eye_lip Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Zdecydowanie lepiej prezentuje się marynarka z pierwszego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Eye_lip, dziękuję Rozważałem wymianę jej (tej pierwszej) na mniejszy rozmiar (bo czuję trochę zapasu w ramionach), ale raczej zrezygnuję, bo pewnie zacznie za bardzo opasać, łamać się itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Mam takie nietypowe może pytanie... Na ile strój MJ w kawałku Smooth Criminal jest klasyczny, a na ile popowy Z przyjemnością poznałbym czyjąś analizę jest dość klasyczny, ale z pewnymi (scenograficznymi) modyfikacjami. teledysk w jutubie jest słabej rozdzielczości, więc wypowiem się na podstawie znalezionych zdjęć. - kolory dość nieklasyczne - w szczególności połyskliwa niebieska koszula, - garnitur biały w ciemny prążek - to jakby negatyw klasycznego, - kapelusz ok, - spodnie za krótkie, zapewne po to by wyeksponować białe spaty, - spaty z kolei są zbyt obszerne, pewnie by dało się wyginać nogi w tańcu, - spaty na loafersach to dziwne rozwiązanie, - michael ma szelki, w takim wypadku szlufki w spodniach są niepotrzebne, - nie licząc powyższych uchybień, spodnie z wysokim stanem mają klasyczne proporcje, - najciekawsza jest marynarka - ma proporcje V z silnie zaznaczonymi ramionami, ale wydaje się lekka i zwiewna, jest zdaje się jednorzedowa i na jeden guzik, ale ma się wrażenie, że imituje dwurzędową, ma klapy zamknięte ale przez to, że pozostaje cały czas rozpięta to prawdziwa dwurzędowa nie nadawałaby się do tego teledysku, - i po co ta opaska na ramieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 nie jestem bynajmniej wielbicielem mj'a, ale ten teledysk był niezły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 "Spaty" to po polsku getry, przypominam. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czlowiekfinn Napisano 14 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2013 Jesteście niesamowici. Nie mogę wyjść z podziwu. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 14 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2013 Muszę skrócić rękawy w marynarce o ok. 2 cm. Uda się to zrobić od dołu czy ty tylko od góry? Kogo byście polecili w Warszawie? Ma być przede wszystkim solidnie, ale także niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 14 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2013 Jeśli dziurki nie są rozcięte, a ze zdjęcia wynika że nie są, to wystarczy usunąć pierwszy guzik (i zostawić 4) wraz obszyciem i powinno dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Janusz Kruszewski zrobi ci to niedrogo i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 zdaniek kolegów taki krawat jest na tak czy na nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Najlepiej byłoby zobaczyć go w jakimś zestawie, ale na pierwszy rzut oka ten krawat zdecydowanie nie jest moim faworytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 No właśnie .. dlatego waham się to nowy nabytek, może wykorzystam go w jakimś wiosennym zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Witam. Mam takie pytanie. Czy na przyjęcie z dress code, określonym jako smooth (jak na zdjęciu) można założyć białą koszulę z kieszonką z przodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Nie, ma być w miarę formalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Witam. Mam takie pytanie. Czy na przyjęcie z dress code, określonym jako smooth (jak na zdjęciu) można założyć białą koszulę z kieszonką z przodu ? Można, kieszonki nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Nie idźmy tą drogą.. to tak jakbyśmy doradzali nie myj rąk bo wkładasz rękawiczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Dziękuję za porady. Już odprułem. A jeśli nie mam białej poszetki to może być ecru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Dziękuję za porady. Już odprułem. A jeśli nie mam białej poszetki to może być ecru ? Nie, bo poszetka będzie wyglądała na brudną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 w klasycznie pojmowanej męskiej elegancji nie ma drogi na skróty... biel to biel, ecru ładny skądinąd, ale nie do czarnej marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Kieszonkę będzie czasami widać, nawet jak się ma na sobie marynarkę. Chyba, że założysz kamizelkę, to wtedy kieszonką bym się nie przejmował A skoro już jesteśmy przy poszetce lnianej, to mam pytanie do Panów. Mam lnianą poszetkę i widziałem różne lny i jakoś żaden nie umywał się do pełnej bieli bawełnianej. I zawsze ten len wyglądał na trochę mniej biały (coś jakby w stronę nie tyle ecru, co ivory). Jakie są Wasze doświadczenia? Czy macie taką białą lnianą poszetkę, że jej biel jest tak jasna jak śnieżnobiałej koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Czy macie taką białą lnianą poszetkę, że jej biel jest tak jasna jak śnieżnobiałej koszuli?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calinoos Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Witam, wybieram sie na 'bal' polowinkowy wiadomo ze na taka imprezę nie ma określonego dress codu na zaproszeniu, więc zastanawiam sie jak mam sie ubrać. Czy dobrze bedzie wyglądał ciemno szary garnitur w kratkę z brazowymi chucka buts ponieważ podoba mi sie takie zestawienie. Czy jednak pójść dość klasycznie granatowy bądź czarny garnitur czarne ozfordy? Można ubrać sie mniej formalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 może granatowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Nie zakłada się na wieczór, a w szczególności bal, brązowych butów. Z tym ciemno szarym to bym się zastanowił, bo tutaj jak chcesz wyjść na bardziej zauważanego to szary w kratę może się sprawdzić, ale musisz do tego dodać jakiś jednolity, jedwabny krawat i białą poszetkę, aby zrekompensować resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Czy macie taką białą lnianą poszetkę, że jej biel jest tak jasna jak śnieżnobiałej koszuli?Tak. A można dostać wskazówkę, gdzie taką poszetkę dostanę? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi