mbs Napisano 15 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2012 W pewnym momencie może być jednak śmiesznie. Bo jeśli przyjdziemy na imprezę, gdzie wszyscy będą w koszulkach i dżinsach, ewentualnie koszulki zostaną wyparte przez koszule, to zakładając granatowy garnitur i szary krawat będziemy bardzo bardzo overdressed, w takiej sytuacji raczej czułbym się źle. Ale wzorzysta koszula, krawat casualowy, ewentualnie jedwabny ale w nieformalny wzorek czy też schowany w koszulę i na to wełniany sweter - też będzie odrobinę over, ale w odpowiedniej proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 W pewnym momencie może być jednak śmiesznie. Bo jeśli przyjdziemy na imprezę, gdzie wszyscy będą w koszulkach i dżinsach, ewentualnie koszulki zostaną wyparte przez koszule, to zakładając granatowy garnitur i szary krawat będziemy bardzo bardzo overdressed, w takiej sytuacji raczej czułbym się źle. Ale wzorzysta koszula, krawat casualowy, ewentualnie jedwabny ale w nieformalny wzorek czy też schowany w koszulę i na to wełniany sweter - też będzie odrobinę over, ale w odpowiedniej proporcji. Mbs - Ty czułbyś się źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 Wymienić tylko marynarkę (bawełnianą) na sweter i jest zestaw, o którym mówiłem, przecież nie ma garnituru na tym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2012 No i pozbyłbym się jednak na taką okazję kapelusza A poważnie jeżeli wiemy, że wybieramy się na imprezę gdzie większość ludzi pozakłada jeansy, dresy, bluzy, t-shirty itp., to niestety albo musimy zejść w dół ze standardem ubioru (powiedzmy do koszuli button-down + casualowe spodnie, krawat bym odpuścił), albo zwyczajnie tam nie idziemy i trzymamy się wyłącznie towarzystwa, które nam odpowiada. Osobiście to drugie wyjście odradzam - bywałem na różnych imprezach (może poza poziomem dyskotekowego plastic-fantastic) i wszędzie można poznać ciekawych, wartościowych ludzi, którzy zapewne potraktowaliby mnie z dużo większym dystansem gdybym się (w ich mniemaniu) "wyfircykował". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 17 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2012 Kapelusza przede wszystkim to się pod dachem nie nosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 17 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2012 To go odłóż na kanapę w klubie bez szatni i pilnuj cały wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Jestem kompletnym dyletantem, więc zapytam wprost - jaki krawat i w jakim kolorze będzie pasował ? Chwilowo w tej samej marynarce Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Granat. Jednolity lub jeśli lubisz klimaty preppy, to może być coś w tym stylu: http://sklep.vistula.pl/product-pol-232 ... ntier.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Lubie bardzo styl preppy. Dobra propozycja Mr.Consigliere. Dzięki A jaki jeszcze kolor pasuje do takiego zestawienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Jak się nosi zapięte jednorzędowe zimowe płaszcze (3 guziki odkryte)? Fason identyczny jak ten płaszcz: http://archiwumallegro.com.pl/strellson ... 75031.html 2 górne guziki tylko czy można wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Wszystkie, ale w cieplejszy, bezwietrzny dzień można 2 albo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Ja bym dał szary wełniak, jodełka albo pow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 Jak się NALEŻY ubrać do teatru ??? he... no to podzielę się z Forumowiczami kilkoma, bardzo świeżymi spostrzeżeniami. Razem z przyjaciółmi byliśmy w ostatni weekend na benefisie dość znanego aktora w jednym z miejskich teatrów. Teatr mały lecz już o dość ugruntowanej reputacji. Wśród zaproszonych gości (widzów, przyjaciół benefisanta) były tylko 3-4 osoby w garniturach. W luźnych marynarkach, w stylu sportowo-niechlujnym może z 10. Pozostali widzowie - sweterki, podkoszulki, przypadkowe kombinacje. Przyznaję - nie było nikogo w dresach. Trochę mnie to boli, bo uważam, że teatr (teraz górnolotnie ) to świątynia sztuki i są takie miejsca, że po prostu warto to uczcić, także odpowiednim dess codem. Tytułem zakończenia - poszetki nosili tylko starsi, klasyczni panowie. Wiem, że niesłusznie ale czułem się nieco...overdressed! Ot czasy....Pozdrawiam bywalców teatralnych, poszetkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathu Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Czy marynarka ma prawo tak się marszczyć na środku? Czy to oznaka, że jest za wąska? http://www.bytom.com.pl/garnitury,garni ... 6-k-4-55-p http://www.bytom.com.pl/garnitury,garni ... 6-k-3-41-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 za wąska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Panowie, gorąca prośba o życzliwą poradę. Czy wiązanie krawata ze zdjęcia jest ok, czy raczej słabe. Jeśli to drugie, to co poprawić. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Słabe, brzydko się układa przy wyjściu z węzła. Masz wąski krawat i to może być problemem. Może ktoś starszy i bardziej doświadczony Ci doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Słabe, brzydko się układa przy wyjściu z węzła. Masz wąski krawat i to może być problemem. Może ktoś starszy i bardziej doświadczony Ci doradzi Przy Albercie jest to trudniejsze, na filmie jest normalny 4inHand. Ja zawsze chowam pierwszą pętlę (tę wewnętrzną) pod drugą (zewnętrzną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Słabe, brzydko się układa przy wyjściu z węzła. Masz wąski krawat i to może być problemem. Może ktoś starszy i bardziej doświadczony Ci doradzi Przy Albercie jest to trudniejsze, na filmie jest normalny 4inHand. Ja zawsze chowam pierwszą pętlę (tę wewnętrzną) pod drugą (zewnętrzną). Boję się, że albert z wąskim krawatem będzie zawsze wyglądał jak na pamiętnym zdjęciu Buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Panowie co sądzicie o marynarce z podobnego materiału ? Czy ktoś ma może jekieś zdjęcia jak wygląda gotowa marynarka w tych kolorach ? Będę szukał na zdjęciach z Pitti ale może ktoś będzie szybszy Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Dla każdego fana zmywania naczyń i kurzów jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Panowie co sądzicie o marynarce z podobnego materiału ? Czy ktoś ma może jekieś zdjęcia jak wygląda gotowa marynarka w tych kolorach ? Będę szukał na zdjęciach z Pitti ale może ktoś będzie szybszy Uploaded with ImageShack.us Wrzuć może z jakimś przedmiotem leżącym obok, żebyśmy poznali skalę, bo ciężko mi to sobie teraz wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Widziałem kilka marynarek w taki deseń w SH-ach. Generalnie nie wyglądało to za ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 To ja może zdradzę - http://allegro.pl/tweed-m00058-i2746414707.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi