pirat Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Lino Leluzzi Po jednej sztuce, także lepiej rezerwować ! po pierwsze primo: bez jaj... a po drugie primo ultimo to taki znaczek jak np. 7 pasuje na gładkich krawatach vide projekt Simona Cromptona, na wzorkach, msz słabo... 3 Cytuj
constantin Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Kaszmirowa marynarka w jodełkę, Oparta na florenckiej konstrukcji w stylu liverano,bez podszewki i konstrukcji ramion. Wszycie rękawów spalla napolteana ze zmarszczeniami rękawa, a cały rękaw jest specjalnie podniesiony w stosunku do pachy. Cytuj
Misza Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Z bloga http://zarembabespoke.tumblr.com/ Cytuj
constantin Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 I jeszcze w komplecie:) Cytuj
bartazz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Pierwotnie myślałem, że prezentowana marynarka jest z oferowanej linii MTM, ale jeśli dobrze zrozumiałem, jest ona z linii "bespoke". Czy w takim razie, konstrukcja marynarek z linii "bespoke" jest szyta maszynowo? 1 Cytuj
bartazz Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 To, że konstrukcja kołnierza jest szyta maszynowo oczywiście zauważyłem, ale bardziej chodziło mi o relacje klientów lub właściciela, czy takie szycie jest teraz normą. Tym bardziej, że z tego co pamiętam, we wcześniej udokumentowanych w internecie zamówieniach widoczne było ręczne przeszycie. Cytuj
maciato Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Piękna krata i kolory w tej marynarce Cytuj
Misza Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Wspaniałe pudełka na poszetki i krawaty. Nie wiem, czy wszystkie, ale niektóre na pewno prezentują fotki naszej Warszawy. Świetny pomysł. 3 Cytuj
Denior Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Kaszmirowa marynarka w jodełkę, Oparta na florenckiej konstrukcji w stylu liverano,bez podszewki i konstrukcji ramion. Wszycie rękawów spalla napolteana ze zmarszczeniami rękawa, a cały rękaw jest specjalnie podniesiony w stosunku do pachy. Czy spalla napoletana w tym wypadku to to samo co wszycie rekawa typu con rollino? Do tej pory myslałem ze spalla napoletana to wszyscie koszulowe czyli spalla camicia. Cytuj
JKR Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Dzień dobry! Zastanawiam się, ile trzeba oczekiwać na uszycie koszuli u w pracowni Zaremba. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy Cytuj
damiance Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 (...) Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy przed wojną czy po wojnie? Cytuj
arche Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Dzień dobry! Zastanawiam się, ile trzeba oczekiwać na uszycie koszuli u w pracowni Zaremba. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy Polecam zapytać bezpośrednio pana Zarembę - będzie dysponował wiedzą z pierwszej ręki. 2 Cytuj
JKR Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 przed wojną czy po wojnie? Przed wojną Kiedyś praca w ministerstwie zobowiązywała do tego, żeby wyglądać reprezentacyjnie. Teraz niestety za biurkami siedzą smutni panowie w wyciągniętych tiszertach (wersja letnia) lub w bluzach o trudnym do określenia kształcie (wersja zimowa). Cytuj
Misza Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Kiedyś nie było ani "tiszertów" ani bluz. Cytuj
damiance Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Przed wojną Kiedyś praca w ministerstwie zobowiązywała do tego, żeby wyglądać reprezentacyjnie. Teraz niestety za biurkami siedzą smutni panowie w wyciągniętych tiszertach (wersja letnia) lub w bluzach o trudnym do określenia kształcie (wersja zimowa). jeżeli przed wojną to musisz jeszcze ustalić w którym dokładnie zakładzie pod szyldem "Zaremba" bo przed wojną istniały 3 niezależne pracownie. Cytuj
Misza Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Posty przeniesione: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1358-bespoke-wy%C5%BCsza-cena-to-wy%C5%BCsza-jako%C5%9B%C4%87/?hl=bespoke Cytuj
damiance Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Kim jest osoba przedstawiona na zdjęciu i co robi w Pracowni Krawieckiej Zaremba? dla ułatwienia dodam, że zdjęcie zostało zrobione dzisiaj ... Cytuj
damiance Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Mistrz koszulnik, Fiorenzo Auricchio (D'avino) - przedstawiony poprzednio na zdjęciu powyżej - zdejmuje miarę w PK Zaremba ... wiecie z kogo? więcej zdjęć na FB pracowni. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152126167348049.1073741901.235071993048&type=1 Cytuj
Misza Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Brawo! Wygrałeś uścisk ręki Prezesa. 3 Cytuj
Szego Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 To będzie dla mnie zaszczyt 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi