Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zw1920; nie widzę nic pozytywnego w Twoim zestawieniu :( . Na forum znajdziesz kilka fajnych stron gdzie sa naprawdę fajne zdjęcie, popatrz na nie i na swoje a zobaczysz bardzo duża różnice i o co mi chodzi. Jest temat o Pitti Uomo i zdjęcia,świetne stylizacje :D . Baw sie kolorami i nie wstydź sie bo ktoś z boku na Ciebie krzywo patrzy bo jesteś ubrany tak jak on by sie nie ubrał.

Dziękuję za te uwagi, nie jestem fanem zabawy kolorami, także odnosi się to do stylizacji z PU. Wydaje mi się, że to kwestia interpretacji stylu. Preferuje styl mocno stonowany, można powiedzieć konserwatywny.

A ja proponuje Ci po prostu pójsc do jakiegoś salonu bespoke albo MTM (w któryms poscie byli wszyscy wypisani Baltazar,Cardafini ,Vathorn i jeszcze inni sprawdz bo wszystkich nie pamietam) i podpytaj sie co Ci mogą poradzić .\przeciez nie musisz nic kupować,a czego się dowiesz to już będzie dla Ciebie:)

Opublikowano

Ja bym tak zostawił - ogolny look jest ok, a po prostu na przyszłość zwracałbym na to uwage.

Niestety z mojego doswiadczenia wynika, ze ciezko bedzie Ci znalezc marynarke z wieszaka z guzikiem umieszczonym nizej - ja niestety mam podobny problem i musze wybierac - albo guzik nisko i marynarka jak worek, albo guzik wyzej i marynarka dopasowana.

Opublikowano

Dzięki za pozytywne komentarze, miło mi :)

Jak zawsze z parasolem :) To Twój signature look. Podoba mi się fular !

Jak pada, to zawsze biorę parasol :) Ostatnio prawdopodobieństwo deszczu często jest duże, a że nie mam samochodu, to parasol często mam przy sobie. Z koordynowaniem fularu z resztą zestawu dopiero eksperymentuję - dzięki za uznanie!

Jak zawsze z parasolem :)

Wielki jak z ogródka piwnego :)

Trafne porównanie :D Lubię szerokie parasole - dość dobrze chronią spodnie przed zamoknięciem, gdy zacina deszcz oraz dodaje animuszu, gdy spaceruję z dziewczyną pod rękę :) Tak jak nie lubię wielkich sprzączek przy pasie, to szerokie parasole to moje przedłużenie... ;)

Czy mogę zadać niedyskretne pytanie? ;-) Jaka jest szerokość wylotu nogawki w twoich spodniach?

18 cm. Trzeba wziąć poprawkę na moją chudą kostkę i buty rozmiar 39/40. Następne chinosy, jakie kupię, będą miały zdecydowanie wyższy stan i będą szersze w udach [uda mam względnie dobrze umięśnione w porównaniu z resztą ciała (pozostałość po tańczeniu w zespole tańców ukraińskich - często się tańczy w kuckach), a spodnie zbiegły się po pierwszym praniu, szczególnie jest to odczuwalne w udach]. Jeśli takie w ogóle znajdę :roll: W spodniach z wieszaka długość zawsze dopasowuję w poprawkach krawieckich; szerokość nogawki u dołu czasem też.

Opublikowano

Co tu taka cisza? :P

Podniosę Wam zaraz ciśnienie połączeniem brązu i czerni :twisted:

Zdjęcie sprzed paru dni. Wybaczcie reklamówkę, robiłem zdjęcia wracając ze spaceru - po drodze zaszedłem do osiedlowego.

Dziś miałem to samo, tylko buty inne i koszula button down (lepiej się sprawdza przy fularze). Za poszetkę posłużył ozdobny materiał w ukraiński wzór ludowy (czerwony, czarny i kremowy - dopasowywałem do koloru fulara) i chyba jest niestety zbyt gruby; zwykła biała bawełniana wyglądała mniej by raziła...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Immune, punkt za spostrzegawczość ;) Lepiej wklej jakiś swój zestaw, coby można było wreszcie popatrzeć na dawno niewidziany dobry przykład :)

Odnoszę wrażenie, że forum zyskałoby nową jakość, gdyby już dobrze ubrani (a tych - ukrytych - pewnie nie brakuje) też zamieszczali swoje zdjęcia.

Opublikowano

proceleusmatyk, Twój ostatni zestaw jest bardzo, bardzo podobny do tego, którym miałem rozpocząć swoje publikacje w CMDNS :lol:

Jeśli wkrótce pojawi się moje zdjęcie z podobną stylizacją, to nie będzie to kopia w/w, a moja własna wesoła twórczość ;)

Opublikowano

Nie jest. Kolega Proceleusmatyk jest już na poziomie noszenia tego co lubi. Tak trzymać. Ze względu na reakcje społeczeństwa fularów nie polecałbym początkującym, bo mogą się zniechęcić.

Opublikowano

Panowie, a nie wydaje się wam, że fular jest domeną starszych mężczyzn? W przypadku młodego faceta jakim zapewne jest proceleusmatyk wygląda to moim zdaniem groteskowo.

Sadzisz, ze starzy mezczyzni nie nosili fularów, kapeluszy i nie palili cygar majac 20kilka lat i nagle zaczeli to robic jak poczuli ze zycie sie konczy, a w kosciach łamie?

Ja nie nosze fulara, bo czułbym sie w nim dziwnie, ale przyklejanie łatek, ze fular jest tylko dla starszych ludzi, różowy dla homo, marynarki klubowe dla włascicieli jachtów, a białe spodnie i kapelusz panama do noszenia w Cannes jest po prostu głupie - szczegolnie na tym forum.

Proceleusmatyk nosi mocno dopasowane ubrania, krotkie marynarki i dzieki temu nie wyglada z fularem jak ktos kto chciałby byc dorosły i chodzi w ubraniach taty - nie jest to moj styl, ale nie widze w tym nic groteskowego.

Opublikowano

Właśnie ten stereotyp staram się obalić :) Fular wygodna rzecz na spacer, gdy jest ciepło, ale wieje. Estetycznie wprowadza ciekawą odmianę. Reakcje otoczenia są miłe, nawet bliskich ;)

Ja również obalam ten stereotyp i preferuję go od krawata w sytuacjach nieformalnych. Wśród znajomych nie wywołuje paniki w rodzaju "Rany tak oficjalnie" albo "To dziś pod krawatami miało być?!" bo fulary to już raczej domena ekscentryków, niekoniecznie w wieku dziadkowym ;)

Opublikowano

Panowie, a nie wydaje się wam, że fular jest domeną starszych mężczyzn? W przypadku młodego faceta jakim zapewne jest proceleusmatyk wygląda to moim zdaniem groteskowo.

Sadzisz, ze starzy mezczyzni nie nosili fularów, kapeluszy i nie palili cygar majac 20kilka lat i nagle zaczeli to robic jak poczuli ze zycie sie konczy, a w kosciach łamie?

Ja nie nosze fulara, bo czułbym sie w nim dziwnie, ale przyklejanie łatek, ze fular jest tylko dla starszych ludzi, różowy dla homo, marynarki klubowe dla włascicieli jachtów, a białe spodnie i kapelusz panama do noszenia w Cannes jest po prostu głupie - szczegolnie na tym forum.

Proceleusmatyk nosi mocno dopasowane ubrania, krotkie marynarki i dzieki temu nie wyglada z fularem jak ktos kto chciałby byc dorosły i chodzi w ubraniach taty - nie jest to moj styl, ale nie widze w tym nic groteskowego.

Są rzeczy, w których dobrze wyglądają ludzie młodzi, a są też takie, w których zaczyna się wyglądać dobrze z wiekiem. Fular jest według mnie jedną z nich. Nie ma to nic wspólnego z przyklejaniem łatek o których mówisz.

Opublikowano

rzeczy, w których dobrze wyglądają ludzie młodzi, a są też takie, w których zaczyna się wyglądać dobrze z wiekiem. Fular jest według mnie jedną z nich. Nie ma to nic wspólnego z przyklejaniem łatek o których mówisz.

Nie uogólniajmy.
Opublikowano

Kolorystycznie jest ok, ale moim zdaniem marynarka ma złe proporcje do Twojej szczupłej i wysokiej sylwetki.

Wydaje mi się, że marynarka jest na niższy przedział wzrostowy. Jest długość całkowita wydaje się za krótka o dobre 6-8 cm w stosunku do Twoich proporcji. Podobne wątpliwości mam do punktu ciężkości - górny guzik jest bardzo wysoko.

Przy tej szerokości nogawki sugerowałbym także skrócenie spodni o 3-4 cm.