Vaolin Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Poszukuje klasycznej błękitnej i białej koszuli Oxford, z ładnym kołnierzem, jedyny warunek - musza to być dość małe rozmiary, Tomek Miller produkuje zbyt duże dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Poszukuje klasycznej błękitnej i białej koszuli Oxford, z ładnym kołnierzem, jedyny warunek - musza to być dość małe rozmiary, Tomek Miller produkuje zbyt duże dla mnie. Taki problem pojawia się na forum dość często, co jest dla mnie zupelnie niezrozumiałe - jest mnóstwo firm robiących MTM, w tym zdalnie, również w budżecie odpowiadającym cenom koszul RTW od Tomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Będę wdzięczny za szybką poradę od użytkowników koszul CT - chodzi o odpowiedni rozmiar. Chcę zamówić koszulę: http://www.ctshirts.com/uk/extra-slim-fit-stripe-non-iron-blue-shirt/CSN0028BLU.html Moje wymiary: klatka - 96 wzrost - 187 upper waist - 71 kolnierzyk - 38/39 Powinienem celować w rozmiar S czy M (wg mnie raczej S)? Przejrzałem oczywiście rozmiarówkę (btw. to jest extra slim fit), ale pomogłoby mi, gdyby ktoś, kto używa tych koszul, wypowiedział się. Oczywiście zakładam, że będą potrzebne poprawki. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 upper waist - 71 Pozazdrościć... Przy Twoim wzroście rozmiar S będzie miał za krótkie rękawy, a M będzie zdecydowanie za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Powiedzmy ze koszule RTW od Tomka Millera trochę przekraczają mój budżet, stad szukałem czegoś do ok. 200 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 @lub069 - jestem właśnie bardzo szczupły w talii, a w klatce dosyć "normalny", więc są problemy z doborem odpowiednich rozmiarów ubrań. Z drugiej strony, zawsze można poprawić u krawcowej Dzięki za odpowiedź, pomierzę jeszcze aktualne koszule. Może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Jak trzymacie ułożone i w czym poszetki w dużej ilości? Krawaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Tu jest trochę na temat krawatów: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3367-przechowywanie-krawatów-rolować-czy-wieszać/?hl=przechowywanie A ja mam swoje pytanie: jaki jest sens lnianego płaszcza, w dodatku na podszewce, jak z najnowszej kolekcji SS? W upał płaszcz niepotrzebny, a wiosną len moim zdaniem dziwnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 @lubo69: biorąc pod uwagę zeszłoroczną wiosnę, długą i zimną taki płaszcz w opcji len lub len/wełna wydaje się rozsądny. Oglądałem takowy w salonie SuSu rok temu i bardzo mi się jego idea podobała (niestety w mojej rozmiarówce S nie był dostępny). Poza tym ranki i wieczory nawet w ciepły dzień bywają chłodne i w samej marynarce jest zbyt zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 @Hargin - dzięki. Mieszanka by mi lepiej pasowała, ale są tylko od E. Thomasa, a Ty o ile pamiętam miałeś problem z tą tkaniną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Jak się okazało zbyt szybko skreśliłem E.Thomasa. W zeszłym roku trafił mi się blend z jedwabiem, który był wyjątkowo delikatny - zbyt delikatny na spodnie, które szybko odeszły do krainy wiecznych łowów. W tym roku nabyłem dwie kamizelki z materiału tego producenta, również len/wełna/jedwab - i jest dużo lepiej - grubsza tkanina, o wyraźnej fakturze - wydaje się dużo bardziej wytrzymała (no ale kamizelki na 4 literach raczej nie sprawdzę). Ten konkretny płaszcz SuSu http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz-dwurzędowy/J311.html?cgid=Coatsmiałem w rękach i sprawiał wrażenie solidnego... i strasznie mi się podoba Jednak musiałbym na 100% skracać rękawy górą, co przy dość wysokiej cenie, działa mocno wstrzymująco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Zamówiłem swoją pierwszą koszulę CT, rozmiar 41 extra slim. Przy moich wymiarach: klatka 107 cm pas 90 cm Zastanawiam się teraz czy nie poniosło mnie za bardzo? Jakie macie doświadczenie: trzymają rozmiar i w klacie jest 55 cm x 2? Mam Savile Row 41 Slim, która ma w klacie 56 cm x 2 i mieszczę się spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Moje spodnie mają tendencję do przecierania się w kroku (albo to ja mam tendencję do przecierania spodni, choć sam nie wiem jak to robię). Czy znacie jakieś sposoby aby temu zapobiec? Domyślam się, że ze spodniami RTW niewiele zdziałam, ale właśnie szyje kolejny garnitur i zastanawiam się, czy może są jakieś tricky do zastosowania na etapie szycia spodni od podstaw aby wzmocnić materiał w tamtym obszarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Moje spodnie mają tendencję do przecierania się w kroku (albo to ja mam tendencję do przecierania spodni, choć sam nie wiem jak to robię). Czy znacie jakieś sposoby aby temu zapobiec? Domyślam się, że ze spodniami RTW niewiele zdziałam, ale właśnie szyje kolejny garnitur i zastanawiam się, czy może są jakieś tricky do zastosowania na etapie szycia spodni od podstaw aby wzmocnić materiał w tamtym obszarze?Wstawienie wzmocnienia z tego samego materiału z którego szyjesz spodnie (tzw. klin) powinno pomóc. Klin może się przecierać, ale same spodnie powinny pozostać nietknięte. Kup trochę więcej materiału, żeby można było to wzmocnienie wymienić gdy się przetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Nie warto za żadne pieniądze - skóra najniższej jakości malowana farbą. O ile to w ogóle skóra, a nie plastikowe tworzywo ze zmielonych resztek… Warto zainteresować się takimi beżowymi Lloydami? Jakość jest przyzwoita ,trochę eklektyczne, ale na lato, casualowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Nie warto nawet za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Moje spodnie mają tendencję do przecierania się w kroku (albo to ja mam tendencję do przecierania spodni, choć sam nie wiem jak to robię). Czy znacie jakieś sposoby aby temu zapobiec? Domyślam się, że ze spodniami RTW niewiele zdziałam, ale właśnie szyje kolejny garnitur i zastanawiam się, czy może są jakieś tricky do zastosowania na etapie szycia spodni od podstaw aby wzmocnić materiał w tamtym obszarze? Niestety nie ma poza wybieraniem mocniejszych materiałów na spodnie i nie robienie ich tak dopasowanych w udach. Dla komfortu psychicznego warto w tych miejscach wstawiać podszewkę. Oraz poprosić krawca by zostawić materiał na klin, kiedy spodnie się wytrą i będzie można wymienić. W jednych flanelowych taką operację wykonywałem 3 razy i ze względu, że skończył się zapasowy materiał, spodnie kończą żywot w tym sezonie (po niespełna 2) Jeżeli to są ciemne spodnie, można pokusić się o wstawienie kliny z innego materiału, jeżeli się nie ma oryginalnego, przeważnie go nie widać wtedy za bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Zamówiłem swoją pierwszą koszulę CT, rozmiar 41 extra slim. Przy moich wymiarach: klatka 107 cm pas 90 cm Zastanawiam się teraz czy nie poniosło mnie za bardzo? Jakie macie doświadczenie: trzymają rozmiar i w klacie jest 55 cm x 2? Mam Savile Row 41 Slim, która ma w klacie 56 cm x 2 i mieszczę się spokojnie. Obawiam się, że nie będzie komfortowa w klatce. Przy moich niecałych 104 już przy niektórych pozycjach się napina, daj znać jak przyjdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Ok odezwę się jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p6954007.html Co sądzicie o takiej wstawce w OBCD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p6954007.html Co sądzicie o takiej wstawce w OBCD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Panowie Co sądzicie o butach Magnanni ? Bardzo trudno znaleźć jakiekolwiek opinie . Jaka jest jakość skór , jakie kopyta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Było na forum - ogólnie słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Mam ich buty z cordovanu. Są w porządku. Ale uwaga: na forum nie zyskają zwolenników ponieważ każdy dandys lubi wyłącznie buty szyte gyw. Pytanie za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonfre Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 A co to za buty te Magnanni i jaka jest różnica? Bo jak zerknąłem szybko na stronę producenta to wyglądają różnie. Jedna ładne, inne zupełnie nie, ale to prawie każda marka tak ma (fakt, że różnie się ta proporcja rozkłada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi