me.spoke Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Z tego co wiem Zack i Poszetka korzystają ze szwalni VelVenti (można zamówić gotowe/MTO ze strony koszulanawymiar.pl). Co do MT nie wiem, nie miałem, ale bardzo możliwe że też tam szyją. Jakość w VelVenti jest rzeczywiście bardzo przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s @me.spoke też mam mod2. Dla mnie idealne w pasie było by 54 ale zamówiłem 56 i delikatnie zwężałem. W takiej konfiguracji na mnie te spodnie leżą bardziej jak tapered niż slim z opisu. Co do długości mam 190 cm i spokojnie wystarczyło jeszcze na mankiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 50 minut temu, Michaś napisał: Czy ktoś jest w stanie porównać obecną jakoś koszul (odszycie, materiały) Macaroni Tomato do np. Kamakura? Kupiłem w zeszłym roku kilka koszul od Macaroniego. Odszyte wg mnie bardzo dobrze, guziki w standardzie przyszyte ze zgrzewaniem (Ascolite), kołnierzyki BD i guziki ładne. Zastrzeżenia mam za to do materiałów: tkaniny wydają mi się bardzo średnie i jestem zadowolony z jednej lub dwóch. Ogólnie koszule mogą być, lepsze od Susu, ale mniej dopracowane niż Poszetkowe. Chyba nie kupiłbym ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s @me.spoke, z Cavour mam w drodze dopiero pierwszą parę spodni, więc tutaj nie mam doświadczeń. W moim przypadku mod 2 odrzuciłem po analizie tabeli rozmiarów - znam swoje "spodniowe" wymiary na pamięć i mod 3 może być najbliżej sukcesu (choć i tak mogą wymagać poszerzenia w kolanach - przykładowo jedna z moich bardzo dobrze leżących par ma w tym miejscu 27cm, podczas gdy te z Cavour mają 23,6cm...). Znając Twoje dotychczasowe preferencje z szycia miarowego doradzałbym Ci raczej mod 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Dzięki. Kłopot w tym, że niestety podobał mi się flanelowy garnitur w prążek, który występuje tylko w kroju Mod4 ze spodniami Mod2. Nota bene spodnie Mod2 są praktycznie we wszystkich garniturach. Chyba jednak pójdę w kolejne bespoke, niewykorzystanych materiałów mam aż nadto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi