Hargin Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 http://littlebitofstyle.tumblr.com/post/43387150593/fonrenovatio-john-wrajez-head-of-mens-design Tak Niestety z M65 tę kurtkę łączy tylko to, że jest kurtką nie do końca - to "fantazja" na temat M42 w wersji dla spadochroniarzy (czyli nie w prostej linii protoplasta M65) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlowiekfinn Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Dokładnie. To M42. Z M65 jest ten problem, że jest bardzo gładka, ma niewiele dodatków, przez co często wygląda... tandetnie? Dobrze ją jakoś podkreślić, tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Piękna kurtka. Widzę wiele opcji jej noszenia nabyłbym! Co prawda wariacja na temat, ale ja bym tak nosił: http://eu.suitsupply.com/coats/blue-sum ... cgid=Coats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Idealna dla imigranta z Bośni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Idealna dyskusja do poradni stylistycznej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Idealna dyskusja do poradni stylistycznej... ...w której już taka dyskusja miała miejsce (też zapomniałem) viewtopic.php?f=1&t=823&start=2050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlowiekfinn Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 To kurtkę mam schować do szafy i nigdy nie wyciągać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 To kurtkę mam zchować do szafy i nigdy nie wyciągać? A kliknales? Idealna dyskusja do poradni stylistycznej... ...w której już taka dyskusja miała miejsce (też zapomniałem) viewtopic.php?f=1&t=823&start=2050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ch000 Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Panowie, czy szary garnitur w monochromatyczną kratkę księcia Walii będzie odpowiedni na egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Myślę, że tak. Chyba, że to egzamin praktyczny z grancarstwa lub ratownictwa medycznego. W takim razie może lepiej coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Co sądzicie o tej marynarce, nie jest zbyt udziwniona? http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... %2BWELWETU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Mam identyczną. Noszę ją dość chętnie. Dwa mankamenty w mojej ocenie: 1. Guziki są na dość wysokiej stopce i nieciekawie opadają, 2. Niefortunnie skonstruowane rozcięcia tylne, klapa lubi zachodzić pod boczne krawędzie (pomogło zaprasowanie, ale szału nie ma) aha marynarka jest bez podszewki (pomimo, że podają taką informację na stronie - może chodzi o wprasowaną warstwę z motywem paisley) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Może głupie pytanie, ale jednak się odważę: czy da się przerobić koszulę z podwójnymi mankietami na mankiet pojedynczy? I jeśli tak, czy jest to bardzo wymagająca robota? Na moje oko trzeba obciąć materiał i ładnie wykończyć, ale może się mylę. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Można też odpruć mankiet od rękawa i po skróceniu go - doszyć; wydaje mi się, że to łatwiejszy zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Kolega nie pisał, że ma zbyt długie rękawy. Chce się pozbyć podwójnego mankietu Po przestudiowaniu organoleptycznie takiej koszuli, wydaje mi się, że nie powinno to być kłopotliwe dla krawca-estety, a efekt finalny powinien być zadowalający (może trzeba będzie dodatkowo usztywnić mankiet). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Kovalowi jak rozumiem chodziło o to, żeby odpruć cały mankiet i odciąć tę część bliżej przedramienia, ponieważ ta część bliżej nadgarstka jest już ładnie wykończona I to chyba lepszy pomysł. Dzięki Panowie za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Hargin, mam rozumieć, że Ty nosisz Podwójny mankiet francuski rozłożony...? ...Na szczęście pytający umie czytać ze zrozumieniem michalm1969 - dokładnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Koval, zwracam honor Trochę jak z tą szklanką pustą do połowy z odwiniętych rękawów można się śmiać... miałem pracownika w dziale handlowym, który zakupił nową koszulę na pięknie wyeksponowane spod rękawów marynarki spinki. Nieświadom nic, pojechałem z nim na spotkanie biznesowe (jakoś w sezonie zimowym). Zaznaczę, że chłop był szczupły i wysoki. Posiedzenie się przedłużało, a klient średnio dbał o strój w którym występował, więc mój pracownik pozwolił sobie na zdjęcie marynarki. Cóż za porażający był to widok, gdyż okazało się, że celem przedłużenia, zbyt kusych rękawów, spiął sobie mankiet rozwinięty dziś wspominam to z uśmiechem, wtedy było mi niezwykle niezręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 No zobacz Haring - miało być maksymalnie przerysowane, a tą historią udowodniłeś że jednak 'MOŻNA' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 cóż... gdyby w szkołach przekazywano elementarna wiedzę, jak poradzić sobie w dorosłym życiu - takich przypadków, by nie było (nie odnoszę się tylko do zasad ubioru, ale także zasad zachowania, kodeksu cywilnego czy podstaw ekonomii etc.). Skąd chłopina, miał wiedzieć o co chodzi z tymi "dziwnymi mankietami", skoro do tej pory zaopatrywał się w kolejności (zgodnie z daną epoką): w domu handlowym, bazarku, supermarkecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 No zobacz Haring - miało być maksymalnie przerysowane, a tą historią udowodniłeś że jednak 'MOŻNA' Dokładnie o tym samym pomyślałem! A najwyraźniej dobrze to wyglądało z marynarką na tej koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Byłbym wdzięczny za link do strony z wykrojami much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Co sądzicie o tej marynarce, nie jest zbyt udziwniona? http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... %2BWELWETU Jak na dwurzędówkę wydaje mi się bardzo kusa, ale to obecna moda jak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 w rzeczywistości jest lepiej niż na zdjęciu MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Używał ktoś z was szelki PROFUOMO z www.eleganckipan.com.pl? Dobra jakość? Są warte swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi