pirat Napisano 24 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2013 Lino Leluzzi Po jednej sztuce, także lepiej rezerwować ! po pierwsze primo: bez jaj... a po drugie primo ultimo to taki znaczek jak np. 7 pasuje na gładkich krawatach vide projekt Simona Cromptona, na wzorkach, msz słabo... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2013 Kaszmirowa marynarka w jodełkę, Oparta na florenckiej konstrukcji w stylu liverano,bez podszewki i konstrukcji ramion. Wszycie rękawów spalla napolteana ze zmarszczeniami rękawa, a cały rękaw jest specjalnie podniesiony w stosunku do pachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Z bloga http://zarembabespoke.tumblr.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Na Pitti: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 I jeszcze w komplecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Pierwotnie myślałem, że prezentowana marynarka jest z oferowanej linii MTM, ale jeśli dobrze zrozumiałem, jest ona z linii "bespoke". Czy w takim razie, konstrukcja marynarek z linii "bespoke" jest szyta maszynowo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 To, że konstrukcja kołnierza jest szyta maszynowo oczywiście zauważyłem, ale bardziej chodziło mi o relacje klientów lub właściciela, czy takie szycie jest teraz normą. Tym bardziej, że z tego co pamiętam, we wcześniej udokumentowanych w internecie zamówieniach widoczne było ręczne przeszycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 4 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2014 Piękna krata i kolory w tej marynarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 Wspaniałe pudełka na poszetki i krawaty. Nie wiem, czy wszystkie, ale niektóre na pewno prezentują fotki naszej Warszawy. Świetny pomysł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Kaszmirowa marynarka w jodełkę, Oparta na florenckiej konstrukcji w stylu liverano,bez podszewki i konstrukcji ramion. Wszycie rękawów spalla napolteana ze zmarszczeniami rękawa, a cały rękaw jest specjalnie podniesiony w stosunku do pachy. Czy spalla napoletana w tym wypadku to to samo co wszycie rekawa typu con rollino? Do tej pory myslałem ze spalla napoletana to wszyscie koszulowe czyli spalla camicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JKR Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Dzień dobry! Zastanawiam się, ile trzeba oczekiwać na uszycie koszuli u w pracowni Zaremba. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 (...) Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy przed wojną czy po wojnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Dzień dobry! Zastanawiam się, ile trzeba oczekiwać na uszycie koszuli u w pracowni Zaremba. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy Polecam zapytać bezpośrednio pana Zarembę - będzie dysponował wiedzą z pierwszej ręki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JKR Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 przed wojną czy po wojnie? Przed wojną Kiedyś praca w ministerstwie zobowiązywała do tego, żeby wyglądać reprezentacyjnie. Teraz niestety za biurkami siedzą smutni panowie w wyciągniętych tiszertach (wersja letnia) lub w bluzach o trudnym do określenia kształcie (wersja zimowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Kiedyś nie było ani "tiszertów" ani bluz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Przed wojną Kiedyś praca w ministerstwie zobowiązywała do tego, żeby wyglądać reprezentacyjnie. Teraz niestety za biurkami siedzą smutni panowie w wyciągniętych tiszertach (wersja letnia) lub w bluzach o trudnym do określenia kształcie (wersja zimowa). jeżeli przed wojną to musisz jeszcze ustalić w którym dokładnie zakładzie pod szyldem "Zaremba" bo przed wojną istniały 3 niezależne pracownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Posty przeniesione: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1358-bespoke-wy%C5%BCsza-cena-to-wy%C5%BCsza-jako%C5%9B%C4%87/?hl=bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Kim jest osoba przedstawiona na zdjęciu i co robi w Pracowni Krawieckiej Zaremba? dla ułatwienia dodam, że zdjęcie zostało zrobione dzisiaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Mistrz koszulnik, Fiorenzo Auricchio (D'avino) - przedstawiony poprzednio na zdjęciu powyżej - zdejmuje miarę w PK Zaremba ... wiecie z kogo? więcej zdjęć na FB pracowni. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152126167348049.1073741901.235071993048&type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Marcin Prokop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Brawo! Wygrałeś uścisk ręki Prezesa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 20 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2014 To będzie dla mnie zaszczyt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi