Orphan Napisano 23 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Kupiłem sobie pierwsze w życiu, budżetowe monki, stąd bardzo laickie pytanie. Czy przy zdejmowaniu i zakładaniu monków rozpinamy je czy też wsuwamy jak loafersy? Rozpinamy, rozpinamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Jeżeli możesz je włożyć na luzie bez rozpinania to znaczy, że wziąłeś za duży rozmiar. Prędzej czy póżniej rozejdą się jeszcze bardziej i będziesz to musiał korygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 23 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Siłownia prostuje ramiona?! Skąd takie wieści? Jest wręcz przeciwnie, tradycyjnie pojmowana wyrabia tzw. kaptur, przez co ramiona stają się bardziej opadające. To już chyba zależy po prostu od tego co i jak ćwiczycie. BTW ja też mam ponoć układ ramion prowadzący do "fałdy poznańskiej", aczkolwiek u mnie nie wynika to z siłowni, a z maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Dzięki za odpowiedzi. Ja mam i krótką szyję, i trochę ćwiczę na siłowni, tak więc tego...Wykonuję na plecy wyłącznie martwy ciąg, wiosłowanie i podciągnie - faktycznie rozwiają się mięśnie zaraz pod szyją, które wcale nie sciągają łopatek, a robi się wrażenie skrzywienia pleców. Widać to swietnie u Toma Hardy'ego w "Wojowniku", choć to dość skrajna forma Co krawiec przy tym może zrobić? Osadzić kołnierzyk nieco niżej? Ile może kosztować taka zmiana?Co dziwne, w marynarkach nie mam tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Panowie, kupiłem skórzany pokrowiec na laptopa i mam pytanie jak i czy go konserwować, żeby długo pozostał w miarę elegancki. W domu mam zestaw kosmetyków Saphira do obuwia, ewentualnie mogę kupić coś co będzie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Według mnie powinieneś mieć: http://multirenowacja.pl/creme-universelle-150-ml-krem-balsam-do-skor-czysci-i-odzywia-saphir.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Jak masz go już w domu to nadaje się Creme Universelle. EDIT Kolega mnie wyprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 http://multirenowacja.pl/zestaw-do-pielegnacji-i-konserwacji-butow-skory-gladkie-licowe-saphir-medaille-d-or-2.html mam ten zestaw, ale zakupie to co koledzy polecacie. Dziękuje za szybkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2014 A ja tak w odpowiedzi na moje własne pytanie sprzed kilku tygodni: linia Marks and Spencer Savile Road Inspired ma świetne koszule (woven in Italy). Kupiłem, ponosiłem, jestem bardzo zadowolony. Ta linia ma też piękne garnitury (np. jasny granat trzyczęściowy na jeden guzik, włoska wełna+moher, rozpinane mankiety, kolorowa kontrastowa podszewka, half canvas za jakieś 400 euro, sama marynarka jakieś 250). W dodatku rozmiar 39/40 koszul i 40 marynarek leży na mnie (180 wzrostu, ok. 110 w klatce, ok. 95 w pasie) jak bespoke (no, prawie). Jedna z niewielu marynarek wieszakowych, w których nie czułem potrzeby skracania rękawów. Duża wada (do tego stopnia, że nie kupiłem): podszewka z poliestrem (chyba 55%). Szkoda, bo wełny wyglądają naprawdę dobrze jak na masową produkcję. Mimo wszystko poddaję M&S innym pod rozwagę. W Paryżu powiedziano mi, że linia Savile Road Inspired nie podlega wyprzedaży (pewnie gdzie indziej też tak jest). Szkoda. BTW: Wyprzedaże w Paryżu zaczynają się dzisiaj. Sorry za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ri¢hie Ri¢h Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Chciałbym uszyć kilka(naście) jednakowych krawatów dla członków pewnego klubu. Potrzebuję jakiegoś punktu zaczepnego, najlepej namiarów na miejsce/stornę/hurtownie gdzie można dostać odpowedni do tego jedwab. Dzięki za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawowy_Michał Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Może jakaś firma, która szyje krawaty reklamowe, np. www.bardeli.pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Sasha Ties, http://www.sashaties.pl/. Nic o nich nie wiem, o firmie słyszałem od znajomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ri¢hie Ri¢h Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Dzięki wielkie Chodzi o to by krawaty były niezłej jakości i przy okazji nie kosztowały zbyt wiele. Jeśli to już opatentuje to opiszę w nowym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Z serii dziwne pytanie: mam brustaszę wszytą po łuku (brachetta) i mam problem z utrzymaniem poszetki złożonej w tv fold w 'ryzach', jedna część zostaje a druga zbyt mocno 'wyjeżdza' z brustaszy. Jakaś porada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Czy ktoś brał marynarkę albo garnitur z CT oznaczony jako classic fit? Na stronie nie ma ani słowa o szerokości marynarki w talii, a helpline CT specjalnie pomocny nie był. Dobrze rozumuję, że ichni rozmiar 42 odpowiada naszemu 52? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Czy ktoś brał marynarkę albo garnitur z CT oznaczony jako classic fit? Na stronie nie ma ani słowa o szerokości marynarki w talii, a helpline CT specjalnie pomocny nie był. Dobrze rozumuję, że ichni rozmiar 42 odpowiada naszemu 52? Tak. Ich 42 to nasze 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czwo Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Czy rozmiar obuwia Bexley odpowiada rzeczywistości? Mam prawidła Bexley w rozmiarze 44 i pasują idealnie do różnych butów w tym rozmiarze. Rozumiem więc, że mogę spokojnie zakupić u nich buty również w rozmiarze 44? Tak przy okazji, posiada ktoś może aktualny kod zniżkowy Bexley? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Tak powinny pasować. Bexley z tego co się orientuje nie ma ogólnie dostępnych kodów zniżkowych. Organizują wyprzedaże, a kody są przyporządkowane do poszczególnych klientów i dostaje się je w charakterze bonusu po dokonaniu zakupów na określoną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czwo Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Rozumiem. Dziękuję w takim razie za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Kupiłem w sieciówce garnitur i zostawiłem aby skrócili rękawy i nogawki spodni. Rękawy zostaly ucięte mniej niż chciałem. W ten sposób aby nie trzeba było przenosić guzików. Marynarkę zostawiłem do poprawki. Moje pytanie dotyczy kolejnej ciekawostki: Spod nogawek na około 1-2mm wystaje taśma krawiecka. Z boku jest widoczna. W sklepie obsługa pokazywała, że oni tak wszystkie nowe garnitury dostają. Wg nich po to, aby nogawki w garniturach wełnianiych się nie przecierały. Żaden kupujący na to nie zwracał do tej pory uwagi. W taki sam sposób podwija ich krawcowa. Obsługa bardzo miła, mówili że mogę zapytać firmę na facebooku o nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jour fixe Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Witam, gdzie kupię dobrej jakości czarne sznurówki do półbutów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Kupiłem w sieciówce garnitur i zostawiłem aby skrócili rękawy i nogawki spodni. Rękawy zostaly ucięte mniej niż chciałem. W ten sposób aby nie trzeba było przenosić guzików. Moje pytanie dotyczy kolejnej ciekawostki: Spod nogawek na około 1-2mm wystaje taśma krawiecka. Z boku jest widoczna. Zakład prawdopodobnie nie dysponuje maszyną do obszywania dziurek. Powinni (zakładam, że dziurki nie są przecięte) 1. spruć dziurki, odciąć guziki 2. skrócić ile trzeba 3. odszyć dziurki i przyszyć guziki w sensownym miejscu. Na wełnie przyzwoitej przynajmniej jakości nic nie będzie widać. Taśma nie powinna wystawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Witam, gdzie kupię dobrej jakości czarne sznurówki do półbutów? W sklepie obuwniczym , np. tam gdzie kupiłeś buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Sznurowadła ma też w ofercie saphir: http://multirenowacja.pl/category/obuwie-sznurowadla Jeśli są równie dobre w swojej klasie, jak pasty, to będziesz bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 28 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2014 Sznurowadła ma też w ofercie saphir: http://multirenowacja.pl/category/obuwie-sznurowadla Jeśli są równie dobre w swojej klasie, jak pasty, to będziesz bardzo zadowolony. Korzystam i polecam! Zawsze jak mi firmowe sznurowadła pękały, to następne nigdy już tak dobrze się nie trzymały. Saphira są po prostu idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi