Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób można zrezygnować z udziału w forum? Czy jest możliwość jednoczesnego skasowania konta i wszystkich napisanych wiadomości? Czy da się "odejść" usuwając wszelkie ślady swojej tutaj bytności?

Ja także jestem tym zainteresowany. Pytałem się już o to, pytał się jeszcze jeden z uczestników, ale odpowiedzi od Administratora nie było.
Rezygnację z uczestnictwa w forum rozumiem, nie każdemu musi odpowiadać uczestnictwo w dowolnym momencie. Natomiast nie podejrzewałem Ciebie o brak odpowiedzialności za własne słowa i nieumiejętność przewidywania.

Co do innych, to się czasami nie dziwię.

pozdr.Vslv

Opublikowano

Mam krótkie pytanie. O co w tym wszystkim chodzi? Czy zdarzyło się coś wyjątkowego?

21 grudnia ma byc koniec swiata. Koziol nie chcialby by w dniu sadu ktos wyciagnal mu nadmiernie zlosliwe wypowiedzi na forum i rzucil na szale. Dawniej inaczej takie rzeczy sie zalatwialo ("co wy tam palicie, Stopczyk"). W dobie internetu jest trudniej.

Opublikowano

Co zrobiłem nie tak?

Jak sam zauważyłeś użyłeś pasty bezbarwnej. Do butów czarnych jest czarna pasta do butów.

Słusznie, chociaż innym butom nie zaszkodziło. W takim razie jak usunąć ślady tej pasty?

Opublikowano

W jaki sposób można zrezygnować z udziału w forum? Czy jest możliwość jednoczesnego skasowania konta i wszystkich napisanych wiadomości? Czy da się "odejść" usuwając wszelkie ślady swojej tutaj bytności?

Ja także jestem tym zainteresowany. Pytałem się już o to, pytał się jeszcze jeden z uczestników, ale odpowiedzi od Administratora nie było.
Rezygnację z uczestnictwa w forum rozumiem, nie każdemu musi odpowiadać uczestnictwo w dowolnym momencie. Natomiast nie podejrzewałem Ciebie o brak odpowiedzialności za własne słowa i nieumiejętność przewidywania.

Co do innych, to się czasami nie dziwię.

pozdr.Vslv

Na razie nie chcę publicznie wypowiadać się na ten temat, ale Vislav obiecuję, że powiem Ci o tym niebawem. Najpierw jednak chciałbym poznać stanowisko Administratora/Właściciela domeny forum.

Opublikowano

Mam krótkie pytanie. O co w tym wszystkim chodzi? Czy zdarzyło się coś wyjątkowego?

21 grudnia ma byc koniec swiata. Koziol nie chcialby by w dniu sadu ktos wyciagnal mu nadmiernie zlosliwe wypowiedzi na forum i rzucil na szale. Dawniej inaczej takie rzeczy sie zalatwialo ("co wy tam palicie, Stopczyk"). W dobie internetu jest trudniej.
Sprzedałeś mnie ;) Vislav podejrzewa mnie m.in. o nieumiejętność przewidywania, a ja już przewiduję i staram się zapobiec katastrofie.
Zdarzyło mi się w przeszłości "wyjść" na dłuższy czas z tego forum (powody w tej chwili nieistotne), jednak nie występowałem o skasowanie moich postów i profilu. Od dłuższego czasu jestem nieaktywny na GL, wypisałem się z niektórych grup. Profil i wypowiedzi pozostały.

Powody nakreśliłem kilka postów wcześniej. Jestem osoba dorosłą i odpowiadam za wszystko co gdziekolwiek wrzuciłem.

Jedyne co mogę zrozumieć - dyskusja nt.ACTA uświadomiła poniektórym pewne "grzeszki", z tego można z łatwością wyjść edytując własne posty.

pozdr.Vslv

Franki - OK

Opublikowano

Jedyne co mogę zrozumieć - dyskusja nt.ACTA uświadomiła poniektórym pewne "grzeszki", z tego można z łatwością wyjść edytując własne posty.

pozdr.Vslv

Franki - OK

Zapoznałem się i teraz rozumiem i zgadzam się z meqoqiem. Przed wyklikaniem "ACTA" poznajcie co i jak.

No właśnie, jak też nie chcę nosić koszul w pasy, zwłaszcza że mi nie do twarzy :(.

Opublikowano

Co zrobiłem nie tak?

Jak sam zauważyłeś użyłeś pasty bezbarwnej. Do butów czarnych jest czarna pasta do butów.

Słusznie, chociaż innym butom nie zaszkodziło. W takim razie jak usunąć ślady tej pasty?

Według logiki z pierwszego zdania można napisać - innym nie, ale tym tak. Usuniesz ślady bezbarwnej pasty m.in. przy użyciu renomatu.
Opublikowano

Prawdopodobnie właśnie o to chodzi, widocznie fliss to wynik próby spolszczenia nazwy. Czy fleece różni się czymś od zwykłej wełny?

http://hanex.siedziba.pl/material.htm szczególnie ostatnie zdanie.

a, różnice, hmm.... niektórzy uważają, że hi-tech przewyższa naturalne włókna. Inni dokładnie odwrotnie.

Należę do tych drugich i uważam, że wszelkie sztuczne włókna, to tylko mniej lub bardziej udana podróbka natury.

pozdr.Vslv

Opublikowano

Vislav - fleece to nazwa tkaniny niezależnie od tego czy jest ona wykonana np z wełny czy poliestru

lubo69 - tam też w składzie stoi: "Podszewka: Futro" ;)

fakt, nie zauważyłem tego futra :)

chyba jesteśmy na dobrym tropie, poniżej kolejny przykład (niekoniecznie męskiej elegancji):

http://tecp.pl/gallery2/main.php?g2_itemId=189

Opublikowano

Vislav - fleece to nazwa tkaniny niezależnie od tego czy jest ona wykonana np z wełny czy poliestru

http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_fleece - pierwszy akapit

pozdr.Vslv

ps chętnie zapoznam się z inną definicją

Służę linkiem: http://en.wikipedia.org/wiki/Fleece ;)

Być może za polski odpowiednik można by używać słowa "flausz" dla odróżnienia tego typu tkanin bawełnianych i wełnianych od "polar" używanego dla syntetycznych.

Pzdr

Opublikowano

http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_fleece - pierwszy akapit

pozdr.Vslv

ps chętnie zapoznam się z inną definicją

Służę linkiem: http://en.wikipedia.org/wiki/Fleece ;)

Być może za polski odpowiednik można by używać słowa "flausz" dla odróżnienia tego typu tkanin bawełnianych i wełnianych od "polar" używanego dla syntetycznych.

Pzdr

dzięki - człowiek się uczy całe życie :)
Opublikowano

Usunąć swoje konto można w samodzielnie w profilu, w sprawie usunięcia postów każdy przypadek traktujemy indywidualnie, w przypadku takiej woli proszę o kontakt ze mną.

Opublikowano

Usunąć swoje konto można w samodzielnie w profilu, w sprawie usunięcia postów każdy przypadek traktujemy indywidualnie, w przypadku takiej woli proszę o kontakt ze mną.

Właśnie pytanie, jak usunąć w profilu. Bo tam nie widzę opcji: usuń/ zlikwiduj konto.

Opublikowano

Witam,

Na wstępie chciałbym serdecznie przywitać wszystkich użytkowników.

Niestety już na początku przygody z forum natrafiłem na pewien problem. Nie jestem w stanie wysłać żadnej prywatnej wiadomości - ani do użytkownika, ani do administratora/moderatora. Czy mógłbym prości o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Pozdrawiam