Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

polecam 5aSec - ja tam czyszczę nawet kapelusze. Opłaca się kupić kartę klienta - zwłaszcza do spółki. Można ją użyczać - jest anonimowa.

Pozdrawiam

Tadek

Nie skorzystam. Pierwsze co zrobiłem to poszukałem opinii o tej firme. Pierwsza strona w google jest usiana złymi wspomnieniami i zniszczonymi ubraniami od których właściciele wspomnianej przez Ciebie pralni umywają odpowiedzialność.

Opublikowano

Ja już nie chciałem jątrzyć, ale podpisuję się.

Z pralni tej sieci skorzystałem dwukrotnie. Za pierwszym razem panienki strasznie narzekały, jaką to mają ciężką pracę, bo klient przynosi brudne, a chce z powrotem czyste; w końcu krawata nie przyjęły. Za drugim razem trench wrócił z "czyszczenia" tak samo brudny, tylko nieco odprasowany. To mi wystarczyło, omijam szerokim łukiem.

Mam wrażenie, że z tzw. sieciówek do czegokolwiek nadają się jedynie Pralnie Paryskie, ale to może być mylne wrażenie.

Mam także wrażenie (chyba nie mylne) że mamy wątek poświęcony pralniom  :)

Opublikowano

Ja ogólnie mam wrażenie, że pralnie chciałyby żeby oddawać do prania rzeczy czyste:) a z profesjonalnym prasowaniem nie spotkałem się jeszcze w żadnej pralni...dziś wybieram się po odbiór spodni i marynarki, ściągnę tą cudowna folię i nie popuszczę jak coś będzie nie tak:) 

Opublikowano

Ja korzystam z 5a5 w Renomie we Wrocławiu i po przerobieniu kilku pralni po drodze, jestem bardzo zadowolony. Myślę, że kluczem nie jest firma a pracownicy, Panie są bardzo sympatyczne, pomocne i nie miałem nigdy żadnych problemów.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja ogólnie mam wrażenie, że pralnie chciałyby żeby oddawać do prania rzeczy czyste:) a z profesjonalnym prasowaniem nie spotkałem się jeszcze w żadnej pralni...dziś wybieram się po odbiór spodni i marynarki, ściągnę tą cudowna folię i nie popuszczę jak coś będzie nie tak:) 

W małej pralni w Szczecinie tak mi zaprasowano kant w spodniach, że trzyma nawet w kieszeniach :-)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja korzystam z 5a5 w Renomie we Wrocławiu i po przerobieniu kilku pralni po drodze, jestem bardzo zadowolony. Myślę, że kluczem nie jest firma a pracownicy, Panie są bardzo sympatyczne, pomocne i nie miałem nigdy żadnych problemów.

Ja korzystam z ich usług w krakowskich centrach M1 i Carrefour „Czyżyny” - żadnych uwag, personel rewelacyjny, przemiłe panie w średnim wieku, zawsze uśmiechnięte. „Gdzie drwa rąbią, tam wióry lecą” - samo życie.

„Dobrze wyprany” i często „zmięty”

Tadek

Opublikowano

5aSec to franczyza. Oznacza to, ze wiele zalezy od osob pracujacych w danym punkcie. Ja piore regularnie koszule w 5aSec na warszawskim Powislu i jestem zadowolony. Doprane, wyprasowane bez kantow, tak jak prosze. Do punktu w supermarkecie bym nie oddal. Ale nie oddaje tam garnitorow, te laduja na Poznanskiej lub w Klifie.

Opublikowano

Gdzie w Warszawie zrobią mi od ręki funkcjonalne butonierki w miejsce fabrycznych atrap?

Pani z przeróbek krawieckich, do której chodzę regularnie, odmówiła wymawiając się brakiem odpowiedniej maszyny..

Opublikowano

Kilka razy spotkałem się z negatywnymi opiniami o zamszu z G&B. Skóra licowa bardzo przyzwoita, ale za zamszem może lepiej rozejrzeć się gdzie indziej (inna sprawa, że nie do końca wiadomo, gdzie...).

Co do butów z Wojasa - model który oglądałem w sklepie był lepiej wykończony niż ten na zdjęciu.

Spróbuję więc drugie podejście.. 

http://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-brazowy-gb612a004-o11.html