dawidowo Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 Witajcie, Panowie jest pytanie z mojej strony, wiem ze podeszwę loake można wymienić po jakimś czasie, czy można wymówić ta goodyear welted na gumę dainite czy musi zostać skóra ?? Dzięki za infoSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 Można wymienić skórę na gumę w serwisie fabrycznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 W dniu 28.05.2018 o 01:37, Kamil1987 napisał: Nie wiem czy istnieje osobny wątek o spodniach wełnianych, ale mam pytanie do posiadaczy spodni firmy PT01 (ktoś ostatnio chyba je polecał). Czy one mają w standardzie raczej wyslimowany krój, czy jeśli nie jest wyraźnie napisane "Slim fit" to będą obszerne ? EDIT: Odpowiadając sobie samemu, spodnie PT01 mają ładnie wyslimowany krój nawet w standardzie. Rozmiar 52 przypomina 36x32 slim od Benevento w ich flaneli, ale jest minimalnie luźniejszy w pasie (ja w Benevento musiałem lekko przesunąć guzik). Skusiłem się na mieszankę 98% virgin wool i 2% elastanu na letnie miesiące: PT01 ma kilka krojów dopasowanych, dlatego trzeba uważać przy zakupie z Ebay, bo nie zawsze jest to napisane Slim Fit, Skinny Fit, Super Slim Fit. Te są mi znane, ale są jeszcze kroje Evo Fit, Carrot Fit i inne cuda. Niestety trudno znaleźć szczegółowy opis rozmiarów we wszystkich krojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 1 godzinę temu, Bażant napisał: PT01 ma kilka krojów dopasowanych, dlatego trzeba uważać przy zakupie z Ebay, bo nie zawsze jest to napisane Slim Fit, Skinny Fit, Super Slim Fit. Te są mi znane, ale są jeszcze kroje Evo Fit, Carrot Fit i inne cuda. Niestety trudno znaleźć szczegółowy opis rozmiarów we wszystkich krojach. Dlatego zapytałem, bo miałem super okazję (wylicytowałem nowe za 51$) i nie było nic napisane co do kroju. Na szczęście zasugerowałem się stosunkiem obwodu w pasie do obwodu nogawki i tymi samymi wymiarami z Benevento i trafiłem idealnie. Spodnie wykonane są pierwsza klasa jeśli ktoś się waha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidowo Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Panowie krótka piłka z mojej strony, nowe buty dziś były w pracy przechodziły swoje. Jak Tera najlepiej o nie zadbać? W prawidła od razu? Czy dać im pooddychać ? Gdzieś wyczytałem żeby na boki również polegały chwile... z góry dzięki za każda informacje. Chciałbym porządnie od początku o buty loake zadbać . Dzięki !Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Nie wiem co to znaczy „na boki polegały chwilę”, ale brzmi to jak jakieś blogerskie voodoo. Nie trzeba ich masować przy świetle księżyca. Jeśli nie są przemoczone, włożyć prawidła i zapomnieć. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 21 minut temu, lubo69 napisał: masować przy świetle księżyca 🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 Czesc, Takie szybkie pytanie: kupilem koszule z bawelny oxford, ktora ma na piersi kieszonke. Koszula biala, noszona raz. Zastanawiam sie czy jak odpruje kieszonke, to na koszuli bedzie widac slady po szwie? Czy to jedak zly pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 4 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2018 @Odie111 Tak, to zły pomysł. Kup w lumpeksie jakąś na wagę, odpruj i przekonaj się na własne oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 Ciekawostka na stronie Olof1982 pojawiły się Chinosy z informacją, że zostały wyprodukowane w Polsce, wie ktoś co to za firma szyje? Link do artykułu w sklepie https://olof1982.com/product/olof-1982-slim-fit-khaki-chinos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 Panowie, W jaki sposob skrocic pasek, ktory jest tak skonstruowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2018 To raczej zadanie dla kaletnika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Niektórzy szewcy też podejmują się takich zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriogen Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Witam serdecznie, Czy jest ktoś wstanie powiedzieć jaki producent jest tego krwata? Ewentualnie czy widzieliście u jakiegoś producenta podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 @Anachronis W Warszawie robiłem taką przeróbkę u szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszSz Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Czy materiał Navy Twill nr 7571, 260g od angielskiej firmy Dugdale Bros nada się na garnitur ślubny latem? Czy niestety będzie się gniótł? Nie mogę znaleźć żadnej informacji o skrętności tego materiału.http://www.dugdalebros.com/spectrum/product/7571_navy_twill/colour/navy_twill/page/4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxx Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Czy do spodni chino koloru khaki nadają się czarne buty/pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 W dniu 4.06.2018 o 18:44, lubo69 napisał: Jeśli nie są przemoczone, włożyć prawidła i zapomnieć. A co, jeśli są przemoczone? Myślałem, że przede wszystkim wtedy potrzebują prawideł. @Stasiak Niezbyt, lepiej brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2018 Jeżeli ociekają wodą, trzeba je osuszyć, najlepiej wkładając do środka gazety i wymieniając kiedy nasiąkną; nie suszyć przy grzejniku.Jeśli są wilgotne, można zrobić to samo lub po prostu odczekać pół godziny.Jeśli są delikatnie wilgotne, np. od potu, można od razu włożyć prawidła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawidowo Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Panowie, dobre te prawidla ? warte swojej ceny ? tym bardziej teraz jak jest promocja https://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/entretien/embauchoirs?tarification=VPPROMO&coloris=red_cedar dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Warte tyle samo co inne prawidła, koło cedru one mogły lezakowac w tartaku jak 99% pseudo cedrowych prawideł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2018 Mam jedną parę Bexleyów i nie widzę żadnej różnicy w jakości czy zapachu pomiędzy nimi, a prawidłami z Allegro. Poza blaszką z logo Bexleya oczywiście http://allegro.pl/prawidla-drewniane-cedrowe-do-butow-boston-roz-42-i6757626009.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 10 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2018 Czy jakosc krawatow od Milera i EoE to duza roznica? Chcialbym zamowic sobie ladny krawat w skosne pasy i znalazlem dwie sztuki, ktore mi sie bardzo podobaja. U Tomka Milera wychodzi obecnie 2x taniej. Czy jakosc EoE uzasadnia taka doplate? Jedwab. Milerowe 8cm vs 8.5 EoE nie ma dla mnie roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2018 Rolls Royce Phantom jest 25x droższy od VW Passata, ale nie jest 25x lepszy; to tak nie działa.Krawaty EoE są w mojej (i nie tylko mojej) opinii jakościowo lepsze od krawatów MiMe, a czy warto to sam musisz sobie odpowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 10 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2018 Uważam że lepiej kupić EoE albo poszukać innej alternatywy (Poszetka, Republic of Ties, EM?), ale to dlatego że uważam że sklep Miler nie zasługuje żeby tam robić zakupy. Po tylu aferach, opóźnieniach, fuszerach, ostatnich wymysłach właściciela - szkoda tam zostawiać pieniądze i wspierać ten "biznes". To oczywiście tylko moje zdanie. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi