Kamil_D Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 A gdzie znajdę sklep z asortymentem Barboura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Konstancin-Jeziorna Warszawska 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Zbyt długie rękawy koszuli czy przykrótkie w marynarce? A może wszystko jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Jeśli obwód mojej klatki wynosi 92 cm, to na ile +/- powinienem szukać kurtki (obwód)? Czy Barbour Chelsea (rozm. M, 116 obwód) nie będzie zbyt obszerna? Większość kurtek, które mierzyłem w rozmiarze S było za małe, M-ki były ok, nie wiem tylko jakie są rozbieżności w rozmiarach różnych marek. Obstawiał bym że będzie za duża. Ja mam w klatce108 i jest dla mnie idealna (tylko w pasie za duża ) Kurtki Barboura (pikowane) są dostępne również w P&C w Gal. Mokotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 I to i to trochę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Zbyt długie rękawy koszuli czy przykrótkie w marynarce? A może wszystko jest OK? Ja się co prawda mało znam ale jak dla mnie nie tylko rękawy są za krótkie ale i jej szerokość w pasie za mała (klepsydra przy zapiętym górnym guziku) i dziwnie leży w barkach (zwłaszcza w prawym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Co myślicie o zachowaniu skóry w lotnikach firmy Loding ? Zdjęcie w temacie o butach Loding: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1504-marka-loding/#entry127464 Oba buty zawsze z prawidłami. Zdjęte do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Uważam, że publiczne pokazywanie fałd na swojej skórze w takich miejscach jest wysoce nieprzyzwoite. Shame on You Loding... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Mam nowe buty, które obcierają mi prawą kostkę, dokładnie w tym miejscu: Liczyć na to, że skóra się wyrobi (w bucie, nie w kostce ), czy na to nie liczyć i kupić wkładkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Witam, mam pytanie o jakość skóry, widoczne na zdjęciu za zgięciach zmiany koloru, tylko po przymierzeniu w nowych butach, dyskwalifikują je? Reklamować? Przeszedłem się w nich tylko po pokoju, na drugim bucie nie ma czegoś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek7 Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 tangoupJestem przekonany, że się wyrobi (przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia) a na czas wyrabiania polecam po prostu plaster profilaktycznie w miejscu gdzie obciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Jak szeroki powinien być mankiet na spinkę? Mam bardzo chude nadgarstki i dziwnie się czuję mając dużo materiału obok dłoni - między rękę a mankiet jestem w stanie włożyć trzy palce (dopiero wtedy jest ciasno). Czy to nie jest trochę za duży luz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 @xkoziolhttp://forum.butwbutonierce.pl/topic/1346-czyszczenie-pranie-prasowanie-mole-piel%C4%99gnacja-itd/page-2 Ponadto wydaje mi się, że Macaroni robił kiedyś wywiad z facetem, który ma profesjonalną prasowalnię i mówił coś nt. wspomnianych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Panowie, sto lat temu debatowaliśmy o środkach do zapierania kołnierzyków/mankietów - przypomnijcie gdzie to znajdę? "Niemiec" na Wolumenie nie ma już specyfiku, którego używałem Co prawda jestem świeżakiem i nie wiem o czym Panowie rozprawiali lata temu ale do takich celów z czystym sumieniem mogę polecić mydełko DrBeckmann z rossmana za "piątaka" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 1. Ile cm maja rękawy koszul Cherles Tyrwhitt 33 i 29? 2. Czym różnią się kopyta Herringa 026 od 028 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 1. Jeśli chodzi o długość to masz na stronie ct. Jeśli o obwód mankietu to 23cm. (Co dla mnie jest sporo za dużo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Szukam zdjęć używanych butów lotników (wholecut), bez włożonych prawideł. Chciałem porównać do tego jak wyglądają w porównaniu do moich Loding. Znalazłem zdjęcia używanych Loake, najdziwniejsze że ktoś za używane buty do tego kiepsko wyglądające zapłacił £102.51. http://www.ebay.co.uk/itm/Loake-Knightsbridge-Wholecut-shoe-Black-UK9-very-good-condition-199-RRP-/151141878889?nma=true&si=Dn8LAt%252BVR1o23ro940oapHjT84Q%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2014 Gdzie w Krakowie można uszyć koszulę i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Szanowni eleganci, Zwracam się do Was z następującym pytaniem. Czy szył ktoś z Was garnitur u pana Tadeusza Basia w Łodzi? Jak to wygląda cenowo i jakościowo? Zamierzam uszyć tam 2 garnitury. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 W dziale 'bespoke' są relacje z zamówień; http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2175-granatowy-garnitur-tadeusz-baś/ Na bazie swoich doświadczeń, proponowałbym zamówić 1 garnitur na początek. Odczekać trochę czasu i z nowymi przemyśleniami udać się po następny. Nasze własne wyobrażenia zmieniają się w kontakcie z rzeczywistością i z lepszym rezultatem wyjdą 2 zamówienia z odstępem czasowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Dziękuję, ale może ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia z tym krawcem. Wywiad robił z nim sam Szarmant Byłem kiedyś dać do naprawy marynarkę, robota świetna Mam jeszcze jedno pytanie, zna ktoś może sklep internetowy gdzie można kupić ładne i stylowe szpile do krawata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 1. Czy założenie ciemnobrązowych butów i czarnego płaszcza będzie błędem (pod spodem granatowy garnitur) czy nienależy zwracać na to uwagi zważywszy że płaszcz słuzy tylko do przemieszczenia się do (i z) miejsca docelowego a potem "paraduje się" w garniturze pasującym do butów? 2. Czy w sytuacji gdy wybrałem się na spacer w butach ze skórzaną podeszwą (G&B levet 2318) i zaskoczył mnie leciutki deszczyk, powinienem poczynić jakieś kroki z celu zadbania o buty czy też zupełnie wystarczy osuszyć podeszwę ręcznikiem i włożyć buty w prawidła ? pytam bo to moje funkiel nówki pierwsze porządne buty i jestem przewrażliwiony (efekt "pierwszego dziecka") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 2. Najlepiej, jak podczas suszenia podeszwy wilgotna część nie będzie dotykała podłoża. Woda dość mocno wysusza skórę. Po kilku przemoczeniach warto zwrócić uwagę na to, czy podeszwa nie jest mocno wysuszona. Jeśli tak, najlepiej nałożyć na nią niewielką ilość tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Ja mokre buty postawilem na pudelku po butach do wyschniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 2. Najlepiej, jak podczas suszenia podeszwy wilgotna część nie będzie dotykała podłoża. Woda dość mocno wysusza skórę. Po kilku przemoczeniach warto zwrócić uwagę na to, czy podeszwa nie jest mocno wysuszona. Jeśli tak, najlepiej nałożyć na nią niewielką ilość tłuszczu. Dzięki Misza, na szczęście dzisiejszy deszczy był bardzo delikatny (obyło się bez kałuż na mej drodze tylko mokry asfalt) i podeszwa jest ledwie wilgotna. Buty osuszyłem ręcznikami papierowymi, potem postawiłem go na nich a teraz właśnie profilaktycznie je powiesiłem żeby sobie po oddychały swobdnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi