Leppard Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Mam pytanie (nie znalazłem takiego jeżeli już kiedyś padło): czy bawełniane chinosy regular można w domu zaprasować "na kant" jeżeli nie miały tego zrobione "fabrycznie"? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam! Cytuj
Aron Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Możesz spróbować. Natomiast taki kant nie będzie zbyt trwały, jednak zależy to też od samej bawełny. 1 Cytuj
Anachronis Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Czy zna ktos jakies sensowne marki, ktore w Warszawie sprzedaja marynarki oprocz Bytomia i Vistuli? Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 @Anachronis Z podobnych cenowo jest Albione (w centrach outletowych, nie wiem czy mają normalny sklep) i Massimo Dutti w każdym centrum handlowym. Z trochę droższych są na przykład Oscar Jacobson (Royal Collection), Ralph Lauren (Plac Trzech Krzyży). Z absurdalnie drogich jest E. Zegna na Placu Trzech Krzyży. Cytuj
Anachronis Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 2 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: @Anachronis Z podobnych cenowo jest Albione (w centrach outletowych, nie wiem czy mają normalny sklep) i Massimo Dutti w każdym centrum handlowym. Z trochę droższych są na przykład Oscar Jacobson (Royal Collection), Ralph Lauren (Plac Trzech Krzyży). Z absurdalnie drogich jest E. Zegna na Placu Trzech Krzyży. Albione brzmi ciekawie, z kolei Massimo Dutti jest zbyt malo formalne. Generalnie wybor jest dosc marny. Mam dwie marynarki z SS, ale potrzebuje tez "wola roboczego". Kupilem ostatnio w Bytomiu za 200zl granatowa marynarke z plastiku, ktora po taliowaniu i dopasowaniu z dobra koszula wyglada jakby kosztowala 4 razy wiecej ;D. Oczywiscie nie mozna sie w niej ruszyc w zadna strone, ale efekt jest. Chodziloby mi o cos, w czym mozna sie poruszac (najlepiej lekka welna), a wygladaloby tez reprezentacyjnie w charakterze wlasnie wola roboczego. W internecie (bo sklepy niewirtualne sa przetrzebione) widzialem np. cos takiego http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-72909. Po zamianie tych idiotycznych guzikow na czarne/brazowe chyba wygladaloby przyzwoicie. Cytuj
Aszer Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 @Anachronis popatrz jeszcze na stronie Lancerto.Ostatnio kupiłem 100% wełny garnitur roboczy za 499 pln. Cytuj
Anachronis Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Niestety wszystkie marynarki Lancerto maja dodatki poliestru, nawet te za 1000zl :/ Cytuj
Aszer Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 30 minut temu, Anachronis napisał: Niestety wszystkie marynarki Lancerto maja dodatki poliestru, nawet te za 1000zl :/ Tutaj masz link i 100 % wełny https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-como-35201.html Cytuj
Anachronis Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Tylko, ze ja potrzebuje reprezentacyjna granatowa marynarkę, a nie smutny, popielaty garnitur ;/ Cytuj
Horalbet Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 5 godzin temu, Anachronis napisał: Albione brzmi ciekawie, z kolei Massimo Dutti jest zbyt malo formalne. Generalnie wybor jest dosc marny. Mam dwie marynarki z SS, ale potrzebuje tez "wola roboczego". Kupilem ostatnio w Bytomiu za 200zl granatowa marynarke z plastiku, ktora po taliowaniu i dopasowaniu z dobra koszula wyglada jakby kosztowala 4 razy wiecej ;D. Oczywiscie nie mozna sie w niej ruszyc w zadna strone, ale efekt jest. Chodziloby mi o cos, w czym mozna sie poruszac (najlepiej lekka welna), a wygladaloby tez reprezentacyjnie w charakterze wlasnie wola roboczego. W internecie (bo sklepy niewirtualne sa przetrzebione) widzialem np. cos takiego http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-72909. Po zamianie tych idiotycznych guzikow na czarne/brazowe chyba wygladaloby przyzwoicie. A jaki budżet? Bo jest jeszcze Próchnik z tych tańszych przecież, a z droższych chyba Macaroni Tomato i Max&Brands, czy jakoś tak, wszystko oba koło Placu Trzech Krzyży, a niedaleko jest jeszcze coś takiego jak Davide, ale tam nigdy nie byłem, widziałem tylko reklamy z marynarkami. Cytuj
Gość Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 okazji na formalny ubiór nie mam zbyt wiele stad pytanie czy kupować granatowy garnitur czy iść w zestawy koordynowane i czy w kwestii garniturów znajdę coś sensownego poniżej poziomu cenowego SuSu. Cytuj
lubo69 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 8 minut temu, matbla napisał: okazji na formalny ubiór nie mam zbyt wiele stad pytanie czy kupować granatowy garnitur czy iść w zestawy koordynowane i czy w kwestii garniturów znajdę coś sensownego poniżej poziomu cenowego SuSu. Najtańsze garnitury SS kosztują 1400 zł i poniżej tego poziomu bez przecen/rabatów/opustów nic sensownego nie ma. Najdroższe garnitury SS kosztują 3250 zł i poniżej tego poziomu da się spokojnie znaleźć "coś sensownego". Jeden granatowy garnitur powinien mieć każdy. Kilkakrotnie byłem w sytuacjach, kiedy ktoś z rodziny lub znajomy wpadał "pożyczyć garnitur", ciężko przerażony, bo został zaproszony na wesele, a ze "strojów eleganckich" ma czarną sztruksową marynarkę, chinosy i czarne adidasy. 1 Cytuj
Leppard Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 11 godzin temu, xkoziol napisał: Można, no chyba, że ktoś Ci zabroni bardziej chodziło mi o "aspekty techniczne" zastanawiałem się czy spodnie "fabrycznie zaprasowane w kant" są uszyte z materiałów (w tym bawełny) o jakiś szczególnych właściwościach (splot włókien, poddanie tkaniny jakiejś obróbce /chemiczna, mechaniczna, jakieś pranie/) i maja specjalny krój, który ułatwia ich zaprasowanie w kant a następnie utrzymanie się tego kantu ;) , Cytuj
lukmal Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Panowie, czy garnitur: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-oregon-53321.html będzie w miarę uniwersalny, czy jest za jasny. Co do fasonu to nie sugerujcie się zdjęciem, bo na modelu prezentuje się fatalnie, natomiast przymierzałem go i na długość jest jak najbardziej ok (przedłużenie kręgosłupa zakrywa ) Cytuj
musa19 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 @lukmal, na moim monitorze wydaje się za jasny. To jeżeli chodzi o uniwersalność w kontekście wszelkiego rodzaju "formalizmów". Natomiast skład, czyli wełna 140's sugeruje, że nie za bardzo nadaje się na woła roboczego - to z kolei w zakresie uniwersalności rozumianej jako częstotliwość zakładania ubrania Cytuj
lukmal Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Na pewno nie jako wół roboczy. Do pracy raczej zakładam chinosy/jeany i marynarki. Zastanawiam się czy np. będę mógł go wlożyć jako gość weselny. Cytuj
musa19 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Zgodnie z opisem producenta w sezonie wiosna-lato, na ślub w plenerze można się wybrać. Osobiście jednak uważam, że ciemniejszy granat jest zdecydowanie bardziej uniwersalny. 2 Cytuj
Sonfre Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 6 godzin temu, lukmal napisał: Panowie, czy garnitur: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-oregon-53321.html będzie w miarę uniwersalny, czy jest za jasny. Co do fasonu to nie sugerujcie się zdjęciem, bo na modelu prezentuje się fatalnie, natomiast przymierzałem go i na długość jest jak najbardziej ok (przedłużenie kręgosłupa zakrywa ) A nie szkoda Ci 1400pln na garnitur z Lancerto? Cytuj
lukmal Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 @Sonfre Nie szkoda, bo Vistula, Lantier, Bytom na mnie nie leżą Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 8 godzin temu, lukmal napisał: Panowie, czy garnitur: https://www.lancerto.com/garnitury/garnitur-oregon-53321.html będzie w miarę uniwersalny, czy jest za jasny. Co do fasonu to nie sugerujcie się zdjęciem, bo na modelu prezentuje się fatalnie, natomiast przymierzałem go i na długość jest jak najbardziej ok (przedłużenie kręgosłupa zakrywa ) Za jasny i zbyt wyraźna faktura. 1 Cytuj
lukmal Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 @musa19 @Zajac Poziomka dziękuję za rady, w takim razie szukam dalej. Może zdecyduję się na SS. Cytuj
Chwp Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Jestem bezradny. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie ma zwykłej białej koszuli na ślub. Czego szukam: - biała koszula twill, - kołnierzyk pół-włoski, - mankiet na spinki, - kryta plisa. Proszę o namiary gdzie jest dostępna koszula z takimi parametrami. Ja się poddaję, będę chyba zmuszony zmienić muchę na krawat, bo znalazłem np. z tymi parametrami, oprócz krytej plisy. Cytuj
TomiW01 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Jestem bezradny. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie ma zwykłej białej koszuli na ślub. Czego szukam: - biała koszula twill, - kołnierzyk pół-włoski, - mankiet na spinki, - kryta plisa. Proszę o namiary gdzie jest dostępna koszula z takimi parametrami. Ja się poddaję, będę chyba zmuszony zmienić muchę na krawat, bo znalazłem np. z tymi parametrami, oprócz krytej plisy. Jaja sobie robisz ? Cytuj
Pablo84 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 36 minut temu, Chwp napisał: Jestem bezradny. Przeszukałem cały internet i nigdzie nie ma zwykłej białej koszuli na ślub. Czego szukam: - biała koszula twill, - kołnierzyk pół-włoski, - mankiet na spinki, - kryta plisa. Proszę o namiary gdzie jest dostępna koszula z takimi parametrami. Ja się poddaję, będę chyba zmuszony zmienić muchę na krawat, bo znalazłem np. z tymi parametrami, oprócz krytej plisy. Proszę.. https://eleganckipan.com.pl/koszule/1547-elegancka-biala-koszula-meska-do-muchy-mankiety-na-spinki-kryta-listwa.html Cytuj
Chwp Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Pablo84, dzięki! Masakra, jest chociaż jedna :D. PS Szukałem w T.M Lewin, Charles Tyrwhitt, Miler, Vistula, Wólczanka i NIC. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi