Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lino Leluzzi  Po jednej sztuce, także lepiej rezerwować :)!

;)

po pierwsze primo: bez jaj...

a po drugie primo ultimo to taki znaczek jak np. 7 pasuje na gładkich krawatach vide projekt Simona Cromptona, na wzorkach, msz słabo...

• Oceniam pozytywnie 3
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pierwotnie myślałem, że prezentowana marynarka jest z oferowanej linii MTM, ale jeśli dobrze zrozumiałem, jest ona z linii "bespoke". Czy w takim razie, konstrukcja marynarek z linii "bespoke" jest szyta maszynowo?

44d4a5f7-bce7-4370-b923-4db1bd9465c3_zps

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To, że konstrukcja kołnierza jest szyta maszynowo oczywiście zauważyłem, ale bardziej chodziło mi o relacje klientów lub właściciela, czy takie szycie jest teraz normą. Tym bardziej, że z tego co pamiętam, we wcześniej udokumentowanych w internecie zamówieniach widoczne było ręczne przeszycie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kaszmirowa marynarka w jodełkę, Oparta na florenckiej konstrukcji w stylu liverano,bez podszewki i konstrukcji ramion.

Wszycie rękawów spalla napolteana ze zmarszczeniami rękawa, a cały rękaw jest specjalnie podniesiony w stosunku do pachy.

Czy spalla napoletana w tym wypadku to to samo co wszycie rekawa typu con rollino?

Do tej pory myslałem ze spalla napoletana to wszyscie koszulowe czyli spalla camicia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry! Zastanawiam się, ile trzeba oczekiwać na uszycie koszuli u w pracowni Zaremba. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć?

Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy :)

Opublikowano

Dzień dobry! Zastanawiam się, ile trzeba oczekiwać na uszycie koszuli u w pracowni Zaremba. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć?

Z opowieści rodzinnych wiem, że mój pradziadek regularnie korzystał z usług tej rodzinnej firmy :)

Polecam zapytać bezpośrednio pana Zarembę - będzie dysponował wiedzą z pierwszej ręki.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

przed wojną czy po wojnie?

Przed wojną :) Kiedyś praca w ministerstwie zobowiązywała do tego, żeby wyglądać reprezentacyjnie. Teraz niestety za biurkami siedzą smutni panowie w wyciągniętych tiszertach (wersja letnia) lub w bluzach o trudnym do określenia kształcie (wersja zimowa).

Opublikowano

Przed wojną :) Kiedyś praca w ministerstwie zobowiązywała do tego, żeby wyglądać reprezentacyjnie. Teraz niestety za biurkami siedzą smutni panowie w wyciągniętych tiszertach (wersja letnia) lub w bluzach o trudnym do określenia kształcie (wersja zimowa).

jeżeli przed wojną to musisz jeszcze ustalić w którym dokładnie zakładzie pod szyldem "Zaremba" bo przed wojną istniały 3 niezależne pracownie.

• 1 miesiąc temu...