constantin Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 DZiękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herer Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Czy w związku z tym, że nie jest licowa to nie pasuje do garnituru i spotkań biznesowych?? Odnoszę się do modeli które wskazałem w moim poprzednim poście i załączonych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Powiem tak. Dla mnie, młodego studenta, ubierającego się smart casual (marynarki, koszule casual button down, chinosy, raczej dopasowane kroje, na to najczęściej trencz), torba jest po prostu idealna, i nie zamieniłbym jej na inną. Natomiast jakbym był np wykładowcą na mojej uczelni, i chodził w garniturze, to wolałbym bardziej ala aktówka, ze skóry czysto licowej, w czarnym kolorze. Moim zdaniem z tego typu skóry, torba nawet w kolorze czarnym byłaby zbyt informal. Powtarzam, to tylko moje zdanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herer Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 whale, podkreślam aby skupić się na moich dwóch przykładach- Twój odbiega od moich typów. Odnośnie koloru to moim zdaniem kolor czarny nie jest wyznacznikiem "formal style". I dodam, że jestem osobą którą można przekonać Proszę też o opinie o skórę licową- czy ona bardziej pasuje do stylu formalnego-biznesowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 No ja sądzę, że lepsza będzie skóra licówka. I czarna, ale niekoniecznie, faktura byłaby dla mnie ważniejsza niż kolor. Po prostu ja osobiście nie nosiłbym tej torby w zestawach typowo biznesowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herer Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 dziękuję Ci za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Panowie jaki dół do takiej kurtki? Moja jest bez kieszeni piersiowych. Eskdale, długa. Ma przykryć marynarkę. Jeansy chyba najbezpieczniejsze? Zdjęcie z netu, nie moje. Podmieniłem zdjęcie specjalnie, tamto było paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Raczej poszedł bym w stronę British country look: np. sztruksy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 A ja bym poszedł w stronę "szkoły polskiej" i dał spodnie pikowane w tym samym kolorze... Tylko skąd wziąć odpowiedni beret "z antenką"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Raczej poszedł bym w stronę British country look: np. sztruksy... Dobre! Ale nie wiem czy nie za bezpośrednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Cos strasznego ta kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Noszę m. in. ze spodniami z flaneli (ze sztruksami i dżinsami też), zdjęcie miało iść do wątku z butami, ale że słabo buty widać, to dam tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Nie wiem jak u innych, ale ja zamiast zdjęcia widzę kolorową teczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Zdaje się, że już poprawiono zdjęcie (ewentualnie mi przeszedł poranny hmm nastrój ) A żeby nie było offtopu - akurat ta beżowa kurtka mi się podoba. Prosty styl, bez zbędnych udziwnień. Sam poluję od dawna na coś podobnego (tyle, że raczej w odcieniach granatu). Dobrze połączyłoby się tak (jak koledzy już wspominali) ze sztruksami, flanelą, ciężką wełną. Kolor proponowałbym kontrastowy - brąz, granat (może rudy?). Jeansy bym raczej odpuścił - chyba, że jednolite, bez przetarć, w ciemnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Cos strasznego ta kurtka. chyba to ostatni krzyk mody. bardzo dużo podobnych w (nawet) renomowanych salonach - bytom, vistula, próchnik. to też nie mój styl. przypomina mi nieco minione, jedynie słuszne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Panowie jaki dół do takiej kurtki? Eskdale, długa. Ma przykryć marynarkę. Jeansy chyba najbezpieczniejsze? (...)quote] Kolorystycznie powinny pasować takie spodnie: http://www.ceneo.pl/4219912#tab=click No i nie zapomnij o bereciku i gumofilcach Ale czemu do tej kufajki chcesz zakładać marynarkę? I co to pytanie robi na forum o klasycznej męskiej elegancji? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Dobra, na początek jeansy (całkowicie bez przetarć), później pomyślę nad sztruksami. Flaneli nie mam. To Barbour, model Eskdale. Kupiłem ten, bo jest nieco dłuższy i bardziej matowy niż Liddesdale. W dodatku lubię beżowy, więc kupiłem beżowy. Co prawda za granatem też się będę rozglądał, ale to albo później, albo na wiosnę. dzięki za wypowiedzi. Wojvv, a co przepraszam bardzo robi na forum klasycznej, męskiej elegancji np. pikowana kurtka Reserved? Oj, klasyczna elegancja jak się patrzy. Ja rozumiem, że kolor może nie pasować, ale bez przesady. Choć nie mam zamiaru się kłócić, więc jak sobie chcecie to skasujecie sobie. Dla mnie eot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 (...) Wojvv, a co przepraszam bardzo robi na forum klasycznej, męskiej elegancji np. pikowana kurtka Reserved? Oj, klasyczna elegancja jak się patrzy. Ja rozumiem, że kolor może nie pasować, ale bez przesady. Moim zdaniem to także nieporozumienie. Nie jesteśmy lemingami, które muszą wszystko mieć co promują sieciówki i opłacani przez nie blogerzy. Stajenna kurtka noszona w mieście do garnituru to jakiś absurd. Ja wolę "na wierzchu baranicę a pod spodem smoking" Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Jeansy z elegancją nie mają za dużo wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Jeansy z elegancją nie mają za dużo wspólnegoSa elementem elegancji meskiej. Celowo pomijam slowo 'klasyczna'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Stajenna kurtka noszona w mieście do garnituru to jakiś absurd. A kto tutaj napisał, żeby taką kurtkę nosić w mieście do garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Stajenna kurtka noszona w mieście do garnituru to jakiś absurd. A kto tutaj napisał, żeby taką kurtkę nosić w mieście do garnituru? Faktycznie... nikt. Moim zdaniem nadaje się idealnie dla eleganckiego "inżyniera Karwowskiego" do pracy na budowie. Odpowiednie buciki do tego (z wykończeniem naturalnym - filcowym), kask i voilà. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 Robicie off top. Nie pytałem o to co myślicie o tej kurtce, to akurat pytanie na które sam sobie odpowiedziałem przy zakupie. Pytałem o dół do niej. Więc proszę o koniec off topu. ja tam lubię pikowane kurtki. Granatową też kupię, jak eyelip, kozioł czy kyle. Wtedy spokojnie możemy umówić się na spotkanie inżynierów i stajennych, wieśniaków. Tylko wideł brak. A z widłami chociaż możnaby na wiejską iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 też czekam na zaproszenie. Tylko uwaga... żebyśmy nie przyszli w tych samych - obciach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2012 misza, jesteśmy robotnikami w kufajce, tutaj nie ma wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi