 27 Luty Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty Wystający spod kamizelki pasek dyskwalifikuje dla mnie cały efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 8 minut temu, pablocito napisał: Wystający spod kamizelki pasek dyskwalifikuje dla mnie cały efekt Łaskawyś;) 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty @eye_lip Ja chętnie wysłucham co jest nie tak z tym zestawem. Co do paska pełna zgoda, niestety nie tak łatwo o chino z wysokim stanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty Imo spodnie z takim wykończeniem od wewnątrz nie wyglądają estetycznie zawinięte, kolor skarpetek no i marynara z kamizelką jakoś mi nie grają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Luty Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 3 godziny temu, eye_lip napisał: Imo spodnie z takim wykończeniem od wewnątrz nie wyglądają estetycznie zawinięte, kolor skarpetek no i marynara z kamizelką jakoś mi nie grają. Kolor skarpetek jest chyba pod marynarkę dobrany, dla mnie OK. Pasek to też nie jest wielkim problem moim zdaniem w zestawie casualowym (pewnie, że lepiej, gdyby nie wystawał, ale ujdzie, gorzej byłoby, gdyby wystawał też kawałek koszuli, ale tutaj tylko trochę widać ten pasek). Natomiast przynajmniej u mnie wyświetla się to tak: spodnie czerwone, koszula bladoróżowa, krawat zielony, marynarka szara, kamizelka beżowa. Zwykle jest tak (oczywiście bywają wyjątki), że jeden mocno wyróżniający się element należy równoważyć stonowaną resztą (taka rama dla obrazu). Tutaj masz wyróżniające się spodnie (wychodzą na pierwszy plan zdecydowanie), kamizelka też zwraca uwagę (wzorem), zielony krawat odcina się mocno na tle koszuli i reszty elementów zestawu. Czyli dużo się dzieje. Poszczególne składowe zestawu rozpatrywane w parach to w większości dobre pomysły, np.: - czerwone spodnie i szara marynarka super (ale wtedy koszula, krawat stonowane, np. biała/jasnoniebieska i granatowy, biała/jasnoniebieska i szary w odcieniu innym niż marynarka) - szara marynarka i bladoróżowa koszula spoko (ale spodnie raczej nie czerwone, bo nieszczególnie z bladoróżową koszulą, prędzej granatowe, no i krawat nie zielony - z różową koszulą nie bardzo) - szara marynarka i zielony krawat spoko (ale koszula wtedy biała/jasnoniebieska, bo zielony krawat z różową koszulą jak wyżej, nie bardzo). Z powyższego wynika, że dwie pary : czerwone spodnie i różowa koszula; różowa koszula i zielony krawat. osłabiają odbiór zestawu. Dodatkowo zestaw jest casualowy, a krawat wygląda na taki bez faktury czy innych atrybutów casualu. Wprowadzenie kamizelki komplikuje sprawę, wydaje mi się, że beżowa nie bardzo do tych spodni, nie do tego krawata, nie do tej marynarki. A przynajmniej nie łącznie w takim zestawie. Jakby to poszło powiedzmy z granatowymi chino/jeansami i niebieską koszulą, byłoby inaczej. Krótko: za dużo na raz. W ogóle to mi też przypomina, że mam bordowe chino, których nie założyłem chyba ze 3 lata, bo po początkowym zachłyśnieciu kolorowymi spodniami łączonymi z koszulą i marynarką stwierdziłem, że to jest trying too much. Ale to pewnie starość. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 29 Luty Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty Z mojej strony, do wszystkich uwag kolegów, dodałbym poluzowany krawat pod szyją, który jest za ciemny do całego zestawu. Czy do twarzy za ciemny - pozostanie to tajemnicą Dodatkowo, posiada wzór w pasek, który nie łączy się z kratą kamizelki. Gdybym ja miał powyższe ubrania w swojej szafie, spróbował bym ubrać się w następujący sposób. Powyższy zestaw, po zmianie krawata, skomponowałbym z kremowymi/białymi/jasno beżowymi spodniami z ciężkiej tkaniny bawełnianej jak sztruks lub z wełniana flanela. Krawat zaś powinien być w tonacji szarej/beżowej/jasno brązowej z wyraźną fakturą, lecz bez wzoru, melanż - tkanina wełna; len; jedwab. Oddajmy pierwszeństwo kamizelce w tym zestawie. Chcąc zostawić np. bordowe chino z twillu, skupiłbym się na budowie zestawu opartego na koszuli OCBD - kolor błękit/róż; krawat w szerokie klubowe pasy jak w załączniku. Nie znajduję zaś wtedy miejsca na powyższą kamizelkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 2 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec Panowie, Dziękuję za cenne uwagi. Jednak przy podejściu na "chłodno" i z perspektywy 3-ciej osoby widać, że jednak trochę przeholowałem. Sam stoję przy zestawach "powściągliwych", ale tu jednak coś mnie poniosło i jak widać - ciut za daleko to zaszło. Na pierwsze zdjęcie został narzucony jakiś filtr kolorystyczny, który z pewnością nie pomaga, ale nie udało mi się tego odwrócić. Koszula w rzeczywistości to śnieżnobiały OCBD, kamizelka to mix beżu z wypłowiałą zielenią, zaś spodnie to nieco przygaszone bordo. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 17 Marzec Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec Wywołując wiosnę: 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 22 Marzec Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec Wczoraj: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 31 Marzec Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec Kiedy w ofercie pojawiły się rozmiary long, to zdecydowałem się zaryzykować i opłaciło się - moja pierwsza marynarka Cavour. Full canvas w cenie wyprzedażowej to naprawdę dobra oferta, porównując choćby do ofert rodzimych marek. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 31 Marzec Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec Dziś: 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 6 Kwiecień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień Sobota: 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień @phantom ciekawa marynarka, napiszesz więcej szczegółów o niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 15 minut temu, Sir Well Endowed napisał: @phantom ciekawa marynarka, napiszesz więcej szczegółów o niej? Cześć, to model Wimbledon z oferty Zack Roman sprzed kilku lat. Tkanina Abraham Moon, na 2,5 guzika na cwiercpodszewce z butonierka milanese. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kubaba5 Napisano 14 Kwiecień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Z ciepłego weekendu we Wrocławiu 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomekB Napisano 29 Kwiecień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień Niedziela w teatrze, brytyjska grupa teatralna Tutti Frutti w tym roku przyjechała wystawiać “The boy who cried wolf”. Marynarka Cavour, koszula Proper Cloth weston pinpoint z soft roma spread, spodnie flanela Minnis S. Piasecki, oxfordy Ducker & Son, krawat wełna challis od E.G. Capelli, poszetka Poszetka. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj @TomekB a jak wygląda koordynacja kolorystyczna w Twoim zestawieniu na linii pasek - buty? Na zdjęciu pasek wydaje się ciemny/czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj Pasek jest zdecydowanie ciemniejszy (ciemny brąz, buty są teoretycznie czekoladowy brąz ale wpadają w bordo), w ogóle te buty to był taki sobie wybór tutaj ale nic lepszego nie miałem 😢 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 12 Maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj Dziś: 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj @phantom konsekwentnie od lat ten sam styl, w Twoim przypadku to już konserwatyzm. W dobrym znaczeniu! Jaki materiał spodni? Wygląda bardzo ciekawie. Czy jest, lekko, prześwitujący? W załączniku, ja ;] 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 12 Maj Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 36 minut temu, Sir Well Endowed napisał: @phantom konsekwentnie od lat ten sam styl, w Twoim przypadku to już konserwatyzm. W dobrym znaczeniu! Jaki materiał spodni? Wygląda bardzo ciekawie. Czy jest, lekko, prześwitujący? W załączniku, ja ;] Cześć, dzięki za miłe słowa. Spodnie to wełna z Suitsupply (chyba już niedostępne), model Duca - wysoki stan, dość szerokie, 2 zakładki. Materiał nieprześwitujący, z fakturą diagonalną - idealne do zestawów koordynowanych z dwu czy jednorzedowką: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Karol G. Napisano 13 Maj Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi