eye_lip Napisano 8 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2015 20s w Google Mr.Raro este CEO şi designer-ul brandului Mararo cu locaţia în Milan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykarni Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Cześć. Używam szczoteczki z końskiego włosia do pastowania butów. Po kilku użyciach włosie trochę zesztywniało od pasty. Mam pytanie - czy powinienem myć szczoteczkę z pasty? Czy po prostu zostawiać do wyschnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Cześć. Używam szczoteczki z końskiego włosia do pastowania butów. Po kilku użyciach włosie trochę zesztywniało od pasty. Mam pytanie - czy powinienem myć szczoteczkę z pasty? Czy po prostu zostawiać do wyschnięcia? Musisz używać za duzo pasty! Nakładaj pastę wacikiem, albo szmatką nawiniętą na palce, a szczotki używaj tylko do polerowania. Nakładanie zbyt dużej ilości środków wcale nie służy butom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Szczoteczka o wąskim zakończeniu przydaje się do nakładania past/kremu przy łączeniu cholewki z podeszwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykarni Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 a ogólnie jak często pastować? co ile założeń buta? wydaje mi się, że wcale nie nakładam dużo pasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Czy ktoś może porównać "miękość" skór w poniższych markach? 1.Yanko 2.Loake 1880 3.SP 4.Berwick. Dobra kolejność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Ja pastuję kiedy wydaje mi się, że wygląd już nie ten. Trudno tak jednoznacznie powiedzieć jak często wymaga. Zależy od dnia i trybu życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Czy ktoś może porównać "miękość" skór w poniższych markach? 1.Yanko 2.Loake 1880 3.SP 4.Berwick. Dobra kolejność? Jak już napisałem w wątku o SP, moje SP 544 mają bardzo twardą, sztywną skórę w porównaniu z Loake 1880 (mam Strand i Cannon). Loake znacznie przyjemniej się nosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Czy ktoś może porównać "miękość" skór w poniższych markach? 1.Yanko 2.Loake 1880 3.SP 4.Berwick. Dobra kolejność? Mój ranking sztywności od najsztywniejszych. Nie wymieniam Berwicków bo nie nosiłem, ale na nich i tak skóra jest znacznie gorsza niż na pozostałych, więc trudno porównać (widać to bez noszenia). 1. Yanko 2. Shoepassion 3. Loake - po rozchodzeniu robią się z nich całkowite kapcie i przestają trzymać kształt kopyta. Uwaga dodatkowa: każde z nich trzeba złamać, co może być bolesnym procesem. Na to jak bolesnym, w większym stopniu wpływa dopasowanie kopyta niż twardość skór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Mam zupełnie inne wrażenia związane z Shoepassion. W moim odczuciu to najbardziej miękkie buty jakie posiadam. Od "najtwardszych" 1. Yanko (mają generalnie "twardą" konstrukcję, ale po rozchodzeniu są bardzo wygodne, nawet wąskie kopyto 915) 2. Loake 3. Shoepassion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Super o takie porównanie mi chodziło Widać, że są rozbieżności dość znaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Mam zupełnie inne wrażenia związane z Shoepassion. W moim odczuciu to najbardziej miękkie buty jakie posiadam. Rozbieżności pomiędzy opiniami wynikają chyba z czasu użytkowania konkretnych butów. Moje Loake mają już sporo lat i czasy ich sztywności to bardzo odległe wspomnienia a z SP walczyłem tego lata. Nie wiem do czego autorowi pytania jest potrzebna ta ocena, ale jeśli chodzi o kwestie wygody użytkowania, to raczej nie tędy droga. Yanko faktycznie są najsztywniejsze, a są niesamowicie wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Swoje wrażenia opisałem na podstawie doświadczeń, gdy buty były nowe. Właściwie Loake i SP mogę postawić na równi jeżeli chodzi o twardość. Po prostu założyłem buty i w nich chodziłem brak jakiejkolwiek walki. Tak, czy inaczej najbardziej zadowolony jestem z Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 Nie wiem do czego autorowi pytania jest potrzebna ta ocena, ale jeśli chodzi o kwestie wygody użytkowania, to raczej nie tędy droga. Yanko faktycznie są najsztywniejsze, a są niesamowicie wygodne. Wg mojej oceny oczywiście jeśli trafimy z dopasowaniem kopyta do stopy, to na wygodę/komfort użytkowania wpływ ma miękość skóry. Moim skromnym zdaniem;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2015 ... to na wygodę/komfort użytkowania wpływ ma miękość skóry. Moim skromnym zdaniem;). Buty szyte na miarę są koronnym argumentem za moją tezą . Niezależnie z jakiej skóry są wykonane (a mam takie z super grubych skór), jeśli są dobrze dopasowane do stopy, to nie ma z nimi żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 SS ma w swojej ofercie płaszcze jesienno-zimowe, dwurzędowe w delikatną kratę http://eu.suitsupply.com/en/coats/brown-double-breasted-coat/J284.html?cgid=Coats http://eu.suitsupply.com/en/coats/blue-overcoat/J411.html?cgid=Coats . Zastanawiam sie czy do nim pasować będą tylko garnitury w paski lub kratę księcia Walii, których mam większość. Obawiam się, że znam odpowiedź .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Sorry miało być bez "tylko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZaElfionyPL Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Czy do takich butów mogę ubrać krótkie spodenki + koszulę z krótkim rękawkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Do każdych butów możesz założyć krótkie spodenki i koszulę z krótkim rękawem, ale takich elementów ubioru na tym forum nie polecamy. Podobnie jak pokazanych wyżej butów-mrówkojadów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Abstrahując od butów. Dlaczego nie polecamy krótkich spodenek? Chyba będąc na wakacjach większość nie chodzi w garniturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Między krótkimi spodenkami a garniturem jest jeszcze kilkadziesiąt propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Abstrahując od butów. Dlaczego nie polecamy krótkich spodenek? Chyba będąc na wakacjach większość nie chodzi w garniturze Zgoda, ale wakacje nie są tematem forum. A jeśli już - to elegancka wersja wczasowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 13 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2015 Panowie co sądzicie o takiej marynarce jako wydaniu jesiennym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 13 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2015 Za te "pieniądze" to nic szczgólnego. Wąskie klapy, wysoki guzik i brak patek przy kieszeniach. Lepiej wybrać coś z oferty SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 13 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2015 Która firma ma takie opisy? Wyściółka? Zewnątrz? Czy to Google Translate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi