bazyllo01 Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Mam tylko Loake z serii Shoemakers; jeśli do 300 zł z przesyłką, to mogą być, ale nie bierz skóry lakierowanej, brzydko pęka. Ba, jakbym nowe Loaki w tej cenie, to nie zadawałbym głupich pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Jaki rozmiar potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Wybrałbym G&B, Bexley ma najbardziej intuicyjną numerację, a Loake najlepszy serwis posprzedażowy. W zestawieniu oczywiście porównywana była seria Shoemakers. W przypadku G&B trzeba natomiast rozróżnić buty sprzedawane przez producenta na stronie od tych, które wciąż są dostępne w outletach i magazynach w Niemczech - w przypadku tej drugiej grupy wciąż można znaleźć egzemplarze o wiele lepiej skonstruowane i wykonane z lepszej jakości materiałów (sic!). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 @White Haven - 43 - ciężko dostać coś w promocyjnych cenach, bo jednak to jeden z najpopularniejszych rozmiarów. @+Immune+ - wiedziałem, że będzie można na Ciebie liczyć W takim razie G&B, szczególnie, że w porównaniu z Loake cena jest dodatkowym atutem. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Przed zakupem zasięgnij jeszcze opinii innych użytkowników, znam co najmniej kilku którzy posiadają przynajmniej po 1 parze butów od przynajmniej 2 z rozpatrywanych przez Ciebie producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Przymierzałem wczoraj garnitur z wełny z domieszką kaszmiru (5%), podszewka 100% wiskoza. Niestety nie było więcej informacji na metce. Materiał wydawał się w miarę przewiewny. Czy taki skład nadaje się na obecną porę roku? to zależy jaka pogoda będzie w "obecnej porze roku " ... jak lato ma być takie jak początek czerwca to spoko , jak cieplejsze - powinieneś dać radę , jak upalne - też pewnie dasz radę ( ale : patrz post constantina ) aczkolwiek forum i logika poleca raczej len / mieszanki lnu i garnitur najlepiej bez podszewki wiskoza jako podszewka nie jest bardzo tragiczna ( ale nie jest też ideałem ... polecam poszukanie postów vislava albo poczytanie jego bloga ... on to dość przejrzyście wyjaśnia ) - natomiast gdybyś w "garniturze letnim " zobaczył jako podszewkę poliester ( nawet jeśli garnitur jest z super przewiewnej takaniny wierzchniej ) - uciekaj ze sklepu ja mam z kolei takie pytanko do Szanownych Kolegów : poszetka i okulary ... jak to razem zmieścić ??? często używam w ciągu dnia 2 par okularów korekcyjnych ( w zależności od natężenia światła na ulicy : jasne i bardzo mocne ciemne - bo jestem po operacji zaćmy i mocne światło słoneczne mnie razi a w pomieszczeniech zamkniętych w ciemnych okularach widzę średnio ) ... czy można wypychać brustaszę dodatkowo okularami , czy trzeba je nosić w wewnętrznej kieszeni , czy odpuścić w ogóle poszetkę i nosić tam tylko okulary ??? help me !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Panowie czy flax i len, to to samo? Mam na oku marynarkę z tego materiału a google wyrzuca różne informacje na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 to zależy jaka pogoda będzie w "obecnej porze roku " ... jak lato ma być takie jak początek czerwca to spoko , jak cieplejsze - powinieneś dać radę , jak upalne - też pewnie dasz radę ( ale : patrz post constantina ) aczkolwiek forum i logika poleca raczej len / mieszanki lnu i garnitur najlepiej bez podszewki wiskoza jako podszewka nie jest bardzo tragiczna ( ale nie jest też ideałem ... polecam poszukanie postów vislava albo poczytanie jego bloga ... on to dość przejrzyście wyjaśnia ) - natomiast gdybyś w "garniturze letnim " zobaczył jako podszewkę poliester ( nawet jeśli garnitur jest z super przewiewnej takaniny wierzchniej ) - uciekaj ze sklepu ja mam z kolei takie pytanko do Szanownych Kolegów : poszetka i okulary ... jak to razem zmieścić ??? często używam w ciągu dnia 2 par okularów korekcyjnych ( w zależności od natężenia światła na ulicy : jasne i bardzo mocne ciemne - bo jestem po operacji zaćmy i mocne światło słoneczne mnie razi a w pomieszczeniech zamkniętych w ciemnych okularach widzę średnio ) ... czy można wypychać brustaszę dodatkowo okularami , czy trzeba je nosić w wewnętrznej kieszeni , czy odpuścić w ogóle poszetkę i nosić tam tylko okulary ??? help me !!! zerknij na moje zdjęcie "profilowe":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 ok constantin dzięki static87 - na metkach z lnianą odzieżą miewam napisy : " len - leinen - lino - linnen - FLAX " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 andrzej, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Flax to bardziej nazwa rośliny - Linum usitatissimum - len zwyczajny, z której włókien powstaje materiał - len - linen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 15 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2013 czy ma któryś z kolegów model Nassau albo Bahama firmy Bexley? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Beżowa, bawełniana, sportowa marynarka z nakładanymi kieszeniami + chinosy o "jeansowym" kroju w identycznym kolorze - czy taki zestaw ma rację bytu i stworzy luźny sportowy garnitur, czy spodnie jednak muszą mieć prawdziwie garniturowy krój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Krótkie pytanie Panowie: Co sądzicie o marce Calver, ktoś ją zna? Znalazłem sobie takie oto buty: http://www.zalando.pl/calver-clamart-eleganckie-buty-czarny-c7712a00h-909.html http://www.zalando.pl/calver-clifford-eleganckie-buty-czarny-c7712a00k-909.html Ich wygląd przedstawia się przyzwoicie, w przeciwieństwie do ceny. Hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Beżowa, bawełniana, sportowa marynarka z nakładanymi kieszeniami + chinosy o "jeansowym" kroju w identycznym kolorze - czy taki zestaw ma rację bytu i stworzy luźny sportowy garnitur, czy spodnie jednak muszą mieć prawdziwie garniturowy krój? Chcesz coś takiego sobie uszyć czy skompletować? Bo jeśli to drugie, to przecież marynarka i spodnie nie będą z tego samego materiału, a góra i dół w podobnym (ale nie identycznym kolorze) wygląda zazwyczaj bardzo, bardzo źle. Sam pomysł jest bardzo osobliwy (lub bardzo oryginalny). Garnitury takie po prostu nie bywają - i nie bywały, gdy służyły za strój sportowy, wykonywane je z tkanin wełnianych o wzorze typu herringbone czy glen check. Trudno skategoryzować taki ubiór. Btw, takie spodnie to chyba po prostu 5-pockets, a nie chinosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Miałem zamiar skompletować. Zauważyłem w marynarkę w dziale odzieżowym w Tesco i przyłożyłem do spodni - w sztucznym świetle wyglądały tak samo, ale rzeczywiście chyba naiwnym byłby zakładać, że będą do siebie idealnie pasować. Argument dotyczący kroju też do mnie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 czołem - czy któryś z kolegów może podzielić się doświadczeniami z użytkowania koszul szytych z materiałów CANCLINI ? Jakie polskie firmy szyja z tych materiałów? pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Koledzy, chciałbym Was prosić o poradę - jakiś czas temu w artykule z cylku "The Getup" wpadł mi w oko pasek. Bardzo podoba mi się kolor i jasne przeszycie. Wydaje mi się, że pasek jest uniwersalny (oczywiście w ramach szeroko pojętego casualu) i będzie pasował do wielu innych elementów garderoby. Niestety, zapas na stronie firmowej już się dawno skończyć. Może wpadł Wam w oko podobny egzemplarz gdzieś na naszym podwórku, ewentualnie w sklepie wysyłkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Garnitur w kolorze szarym lub navy za 1500zł. Jakieś pomysły do jakiego sklepu się wybrać i nie przepłacić za koszmar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Vistula stoi przed Tobą otworem. Ogólnie, to w sieciówkach z RTW trudno jest dostać koszmary. Gorzej z dopasowaniem i indywidualnymi rozwiązaniami. http://eu.suitsupply.com/suits/Suits,en,sc.html#suitsupply http://prochnik.pl/ http://www.bytom.com.pl/index.php http://sklep.vistula.pl/?gclid=CM6FsJyq7bcCFUhb3god4ggA3w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nicco Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Witam, dopiero raczkuję w świecie męskiej elegancji i chciałem dopytać o kolor krawata i poszetki do granatowego garnituru z szarymi butami i szarą koszulą. Jaki kolor polecicie mi Panowie ? Chciałbym wziąć białą poszetke i jakiś odcień granatowego krawata. Czy takie rozwiązanie będzie dobre ? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Może być, może być również bordowy krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Witam, dopiero raczkuję w świecie męskiej elegancji i chciałem dopytać o kolor krawata i poszetki do granatowego garnituru z szarymi butami i szarą koszulą. Jaki kolor polecicie mi Panowie ? Chciałbym wziąć białą poszetke i jakiś odcień granatowego krawata. Czy takie rozwiązanie będzie dobre ? Pozdrawiam Adam Granatowy będzie ok, ale - przepraszam za uwagę nie na temat - szara koszula to marny pomysł. Marny w ogólności, bardzo ciężko ją sensownie z czymś zestawić (im ciemniejsza, tym gorzej). Moja, sama w sobie całkiem ładna, głównie się kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nicco Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Zastanawiałem się nad białą koszulą, ale ostatecznie wybrałem szarą. Na pewno nie jest to ciemny szary, ale rzeczywiście muszę to rozwiązanie przemyśleć. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq Napisano 19 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Czy mógłby ktoś doświadczony poradzić jaki rozmiar koszuli biznesowez Charles Tyrwhitt wybrać? Intersuje mnie classic fit. W Polsce kupuje koszule "na wzrost 184/192 i kołnierzyk 41". Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi