Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie krótka piłka z mojej strony, nowe buty dziś były w pracy przechodziły swoje. Jak Tera najlepiej o nie zadbać? W prawidła od razu? Czy dać im pooddychać ? Gdzieś wyczytałem żeby na boki również polegały chwile... z góry dzięki za każda informacje. Chciałbym porządnie od początku o buty loake zadbać . Dzięki !

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeżeli ociekają wodą, trzeba je osuszyć, najlepiej wkładając do środka gazety i wymieniając kiedy nasiąkną; nie suszyć przy grzejniku.
Jeśli są wilgotne, można zrobić to samo lub po prostu odczekać pół godziny.
Jeśli są delikatnie wilgotne, np. od potu, można od razu włożyć prawidła.

• Oceniam pozytywnie 1

Czy jakosc krawatow od Milera i EoE to duza roznica?

Chcialbym zamowic sobie ladny krawat w skosne pasy i znalazlem dwie sztuki, ktore mi sie bardzo podobaja. U Tomka Milera wychodzi obecnie 2x taniej. Czy jakosc EoE uzasadnia taka doplate?

Jedwab. Milerowe 8cm vs 8.5 EoE nie ma dla mnie roznicy.

Uważam że lepiej kupić EoE albo poszukać innej alternatywy (Poszetka, Republic of Ties, EM?), ale to dlatego że uważam że sklep Miler nie zasługuje żeby tam robić zakupy. Po tylu aferach, opóźnieniach, fuszerach, ostatnich wymysłach właściciela - szkoda tam zostawiać pieniądze i wspierać ten "biznes".

To oczywiście tylko moje zdanie.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 3

1 hour ago, lubo69 said:

Rolls Royce Phantom jest 25x droższy od VW Passata, ale nie jest 25x lepszy; to tak nie działa.
Krawaty EoE są w mojej (i nie tylko mojej) opinii jakościowo lepsze od krawatów MiMe, a czy warto to sam musisz sobie odpowiedzieć.

Dzieki za odpowiedz.

Decydujac sie na Rolls Royce mam absolutna pewnosc ze nic mnie nie zawiedzie.

Nie chodzi mi o przelicznik ile razy cos jest lepsze, a o wskaznik cena/jakosc. Skusilem sie ostatnio na szarego maddera od poszetki i powiem szczerze ze poza pieknym wzorem to kompletnie nic nie uzasadnia wyceny na 250zl. Krzywo zszyty, wzor na koncowkach brzydko spasowany, material bardzo odksztalca sie po wiazaniu. Prosze nie mowic, ze to specyfika tkaniny, bo madder od Romana nie cierpi na powyzsze dolegliwosci.

Nie mialem nigdy krawata z EoE, stad zatanawiam sie czy to jest rzeczywiscie topowa polka, ktora pozwoli uniknac podobnego rozczarowania.

• Like 1

Miałem trzy krawaty EoE. Jestem z natury up...orczywy, ale nawet na siłę nie udało mi się w żadnym znaleźć nic, co stanowiłoby choćby najdrobniejszy problem. Osobiście wyobrażam sobie droższy krawat, ale mam kłopoty z wyobrażeniem sobie lepszego (chociaż bez problemu jestem w stanie wyobrazić sobie ładniejszy;-))

• Oceniam pozytywnie 1