lubo69 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Krótka odpowiedź, nie. Wełniany płaszcz po kliknięciu na zakładkę "skład" okazuje się nieco mniej wełniany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Marka własna Apartu, czyli Aztorin - niezłe zegarki. Sam mam jeden już dwa lata i sobie chwalę. Aktualnie mam jeden; biała koperta, na bransolecie. Na drugi czy trzeci mnie aktualnie nie stać, więc chodzę codziennie z tymże Aztorinem- dwa lata minęły i stan idealny! Także tą markę mogę polecić; solidne wykończenie, ładny, elegancki wygląd. W 800zł powinien się kolega zmieścić; jeśli nie, to wiem, że dosyć często Apart ma wyprzedaże. Dla przykładu; ja swój kupiłem za 300zł; na początku był wystawiony za 1200zł ale ze względu na "włosowate zarysowania bransolety" cena zjechała w dół - ja nie narzekam. Z ciekawości - czy można wkleić zdjęcie, interesuje mnie biała koperta. Ceramika? Argument, że po dwóch latach stan idealny, zwłaszcza że już w stanie "nowym" miał zarysowania, jest trochę kuriozalny. Rozumiem, że po prostu przez dwa lata nic złego się nie zdarzyło od strony mechanicznej ani estetycznej (poza - jak przypuszczam - całkiem naturalnymi mikroryskami)? Jeżeli tak, to jest to raczej typowe dla każdego względnie przyzwoitego zegarka i w związku z tym trudno, żeby ta przesłanka była wystarczająca do formułowania rekomendacji. Koledze NeoTag - niezależnie od dość kontrowersyjnego na tym forum pytania o zegarek, który raczej nie ma być "elegancki" (archetyp zegarka eleganckiego - czyli prosta tarcza, niezbyt gruba i duża koperta, skórzany raczej niegruby pasek - niezbyt pasuje do "bluzki z długim rękawem) - polecić nalezy raczej coś firm specjalizujących się w zegarkach, jak Seiko, Citizen, Casio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatthewMTK Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Krótka odpowiedź, nie. Wełniany płaszcz po kliknięciu na zakładkę "skład" okazuje się nieco mniej wełniany... Wełniany płaszcz ze studenckim budżetem do 300-400 zł bez TK Maxx i SH? Poza ostatnim okresem wyprzedaży, chyba niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Jak masz w pobliżu to poszperaj w outletach (choćby w takim Luboniu pod Poznaniem) A co do zegarka to ja do luźniejszych zestawów mam takiego: http://www.zegarkionline.pl/szwajcarskie-zegarek-tissot-t0494101104701-p-1286.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 MatthewMTK, skoro przegapiłeś wyprzedaże to czekaj na kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timelesselegance.pl Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Kolego Kyle - masz rację. Mogłem doprecyzować, że stan techniczny jest idealny. Wcześniej miałem Diesel'a i to była porażka, bo wytrzymał rok... No ale ktoś mi potem powiedział, żeby nie kupować zegarków od firm odzieżowych. Co do Aztorina - bransoleta faktycznie porysowana, widać dobrze na zdjęciu. Natomiast szkło jest szafirowe, także nic na nim nie widać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timelesselegance.pl Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Natomiast tak się prezentuje na ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 ...Aktualnie mam jeden; biała koperta, na bransolecie... Widzisz różnicę między białym i srebrnym? Kyleowi chodziło właśnie o to, czy Twój Aztorin ma kopertę w kolorze białym (stąd sugestia dotycząca ceramiki...) Dla pełnej jasności - Twoja koperta jest srebrna, a tarcza biała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Widzisz różnicę między białym i srebrnym? Kyleowi chodziło właśnie o to, czy Twój Aztorin ma kopertę w kolorze białym (stąd sugestia dotycząca ceramiki...) Dla pełnej jasności - Twoja koperta jest srebrna, a tarcza biała... Pozostaje dodać tylko, że doczytanie podstawowych informacji o zegarkach powinno być wciągnięte na listę wieczornych rozrywek godnych gentlemana, co powinno nastąpić zanim się zacznie o takiej tematyce np. blogować, a nie po tym fakcie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timelesselegance.pl Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 No cóż; ładne faux pas mi wyszło. Przepraszam za wprowadzenie w błąd... W takim wypadku w kwestii zegarków wypowiem się po douczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Planuję zakup dwóch-trzech par szelek z dobrze znanej aukcji allegro: http://allegro.pl/szelki-guma-35mm-skomponuj-sam-na-guziki-klipsy-i4747522305.html ponieważ będę to moje pierwsze szelki, proszę o radę. Wiem, że szelek się nie pokazuje, ale jednak chciałbym kupić coś wizualnie dopasowanego do moich zestawów. Posanowiłem, że wezmę czerwone (lepszy "baranek" nr 17 czy gładka guma nr 18?) z czarnymi elementami skórzanymi, granatowe ze wzorem (nr 52) z brązową skórą (bo granatowe gładkie wydają mi się trochę nudne, jak myślicie?) a ewentualne trzecie... całe białe? A może szare z czarnym, gładkie granatowe z brązowym? Dzięki za radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 gładkie - mam kilka par tego producenta i zdecydowanie używam tylko gładkich, te z fakturą otrzymałem w ramach gratisów i przypominają mi maklerki z początku lat 90. Polecam brązowe skorki (obie), są ładniejsze od oferowanej czarnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 dziękuję, bardzo cenne rady. A czy warto mieć szelki białe? Tak sobie myślę, że może być trudno je w idealnej bieli utrzymać, a nie ma nic gorszego jak coś 'prawie białego' przy białej koszuli. Nie tańczę zawodowo, na bale nie chadzam... Ostatnie pytanie: czy kolor skóry w szelkach powinno się z grubsza dobierać do butów (jak pasek), czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Ostatnie pytanie: czy kolor skóry w szelkach powinno się z grubsza dobierać do butów (jak pasek), czy niekoniecznie? Moim zdaniem nie, ja mam w Thurstonach białe "łapki" i wcale mnie to nie razi - a białych butów oczywiście nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 hm, faktycznie, biała skóra w szelkach może być w pewnym sensie uniwersalna. Więc może wezmę wszystkie w brązach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Warszawa - gdzie i komu oddajecie Panowie niepotrzebne już (oczywiście w stanie godnym przekazania potrzebującym) męskie rzeczy?! PILNE, robię właśnie porządek A Misza już nie potrzebuje dla swoich podopiecznych? Swój płaszcz zawiozłem Miszy do domu, ale to było rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Jaka firma sygnuje swoje koszule symbolem ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Czy po BN, początkiem roku Massimo Dutti organizuje wyprzedaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Tak. Ostatnio nawet chwilę przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Dokładnie - 17 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 Raczej 27. grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2014 No raczej nie odkopałem maila od nich - dla subskrybentów newslettera była dokładnie 17.12 od 23.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Powinienem uściślić - w sklepach stacjonarnych od 27. grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptakug Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Czy do spodni jeansowych pasują obuwie klasyczne lub trzewiki. Do tego marynarka i koszula. Źle się czuję w spodniach klasycznych. Za odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Pewnie że pasują - byleby buty nie były zbyt formalne (mała ilość zdobień), a najlepiej jeśli będą zamszowe. Marynarka też nie może być gładka. Ja osobiście preferuje dżinsy zaprasowane w kant lub przynajmniej wyprasowane na płasko. Wymięte, z wypchanymi kolanami, albo o kroju relaxed fit nie pasują do takich stylizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi