Szydlowsky Napisano 16 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2023 2 godziny temu, ciasteczkowy napisał: Jak wyglada rozmiarówka Sperry? Stopa P 27,8 / L 27,5 rozmiar 43 okazał się trochę za luźny , czekam na 42.5 - mowa o boat shoes . Zakładam że się rozbiją dlatego wolałbym aby były na początku dopasowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 16 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2023 9 godzin temu, Szydlowsky napisał: Stopa P 27,8 / L 27,5 rozmiar 43 okazał się trochę za luźny , czekam na 42.5 - mowa o boat shoes . Zakładam że się rozbiją dlatego wolałbym aby były na początku dopasowane . Nie bardzo się rozbiją, a nie ma nic gorszego niż ciasne buty w upalny dzień. Co prawda Sebago, nie Sperry ale nosząc przy podobnej, jak Twoja stopie zwykle 42,5 boat schoes noszę 43. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 16 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2023 @pablocito te 43 wydawały mi się za długie . Jak 0.5 mniejszy rozmiar mi nie przypasuje to może spróbuję Sebago 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2023 W dniu 14.06.2023 o 21:19, dragonek napisał: Kupiłem na vinted wełnianą marynarkę, która niestety bardzo mocno pachnie stęchlizną. Da się ten zapach usunąć w pralni chemicznej, czy zakup muszę spisać na straty? Spróbuj może ozonowania. Niektóre pralnie to oferują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 17 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2023 Stopa P 27,8 / L 27,5 rozmiar 43 okazał się trochę za luźny , czekam na 42.5 - mowa o boat shoes . Zakładam że się rozbiją dlatego wolałbym aby były na początku dopasowane . Te rozmiary to mierzone ołówkiem i miarka na kartce czy jakimś skanerem w stylu esize.me?I jak ten rozmiar się ma do „forumowych” butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2023 53 minuty temu, ciasteczkowy napisał: Te rozmiary to mierzone ołówkiem i miarka na kartce czy jakimś skanerem w stylu esize.me? I jak ten rozmiar się ma do „forumowych” butów? Mierzone było skanerem ale miarką miałem podobne wyniki 😁 , forumowe natomiast noszę od 8 do 9 , mam nadzieje że pomogłem 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2023 W dniu 16.06.2023 o 08:13, ciasteczkowy napisał: Jak wyglada rozmiarówka Sperry? Właśnie w tym tygodniu dotarły do mnie dwie pary w rozmiarze 12 US, pasują idealnie. Zwykle z klasycznych butów noszę 10.5 UK (np. Patine, Shoepassion, Krokiety). Może to będzie pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 18 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2023 W dniu 16.06.2023 o 20:42, pablocito napisał: Co prawda Sebago, nie Sperry ale nosząc przy podobnej, jak Twoja stopie zwykle 42,5 boat schoes noszę 43. Sebago miałem trochę par i moim zdaniem są szerze od Sperry. Mowa o Sebago w standardowej szerokości M(D), bo bywają w też w węższej i szerszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2023 1 godzinę temu, Kyle napisał: Sebago miałem trochę par i moim zdaniem są szerze od Sperry. Mowa o Sebago w standardowej szerokości M(D), bo bywają w też w węższej i szerszej. No to wychodzi na to, że Sperry będą jeszcze ciaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2023 8 godzin temu, pablocito napisał: No to wychodzi na to, że Sperry będą jeszcze ciaśniejsze. Nie strasz nie strasz 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2023 10 godzin temu, pablocito napisał: No to wychodzi na to, że Sperry będą jeszcze ciaśniejsze. Ja bym raczej trzymał się narracji, że Sebago są dość obszerne, a Sperry nieco mniej. W obu przypadkach wyraz "ciasne" i pokrewne niezbyt pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2023 Jeżeli są o numer za małe to… są ciasne🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2023 2 godziny temu, pablocito napisał: Jeżeli są o numer za małe to… są ciasne🤣🤣 Miałeś racje , jednak 43 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2023 Przykro mi.😢 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2023 W dniu 19.06.2023 o 21:01, pablocito napisał: Przykro mi.😢 Niepotrzebnie , już naprawiłem swój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2023 Podpowiedzcie Panowie czy w granatowych chino zrobić manszet 4 cm czy wykończyć je standardowo ? Spodnie mają fabrycznie kant , będę je zakładał do loafersów , sneakersów , t shirtów i marynarek i kurdę nie mogę się zdecydować , jakieś za / przeciw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2023 wg mnie z mank/szetami będą bardziej eleganckie, ja bym się zdecydował. W razie czego można uciąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2023 45 minut temu, mosze napisał: wg mnie z mank/szetami będą bardziej eleganckie, ja bym się zdecydował. W razie czego można uciąć Tak też zrobiłem 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 22 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2023 23 godziny temu, Szydlowsky napisał: Podpowiedzcie Panowie czy w granatowych chino zrobić manszet 4 cm czy wykończyć je standardowo ? Spodnie mają fabrycznie kant , będę je zakładał do loafersów , sneakersów , t shirtów i marynarek i kurdę nie mogę się zdecydować , jakieś za / przeciw ? Też głosowałbym za mankietem. Wiem, że już po fakcie, ale do chino w kant super pasują, a co więcej w mojej ocenie mankiet ma dodatkową zaletę w postaci dociążania dołu nogawki, przez co lepiej się układa na bucie (lub nad butem w przypadku loafersów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2023 Od początku byłem zdecydowany na mankiet , natomiast w drodzę do krawcowej zacząłem się zastanawiać i musiałem zapytać tutaj żeby się upewnić 🤣 Dzięki za opinie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 22 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2023 5 godzin temu, Szydlowsky napisał: Od początku byłem zdecydowany na mankiet , natomiast w drodzę do krawcowej zacząłem się zastanawiać i musiałem zapytać tutaj żeby się upewnić 🤣 Dzięki za opinie 🙂 Ja z kolei już od jakiegoś czasu odpuszczam sobie manszet we wszystkich spodniach, które wymagają poprawek dołem. Mam jeszcze 2-3 pary spodni z manszetami, ale tylko dlatego że mają podwójne zakładki i przy nich jakoś prosta nogawka nie bardzo mi gra. IMO manszety optycznie skracają długość nóg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2023 To jest słuszna obserwacja, ale nie każdemu to szkodzi. Podobne zagadnienie, jak spodnie z wysokim stanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 28 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2023 Czy to jest oryginalny produkt SuSu? Wygląda na taki, ale zastanawia mnie informacja na metce odnośnie importera z Meksyku https://allegro.pl/oferta/suitsupply-marynarka-meska-sienna-welna-42-13892607700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 28 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2023 W dniu 22.06.2023 o 16:52, Gocławianin napisał: Ja z kolei już od jakiegoś czasu odpuszczam sobie manszet we wszystkich spodniach, które wymagają poprawek dołem. Mam jeszcze 2-3 pary spodni z manszetami, ale tylko dlatego że mają podwójne zakładki i przy nich jakoś prosta nogawka nie bardzo mi gra. IMO manszety optycznie skracają długość nóg. A propos skracania nóg pewnie racja, natomiast większość spodni które posiadam mają wyższy stan co rekompensuje skrócenie nóg mankietem. Nie wiem jakie spodnie miał @Szydlowsky, ale mankiet rzędu 4cm nie zaburzy mocno proporcji + to co powiedział @mosze, być może mu to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 29 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2023 19 godzin temu, dragonek napisał: Czy to jest oryginalny produkt SuSu? Wygląda na taki, ale zastanawia mnie informacja na metce odnośnie importera z Meksyku https://allegro.pl/oferta/suitsupply-marynarka-meska-sienna-welna-42-13892607700 Oryginał. Takich marek się raczej nie podrabia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi