Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pablocito Napisano 5 Luty 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Wczoraj i w sumie dziś😉. 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mgns Napisano 5 Luty 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2023 Dziś, mój pierwszy garnitur: 14 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Paśnikowski Napisano 7 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2023 Dzisiaj pod krawatem. 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 16 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2023 Henri Edmond Cross 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 17 Luty 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2023 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Paśnikowski Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 12 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2023 Marynarka i spodzienie od Dawida (Ernestson), butki Vass Norwegery na zimowym protektorze, koszula Cortiefiel a knot to vintage od smart car Gmbh 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ernestson Napisano 3 Kwiecień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2023 Sprzed paru dni. Marynarka, spodnie - ja, bespoke. Koszula - ja MTM. Ciekawostka. Na tym wyjeździe przekonałem się do kapeluszy. Trzeba było czymś zakryć moją łysą głowę więc bez przekonania kupiłem za kilka euro podróbę panamy. Po kilku godzinach uznałem, że funkcjonalnie i estetycznie jest na tyle dobrze, że wieczorem zamówiłem sobie prawdziwą 18 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 8 Kwiecień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2023 Solaro: 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 9 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2023 W końcu wiosna, w sam raz na święta. SuSu Havana 100% len, lniana koszula Proper Cloth z kołnieżykiem Soft Roma Spread, spodnie Minnis Fresco 500 S. Piasecki, poszetka Poszetka.com, loafersy Grenson Marcel. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 9 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2023 Mój pierwszy zestaw postowany na tym forum. Trzy rzeczy: 1. Rękaw do skrócenia - pytanie o ile? 1/1,5/2 cm? 2. Kant w spodniach do zaprasowania na nowo. Pytanie, czy to naprawi problem tego "twistu" w kolanach? 3. Marynarka za szeroka w ramionach o jakieś 1-1.5 cm. Dziwne o tyle, że mam inną marynarkę od Zacka w tym rozmiarze i pasuje idealnie. Jak tak teraz macam to ramię, to kula rękawa jest idealnie na linii mojego barku, tylko jakby było za dużo materiału już na samym początku rękawa. Pytanie, czy dobrze rozumuję i czy taka przeróbka nie zaburzy spasowania pasów. Czy może lepiej ją sprzedać, co myślicie? 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2023 Ta poszetka kompetnie nie pasuje. Dopiero na zdjęciu to widzę.🤣. Nieformalnie, rodzinnie. SuSu. Barker. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 9 Kwiecień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2023 Również rodzinnie: 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 W dniu 9.04.2023 o 14:10, m1chalczyk napisał: Mój pierwszy zestaw postowany na tym forum. Trzy rzeczy: 1. Rękaw do skrócenia - pytanie o ile? 1/1,5/2 cm? 2. Kant w spodniach do zaprasowania na nowo. Pytanie, czy to naprawi problem tego "twistu" w kolanach? 3. Marynarka za szeroka w ramionach o jakieś 1-1.5 cm. Dziwne o tyle, że mam inną marynarkę od Zacka w tym rozmiarze i pasuje idealnie. Jak tak teraz macam to ramię, to kula rękawa jest idealnie na linii mojego barku, tylko jakby było za dużo materiału już na samym początku rękawa. Pytanie, czy dobrze rozumuję i czy taka przeróbka nie zaburzy spasowania pasów. Czy może lepiej ją sprzedać, co myślicie? 1. Skrócenia? Rękaw marynarki? Raczej do wydłużenia o 1 cm 2. Trudno powiedzieć, kręcące się nogawki to częściej problem szycia/kroju niż zaprasowania 3. Wcale nie za szeroka. Możesz lubić węższe ramiona ale tym nic nie dolega. Nie przerabiaj bo zepsujesz. Jak wolisz bardziej neapolitańskie, wąsko krojone ramiona to lepiej rozejrzeć się za inną marynarką ale IMO ta jest bardzo fajna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 53 minuty temu, Ernestson napisał: 1. Skrócenia? Rękaw marynarki? Raczej do wydłużenia o 1 cm 2. Trudno powiedzieć, kręcące się nogawki to częściej problem szycia/kroju niż zaprasowania 3. Wcale nie za szeroka. Możesz lubić węższe ramiona ale tym nic nie dolega. Nie przerabiaj bo zepsujesz. Jak wolisz bardziej neapolitańskie, wąsko krojone ramiona to lepiej rozejrzeć się za inną marynarką ale IMO ta jest bardzo fajne. 1. Oczywiście, freudowska pomyłka 2. Hm ciężka sprawa, zaniosę je do krawca i się go poradzę, co z nimi zrobić. 3. Właśnie nie byłem pewien czy są ok, gdyż otrzymałem opinię, że są za szerokie. W takim razie dziękuję wyprowadzenie mnie z tej wątpliwości, zostawiam ramiona takie, jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 Ramiona jak ramiona ale kołnierz leży źle/jest za duża. Może to kwestia jak nosisz ale na zdjęciach wyglada jak ze starszego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 1 godzinę temu, TomekB napisał: Ramiona jak ramiona ale kołnierz leży źle/jest za duża. Może to kwestia jak nosisz ale na zdjęciach wyglada jak ze starszego brata. Niestety mam tendencję do garbienia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 Wg mnie marynarka leży ładnie, ramiona - dopóki nie ma załamań z boku - są ok, nawet jeśli jest lekki luz. Takie idealnie przylegające to jakaś abstrakcja, w dodatku koszula musiałaby być bardzo cienka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Dawno mnie tu nie było Nadarzyła się okazja obejrzeć polskiego tenora Piotra Beczałę w Lohengrin Wagnera w Metropolitan Opera w Nowym Yorku. Udałem sie na ostatni występ sezonu i wrażenia były niesamowite. Navy tux jest bespoke. Buty opera pumps tez bespoke od Foster & Son z Londynu. 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
checkeredstripedhawk Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Eskarpiny wspaniałe. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy chronią je przed totalnym zapomnieniem Skoro jednak buty, tak klasyczne, to czemu nie plisowana koszula z guzikami jubilerskimi ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Zazdroszczę mocno, nigdy nie widziałem/słuchałem Beczały na żywo, był w Polsce przez moment, ale nie udało mi się kupić biletów. No i dodam jeszcze, że opery Wagnera mają swój klimat - przede wszystkim założenie, że nikomu nigdzie się nie śpieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 2 godziny temu, checkeredstripedhawk napisał: Eskarpiny wspaniałe. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy chronią je przed totalnym zapomnieniem Skoro jednak buty, tak klasyczne, to czemu nie plisowana koszula z guzikami jubilerskimi ? Brak guzików jubilerskich (i pasa smokingowego) mniej mnie razi, niż czerwone skarpetki, ale jestem pewien, że Beny to przemyślał. To nie była raczej gala z prawdziwego zdarzenia sądząc po ubiorach ludzi na drugim planie🤣🤣. Moim zdaniem jednak jak na smoking, to nie leży on najlepiej. Według mnie marynarka jest za krótka i zbyt wytaliowana. Zgrzyta mi proporcja między górą, a dołem. Może to kwesta zdjęć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Czerwone skarpetki to kultowe nawiązanie do czerwonych majtek na studniówkę;) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 13 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2023 Akurat czarny pas hiszpański mialem na sobie ale na zdjęciach jest słabe światło więc go nie widać. Guziki jubilerskie ubieram na bardziej formalne okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 15 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2023 Krótki urlop w przerwie wiosennej. Marynarka Oscar Jacobson, polo G. Inglese, spodnie Minnis Fresco S. Piasecki,, loafersy Grenson Marcel. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi