Azaghal Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Ja zdecydowałbym się na bordowy, ale moim zdaniem to już tylko kwestia gustu. Poziom formalności i adekwatność do okazji są w obu przypadkach zachowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Rozbawie chyba trochę towarzystwo, ja rowniez w temacie ślubnym, stylizacja bardzo podobna. Prosze o ocenę, co należy poprawić? Z czego wynikają załamania na plecach kamizelki? Waham sie jeszcze czy aby nie wybrać muchy. Koszula bedzie nieco inna. Za wszelkie porady i sugestie z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razdwatrzy Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Witam, Piszę z prośbą o Waszą opinię dot. garnituru. Jestem szczupły - na 179cm, ok .64kg. Od kilku miesięcy szukam garnituru z niezbyt udanymi rezultatami. Najbardziej pasował mi do tej pory ten. Co sądzicie? Obstawiam, ze spodnie należałoby skrócić; martwie się o długość marynarki - nie jest zbyt krótka? Spodnie też chyba byłyby do skrócenia. Większość garniturów 176 się rozpływa, nie wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 @jackuzzi89 W mojej opinii kamizelka jest za długa Marynarka jest zbyt wytaliowana, aż Ci szlice się rozchodzą na tyłku - chyba że tak nienaturalnie stanąłeś @razdwatrzy coś okropnego dzieje się z rękawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Rozbawie chyba trochę towarzystwo, ja rowniez w temacie ślubnym, stylizacja bardzo podobna. Prosze o ocenę, co należy poprawić? Z czego wynikają załamania na plecach kamizelki? Waham sie jeszcze czy aby nie wybrać muchy. Koszula bedzie nieco inna. Za wszelkie porady i sugestie z gory dziekuje Fajny krawat, gdzie kupowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Fajny krawat, gdzie kupowałeś? Po raz kolejny uśmiechniecie sie Panowie, krawat to Wolczanka, kupiona 4 lata temu przez... Narzeczoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Panowie mam problem, bo kupiłem koszulę i nie jestem pewny czy nie będę musiał skrócić rękawów. Moim zdaniem jest zbyt dużo materiału i brzydko się marszczy. W dodatku po odpięciu mankietu, wchodzi mi on prawie na całą rękę. To jest na jednym zdjęciu widoczne. Co sądzicie? Skrócić? Jeszcze jakieś poprawki zrobić. Znacie może jakiegoś dobrego krawca w Warszawie, który nie jest bardzo drogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 @jackuzzi89 W mojej opinii kamizelka jest za długa Marynarka jest zbyt wytaliowana, aż Ci szlice się rozchodzą na tyłku - chyba że tak nienaturalnie stanąłeś Przyznam, ze kamizelkę celowo zamówiłem ciut dłuższa, aniżeli w standardzie; złe sie czułem w krótszej, miałem wrażenie, ze jest po prostu za mała. Czyli te marszczenia z tylu to efekt długości kamizelki, zgadza sie?Mysle, ze stałem wyprostowany jak struna, założyłem raz jeszcze i sadze, ze jest okej. Wielkie dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
splasz Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Cześć, przyszły do mnie dwa garnitury od Suit Supply do przymierzenia i chciałbym Was prosić o opinię. 1. Lazio granat, rozmiar 44, wełna + len - wolałbym samą wełnę, tak na prawdę to zamówiłem żeby zobaczyć jak leży http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-g%C5%82adki/P4809.html?q=lazio W "brzuchu" marynarka jest na styk, musiałbym ją chyba poszerzać, nie wiem czy rozmiar 46 nie będzie za duży. 2. Napoli, rozmiar 44, wełna - proszę nie zwracać uwagi na spodnie, bo one są od Lazio - rozmiar taki sam: http://eu.suitsupply.com/pl/blue-line/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P3753.html?cgid=Blue-Line&utm_campaign=brand&sz=40&utm_medium=affiliate&utm_source=230027 Co o tym sądzicie? I jeszcze jedno - jak często zdarzają się dostawy w Suit Supply? Bo poluję na granatowy garnitur Lazio z wełny, a teraz zostały tylko pojedyncze sztuki w dużych rozmiarach: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-g%C5%82adki/P4869.html?cgid=Suits EDIT: I jeszcze jedno - co sądzicie o tym kolorze garnituru? Nie jest za jasny na formalne okazje? (zdjęcia nie moje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Panowie mam problem, bo kupiłem koszulę i nie jestem pewny czy nie będę musiał skrócić rękawów. Moim zdaniem jest zbyt dużo materiału i brzydko się marszczy. W dodatku po odpięciu mankietu, wchodzi mi on prawie na całą rękę. To jest na jednym zdjęciu widoczne. Co sądzicie? Skrócić? Jeszcze jakieś poprawki zrobić. Znacie może jakiegoś dobrego krawca w Warszawie, który nie jest bardzo drogi. Pozdrawiam. Rękawy są ok, ja bym nie skracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Panowie mam problem, bo kupiłem koszulę i nie jestem pewny czy nie będę musiał skrócić rękawów. Moim zdaniem jest zbyt dużo materiału i brzydko się marszczy. W dodatku po odpięciu mankietu, wchodzi mi on prawie na całą rękę. To jest na jednym zdjęciu widoczne. Co sądzicie? Skrócić? Jeszcze jakieś poprawki zrobić. Znacie może jakiegoś dobrego krawca w Warszawie, który nie jest bardzo drogi. Pozdrawiam. Nigdy nie rób przeróbek koszuli przed pierwszym praniem. Jak zobaczysz jak zachowuje się materiał po praniu (w sensie czy się skurczył, a jeżeli tak to o ile) to dopiero myśl nad zwężaniem/skracaniem. Czasem, jeżeli widać spore skurczenie koszuli, dla pewności piorę jeszcze raz. Oczywiście zapas materiału trzeba uwzględnić przy kupnie. Co prawda dobre gatunkowo koszule nie powinny się kurczyć, ale ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej dmuchać na zimne Generalnie (w przypadku tańszych koszul) bywa że jest to co najmniej ok. 0,5 -1 cm mniej po pierwszym praniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Nigdy nie rób przeróbek koszuli przed pierwszym praniem. Jak zobaczysz jak zachowuje się materiał po praniu (w sensie czy się skurczył, a jeżeli tak to o ile) to dopiero myśl nad zwężaniem/skracaniem. Czasem, jeżeli widać spore skurczenie koszuli, dla pewności piorę jeszcze raz. Oczywiście zapas materiału trzeba uwzględnić przy kupnie. Co prawda dobre gatunkowo koszule nie powinny się kurczyć, ale ze swojego doświadczenia wiem, że lepiej dmuchać na zimne Generalnie (w przypadku tańszych koszul) bywa że jest to co najmniej ok. 0,5 -1 cm mniej po pierwszym praniu. Dziękuję za pomoc. Gatunkowo jest bardzo dobra. Koszula jest od Osovski&Mr.Vintage więc nie powinna się kurczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Co sądzicie o noszeniu muchy do dwurzędowego garnituru z szerokimi klapami? Tak jak przeglądałem sobie różne zdjęcia, to zauważyłem, że jest to raczej rzadko spotykane połączenie, a że sam jestem fanem muszek, to stwierdziłem że może warto spróbować. Puki co szukam jeszcze odpowiedniej muchy, ale jak przymierzałem jedną z posiadanych, to przy odpowiednim zawiązaniu skrzydełka nie nachodziły na klapy, czego z początku się obawiałem. Nadal jednak nie jestem do końca przekonany, stąd pytanie o Wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Co prawda dobre gatunkowo koszule nie powinny się kurczyćTo nie jest prawda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 16 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Co sądzicie o noszeniu muchy do dwurzędowego garnituru z szerokimi klapami? Tak jak przeglądałem sobie różne zdjęcia, to zauważyłem, że jest to raczej rzadko spotykane połączenie, a że sam jestem fanem muszek, to stwierdziłem że może warto spróbować. Puki co szukam jeszcze odpowiedniej muchy, ale jak przymierzałem jedną z posiadanych, to przy odpowiednim zawiązaniu skrzydełka nie nachodziły na klapy, czego z początku się obawiałem. Nadal jednak nie jestem do końca przekonany, stąd pytanie o Wasze zdanie Też bardzo lubię muchy - mam chyba z 10 sztuk . Najlepiej mi się nosi - najlepiej się czuję - jako element casualowy do swetra z okrągłym dekoltem, do zestawu z marynarką i kamizelką o charakterze casualowym [grubsze materiały o zbudowanej strukturze i wzorze np. grubsza flanela w różnych wzorach/kolorach dla każdego elementu], do bawełnianej kamizelki. Do much wiązanych w takim casualowym stylu jeszcze nie dojrzałem Duża przestrzeń koszulowa pod muchą buduje wg. mnie jej oficjalny charakter i tego nie robię. Jednocześnie, ze względu na szerokie wyłogi marynarki dwurzędowej połączenie z muchą , jest dla mnie nie do uniesienia. Wydaje mi się że trzeba by zbudować szerokie skrzydełka takiej muchy aby to zrównoważyć wizualnie, a tutaj może zacząć być już albo bardzo oficjalnie albo ostatecznie wyglądać trochę groteskwowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Jackuzzi89, sko, skąd macie kamizelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Jackuzzi89, sko, skąd macie kamizelki?Moja to Bytom, szyta na zamowienie, czas oczekiwania to ok. 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Cześć, przyszły do mnie dwa garnitury od Suit Supply do przymierzenia i chciałbym Was prosić o opinię....................... Według mnie lepiej leży Napoli. Marynarka wydaje się na zdjęciach dłuższa (lepsza) niż w przypadku Lazio, mimo, że to ten sam rozmiar. Przy rozmiarze 46 pewnie rękawy będą na tyle za długie, że trzeba je będzie skracać górą. Nie wiem ile masz wzrostu, ale zauważ, że są jeszcze rozmiary "Short". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 @splash Wydaje mi się że guzik od marynarki w pierwszym jest na bardziej prawidłowej wysokosci ale widać napięcie w talii. Drugi w mojej opinii w talii lepiej ale ramiona wyglądają gorzej Pomijając oczywistości czyli skrócenie spodni itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Moja to Bytom, szyta na zamowienie, czas oczekiwania to ok. 3 tygodnie. tak samo, cena 349,01zł Tylko mnie poinformowano, że nie ma możliwości zrobienia pleców z tkaniny tylko z podszewki a widzę, że Tobie się udało. Czy coś musiałeś dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 tak samo, cena 349,01zł Tylko mnie poinformowano, że nie ma możliwości zrobienia pleców z tkaniny tylko z podszewki a widzę, że Tobie się udało. Czy coś musiałeś dopłacać? Nie było kłopotu w moim przypadku. Moze to kwestia materiału? Nie mieli któregoś na tyle? A tak poważnie, to podejrzewam niekompetencje obsługi; salon salonowi nierówny. Mogl ktoś nie wiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Nie było kłopotu w moim przypadku. Moze to kwestia materiału? Nie mieli któregoś na tyle? A tak poważnie, to podejrzewam niekompetencje obsługi; salon salonowi nierówny. Mogl ktoś nie wiedzieć... Kierownik salonu we Wrocławiu w Arkadach obiecał spytać i nawet zapisał na zamówieniu to pytanie do działu realizacji. Przy odbiorze poinformował, że pytał i ta usługa dostępna jest tylko w opcji szycie na miarę. Szkoda bo faktycznie bardzo mi zależało na plecach z materiału wierzchniego. No ale trudno, nie będę zamawiał drugiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Tak z ciekawości. Czym różni się w Bytomiu "szycie na zamówienie" od "szycia na miarę"? To drugie to chyba MTM, bespoke nie mają z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Tak z ciekawości. Czym różni się w Bytomiu "szycie na zamówienie" od "szycia na miarę"? To drugie to chyba MTM, bespoke nie mają z tego co wiem. Szycie na zamówienie polega na przymiarce jakiegoś gotowca i uszyciu w tym rozmiarze nowego egzemplarza - nie wiem czy jest możliwość ingerencji w jakiekolwiek wymiary czy leci to z szablonu i koniec. Szycie na miarę - nie mam pojęcia ale mówiono mi, że przyjeżdża krawiec do zdjęcia miary ale szczegółów szycia nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Tak z ciekawości. Czym różni się w Bytomiu "szycie na zamówienie" od "szycia na miarę"? To drugie to chyba MTM, bespoke nie mają z tego co wiem.Wydaje mi sie, ze to bedzie mały Off topic, ale z przyjemnością odpowiem.Bytomiowe "szycie na zamowienie" to nic innego jak zamowienie np. Kamizelki w konkretnym rozmiarze (bo kamizelek RTW nie maja). Wybierasz materiał, decydujesz sie na kolor i rodzaj guzików oraz podszewki, czy plecy maja byc z materiału oraz ewentualnie czy długość kamizelki ma byc standardowa, czy moze ciut dłuższa lub krótsza. W przypadku kamizelek dostępny jest jeden krój, dwurzędowa odpada. Jeśli chodzi o garnitury, to jedyna różnica praktyczna, jaka zaobserwowałem to możliwość oddzielnego wyboru kroju marynarki i spodni; czyli podoba Ci sie marynarka i chetnie byś ja kupił, leży niezle, ale spodnie od tego garniaka to takie rurki, ze na Twoich nogach wygladaja jak leginsy. W takim wypadku możesz zamówić inny krój spodni. I oczywiscie możesz wybrać materiał spośród tych dostępnych w probnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi