Szego Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgadam się. Jedyne paski z mosiężną klamrą są w MD, i to całkiem ładne. W zeszłej kolekcji był niezły z kremowego zamszu. Jakość do dupy, ale po przecenie za 7 dych można brać. Swoją drogą zawsze można próbować wymienić na złotą. Cytuj
matikos Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Drodzy Koledzy, Czy ktoś korzystał z usług atelier Buczyński Individual Tailoring? Jakie są ceny uszycia koszuli, garnituru i płaszcza? Mam jeszcze pytanie, ile kosztuje uszycie koszuli u Zaremby? Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedź. Cytuj
zixart Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Zbyt wiele zależy tu od szczegółów typu: rodzaj garnituru, rodzaj tkaniny itp. Myślę, że najwięcej dowiesz się dzwoniąc, ew. składając wizytę u Buczyńskiego/Zaremby. Cytuj
White Haven Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 możesz dać i 1000€, ale można i np tu stylowepaski.pl - dobre, polskie i niedrogie paski Też polecam ich paski - od kilku lat używam (mam łącznie cztery) i nie mogę złego słowa powiedzieć. Z tego co pamiętam mają w ofercie paski ze "złotymi" klamrami. Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Też polecam ich paski - od kilku lat używam (mam łącznie cztery) i nie mogę złego słowa powiedzieć. Z tego co pamiętam mają w ofercie paski ze "złotymi" klamrami. Bexley ma 'złote' klamry, ale ich skóra jest do niczego. Świetny pasek z mosiężną klamrą (solid brass) zrobił mi nie tak dawno Darek (Skalpel). Z innej beczki - pomóżcie proszę. Do takiego zestawu: który krawat: 1) 2) 3) czy 4) . Dzięki za pomoc! Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Bexley ma 'złote' klamry, ale ich skóra jest do niczego. Świetny pasek z mosiężną klamrą (solid brass) zrobił mi nie tak dawno Darek (Skalpel). Z innej beczki - pomóżcie proszę. Do takiego zestawu: Dzięki za pomoc! Każdy, poza nr.4. Wiem, że to marna pomoc, ale co zrobić - dobrze wyglądają. 1 Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Heh, aż za dobrze Wiem, że z dwóch metrów prawie nie widać między nimi różnicy - tym trudniej mi wybrać jeden z nich. Dobrze, że chociaż pomogłeś mi jeden wyeliminować. Jeśli z nr. 4 wytnie się żółte kwiaty i wklei na granatowe tło (jak w krawatach 1-3) w gęstości odpowiadającej nr. 2, otrzyma się mój ulubiony krawat, któremu szukam godnego rezerwowego (a w przyszłości zastępcy). Dlatego tak trudno wybrać, bo mam ideał przed oczami. Moglibyście wskazać ten, który wam się subiektywnie najbardziej podoba? PS: Na zdjęciu zestawu to nie ja, ale ubrania prawie dokładnie jak moje. Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Nie widzę dokładnie poszetki, ale ja założyłbym do tego zestawu nr 1. 1 Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 moja poszetka w tym zestawie jest w paisley w odcieniach granatu i brązu, trochę jak tutaj: pocket_square_in_paisley_navy_printed_wool_30x30_cm_-_fort_belvedere_2.jpg . Cytuj
Whitesnake Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Wybieram nr. 1, a na całkowicie niezobowiązujące chwile, nr. 3. Te krawaty się nie zastępują, więc bardziej zawęzić nie potrafię. Cytuj
Szego Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Bożeeeee... Co takiego Panu nie pasuje? Cytuj
lubo69 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Mogę odpowiedzieć za Kolegę? Jeżeli jakość jest nędzna, to nie należy brać za 70 zł ani za 7 zł, tylko należy odłożyć, dołożyć i kupić dobrej jakości. Cytuj
Szego Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 W takim razie może źle się wyraziłem. Jest wart tylko te 70 zł. Cytuj
Buzz_1 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja bym wyjął poszetkę, rozpiął guzik pod szyją w koszuli i nie zakładał krawata. Założyłbym tez inne spodnie,- granat albo ciemny brąz. Cytuj
Hargin Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja bym wyjął poszetkę, rozpiął guzik pod szyją w koszuli i nie zakładał krawata. Założyłbym tez inne spodnie,- granat albo ciemny brąz. Chyba diametralnie rozminąłeś się z treścią pytania formułując swoją odpowiedź. Skąd założenie, że autor jest zainteresowany co byś zrobił z jego zestawem? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja bym wyjął poszetkę, rozpiął guzik pod szyją w koszuli i nie zakładał krawata. Założyłbym tez inne spodnie,- granat albo ciemny brąz. spodnie takie właśnie noszę (na moje oko na zdjęciu są granatowe). Poszetka i krawat są obowiązkowe. EDIT: istotnie, nie oczekuję porad dotycząych zmiany zestawu (tym bardziej, że to tylko zdjęcie poglądowe, na którym ubrania są bardzo podobne do moich), ale doceniam wysiłek. Cytuj
White Haven Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Mogę odpowiedzieć za Kolegę? Jeżeli jakość jest nędzna, to nie należy brać za 70 zł ani za 7 zł, tylko należy odłożyć, dołożyć i kupić dobrej jakości. A tak swoją drogą to jaką markę "krawatową" można uznać za dobrą jakościowo? Póki co jestem na poziomie krawatów z Bytomia i Vistuli (niestety niczego innego w Zielonej nie ma, a przywykłem macać krawat przed zakupem). Nie chcę od razu szaleć z "drakes'em" czy "hober'em" ale zależałoby mi na takim pewniaku jakościowym, żeby sprawdzić czy poczuję różnicę Cenowo do 200 zeta. Generalnie mam może z sześć krawatów na krzyż (pół na pół - Bytom i Vistula) i z następnymi zakupami chciałbym pójść trochę w wyższą półkę. Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Wiem, że to nie jest dokładnie odpowiedź na Twoje pytanie, ale: krawatów jest na pęczki w second handach. Niektóre potrafią być bardzo, bardzo dobre. Ja tych z second-handów przerobiłem chyba ze setkę, były wśród nich np. Hermes, Armani, Burberry, także mniej znane marki jak Giaccomo Zappa albo John Comfort, w tym także jeden seven fold i jeden, bardzo piękny, z metką po chińsku... Warto się przejść i popatrzeć, poszukać, zanim kupisz coś w normalnym sklepie. Kilka z tych krawatów z SH mam do dzisiaj i sobie chwalę. Dziś kupuję raczej droższe krawaty (np. Pal Zileri), ale lubię też np. młodą francuską markę Illégitime (krawaty do 50 EUR). Jak jestem w Polsce i znajdę coś ładnego w ciekawej cenie, bez zażenowania kupuję np. Lantiera - kraway są OK, ale nie luksusowe. Czuć, że coś nie tak z wkładem, za sztywny, słabo się leje... Choć nadal noszę i lubię krawaty z bardzo cienkim wypełnieniem, to utwierdzam się w przekonaniu, że krawat luksusowy musi mieć mięsisty wełniany wkład. Teraz będę kupował w Embassy of Elegance - napiszę, jak się sprawują. Podoba mi się w nich to, że są self-tipped i szyte jedwabnymi nićmi, a przy tym cena jest przystępna. Na krawat warto wydać sporą sumę - tylko szkoda, że tak łatwo je ubrudzić... Cytuj
mosze Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Na Allegro używane krawaty włoskich firm ze średniej półki można kupić od 4 zł, tylko trzeba wybrać poważnego sprzedawcę. Cytuj
mateo_belmondoo Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Na Allegro używane krawaty włoskich firm ze średniej półki można kupić od 4 zł, tylko trzeba wybrać poważnego sprzedawcę. Mógłbyś podać nicki poważnych sprzedawców? Może być na priv. Cytuj
Buzz_1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Chyba diametralnie rozminąłeś się z treścią pytania formułując swoją odpowiedź. Skąd założenie, że autor jest zainteresowany co byś zrobił z jego zestawem?A jak nie jest to co? Naruszyłem regulamin forum? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 A jak nie jest to co? Naruszyłem regulamin forum? Takie akcje sprawiają wrażenie jakbyś nie zadał sobie trudu przeczytania o co chodziło. To nie najprzyjemniejsze wrażenie, szczególne jeśli wyskakujesz jak Filip z konopii, z korektami. Regulamin eliminuje zachowania niepożądane, a to jest jedynie nieprzyjemne i pozostaje w twojej gestii. 6 Cytuj
waski Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Kończymy tę porywającą szermierkę słowną. Wątek trochę przyciąłem, ale w każdej chwili może zostać gruntownie oczyszczony! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi