Skocz do zawartości

Trzewiki (Boots), obuwie zimowe - zdjęcia, komentarze, kupno

Gość gccg

Rekomendowane odpowiedzi

Ocieplenie to po prostu futerko, miałem wcześniej zwykłe sztyblety tak ocieplone i bardzo dobrze grzały nawet w największe mrozy, tak więc i w przypadku bardziej "kulturalnych" trzewików zależało mi na nim. Również chciałem, aby but był w miarę jak najprostszy - gładką skórę o wiele łatwiej czyścić ze śniegu i brudu niż mocno "oażurowane". Dodatkowo kanty są węższe niż normalnie i lekko pod skosem w dół, aby woda się nie zbierała przy rantach i nie podchodziła pod skórę.

Gdyby ktoś decydował się na te Hudsony, to na stronie Asosa są za 84 funty :)

Zamówiłem. Będą przed 05.01. Szkoda, że commando sole jest w tych butach niepełne. Mam obawy, że skóra będzie nasiąkać od spodu.

P.S. Gdyby ktoś z Was wybierał się do USA lub wracał stamtąd do kraju, dajcie pls znać, bo z wielką chęcią kupiłbym te Magnanni bez cła. Za fatygę oczywiście prowizja.

Thx.

• 2 weeks later...

Znaczy, że mają ładne, klasyczne buty, ale nikt ich nie kotraktuje?

Kiedyś, w starych kolekcjach mieli w miarę klasyczne obuwie, co w relacji do ceny było naprawdę mocną, budżetową pozycją obuwniczą. Ani skóra, ani trwałość wykonania nie były najwyższych lotów, ale w porównaniu z tym, co za nawet wyższą cenę jest oferowane w Polsce, to rzekłbym była prawdziwa okazja

"Koń Pol" - to by była odpowiednia nazwa dla tej firmy. Ich oferta jest typowo "polska" - same koszmarki obuwnicze.

To może być komplement, bo polskie hodowle koni są uważane za najlepsze na świecie :) Buty mają różne niektóre bardzo fajne, niektóre nie trafiają w mój gust - ale na pewno są solidne i wygodne.

Hester Van Eeghen „Sherlock Holmes” [...]

Czy ktoś wie (Bartek ;) ) gdzie oprócz Amsterdamu można je kupić i dlaczego tak drogo :D

Niestety tylko stacjonarnie w Amsterdamie. Wysyłają jedynie do USA. Musielibyśmy zamówić min. 10 par.
O ile się orientuję, nawet do USA nie. Sklep online prowadzący sprzedaż na terenie USA (hveus.com) nie ma w ofercie męskich butów.