Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

szhaman, zabrzmi patetycznie ale jestes moim idolem. Chciałbym mieć tyle zaparcia co Ty i tak zmienić swoje ciało . Jednak kiedy ktoś interesuje się degustacją piw regionalnych i tytoniu na wygodnej kanapie słuchając ulubionej muzki to sam soie jest winien. Gratuluję Ci.

Polecam bycie polakiem na Litwie (ja bym osobiście wolał bym już być Palestyńczykiem w Izraelu) - nie będzie waćpana stać nie tylko na dobry tytoń, ale i na najmarniejsze piwo. No to nie będzie i problemu :lol:

A tak propo, małe pytanko do towarzystwa. Kopilibyście taki płaszcz? Czy nie warto?

Dołączona grafika

I jeszcze jedno. Na większe mrozy kupiłem dzisiaj takie rękawiczki. To na pewno naturalna skóra. Ale nawet sprzedawca nie wiedział jaka. Może ktoś w tym temacie coś rozumie. Jaki to rodzaj?

Dołączona grafika

Będą pasowały do ciemno-granatowego "US navy peacot"?

Na moim monitorze Twoje zamszowe rękawiczki są brązowe, a brązowy z granatowym czasami pasują czasami nie, więc moim zdaniem wszystko zależy od tego jak dobierzesz resztę. Macaroni ma żółte irchowe rękawiczki.

:o Jestem pełnym laikiem - ale przed kupnem mojego obecnego ciemno-granatowego płaszcza (tego co na obrazku przed/po schudnięciu) specjalnie sprawdziłem czy zagra z moimi brązowymi brogami i rękawiczkami http://www.ask.com/answers/15719651/do- ... rown-match

W ogóle, to z wyczuciem kolorów to mam przerąbane :oops:

Jeśli tylko używać tradycyjnie "ustawowe" kolory http://szhaman.livejournal.com/1210190.html (sorry za rosyjski)

Wileńskie to będą: granatowy i karmazynowy.

Płaszcz jednorzędowy do kolan już mam - teraz chciałem jeszcze granatowe bosmankę kupić. To jeszcze tylko potrzebuje lekko karmazynowych koszul :)

@szhaman

przyłączam się do gratulacji! Mi z kolei od jakiegoś czasu doskwiera inny problem - otóż będąc osobą niezwykle chudą/filigranową, od dłuższego czasu regularnie walczę o podniesienie masy ciała w estetyczny sposób. Na przestrzeni ostatniego pół roku zaczyna to wyglądać już nieźle, tylko że eleganckie ciuszki, koszule, marynarki itp. bardzo skutecznie zasłaniają cały mój wysiłek :P Czasem cierpię, że nie mogę założyć danego dnia zwykłego ciasnego t-shirta, po którym inni mogli by zobaczyć efekty pracy nad sylwetką :/

Casual to nie ma żadnych zasad przecież, a zestaw koordynowany to normalny ubiór elegancki. Brązowe okrycie wierzchnie i buty prezentują się bardzo średnio po zmroku. Ale już np. brązowa marynarką pod płaszczem jest ok moim zdaniem, dlaczego, nie muszę chyba tłumaczyć.

No ta zasada nie wynika z jakiegoś mitycznego have-to-obey, tylko po prostu stylistycznego faktu, że brązowy kolor po zmroku prezentuje się słabo, za to czarny nagle zaczyna świecić triumfy. Ale w przypadku butów do casualu, ja tam się nie szczypie i noszę czasami brązowe zamszaki ;)

Nie wiem jak bardziej doswiadczeni koledzy, ale ja przy moich 189 cm wzrostu noszę budrysówkę o długości 94 cm i jest to dla mnie długość optymalna, idealnie do połowy uda. Zakładam, że w Twoim przypadku będzie się ona kończyć nieco powyżej kolan. Jezeli ma ona wyglądać bardziej na płaszcz niż na kurtkę, to właśnie taki efekt uzyszkasz.