mrkaramba Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 To, może się źle wyraziłem. W jednym zdaniu co chciałem to: marka i cena nie zawsze (albo czasem w ogóle) nie równa się jakość. Co do kroju, to się Whitesnake zgadzam. Dla porównania, najlepsze jeansy takie do pracy, ładne cały ciemny granat mam firmy JOY. Firma polska, znalezione w outlecie za 170zł. Wyglądają jak uszyte na mnie, nic się z nimi nie dzieje. Jakby mnie znajoma nie ciągnęła raz po centrum handlowym na zasadzie od sklepu do sklepu to bym ich nigdy nie miał. Wranglery i Levisy przy nich leżą na mnie albo jak getry albo jak niekształtne worki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Wątpię (nie w cenę, tylko w porównanie z Havaną). Ja również. Barutti to w połowie plastik....przynajmniej te, które oglądałem często w TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Ja również. Barutti to w połowie plastik....przynajmniej te, które oglądałem często w TK Jaki ma związek skład materiału że stwierdzeniem "wygląda jak..." ? * wełna / podszewka viskoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 A dla przykładu połysk tkaniny, czy jej układanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 CZy w przypadku zakupu tych monków http://www.crownhillshoes.com/pl/mezczyzna/obuwie-sprzaczka-monki-czarne-mezczyzna-podeszwa-mieszana-guma-skora Gdzie klamry wydają się być złote, klamra od paska i inne dodatki też powinny być złote? Średnio mi się widzi chodzić obwieszony złotem, tymbrdziej że kompletnie nic nie mam w tym kolorze. Bo raczej się nie straci w kolorystyce całości. Niby to buty, ale jednak widać będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Na podstawie zdjęć wnioskuję, że kolor klamer jest bardziej 'srebrno-złoty', a nie 'żółto-złoty' i dodatki w kolorze srebrnym (klamra, zegarek...) nie powinny razić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Nieuchronnie zbliża się mój koncert dyplomowy. Będzie się odbywał wieczorem w katedrze. Postanowiłem, że z tej okazji wreszcie założę muchę. Gdybym miał trochę więcej kasy, to kupiłbym smoking, ale nie mam, więc nie kupię. Mam kilka garniturów, jednak wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie ciemny granat lub trochę jaśniejszy też granat (jednak chyba lepszy ten ciemniejszy), czarnego nie mam. Chciałbym go, więc, uformalnić do granic możliwości Mam czarne, ładne oxfordy, białą poszetkę, ale nie mam muchy (ani koszuli do niej). Doradźcie więc proszę gdzie kupić koszulę z krytą plisą (no i chyba kołnierzyk kent lub półwłoski będzie ok) i muchę (nie wiem też jaka do takiego zestawu najbardziej się nadaje, może bordowa?). Chciałbym, żeby nie wyszło za drogo. Znalazłem 3 takie koszule w internecie: I. Wólczanka (kołnierzyk włoski, więc odpada chyba), II Bytom (koszulom tej firmy podziękuję) i III Miler (300 zł :/). Jeśli będzie trzeba, to kupię tego Milera, ale wydaje mi się, że taniej też coś powinno się znaleźć. No i oczywiście jaka mucha i gdzie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Gorąca prośba o pomoc i ocenę dopasowania garnituru ze zdjęć. Jest to ciemno granatowy Athletic z Suit Supply. Przeznaczenie - mój ślub. Chciałbym do niego jeszcze dołączyć szarą kamizelkę. Pytałem już w innym wątku - chętnie wysłucham porad gdzie w okolicach Wrocławia szukać takiej kamizelki. Krawat czy mucha to jeszcze kwestia do ustalenia. Proszę o ocenę jak Waszym zdaniem leży marynarka. Czy powinienem ją bardziej dotaliować? Ze spodniami sobie poradzę - muszę skrócić. A marynarka moim zdaniem jest okej. Zastanawiam się tylko nad lekkim dotaliowaniem. W pasie tali mam ok. 76/77cm - SuSu podaje na stronie wymiar marynarki 86cm i zastanawiam się czy ingerować czy nie. Intensywnie ostatnio ćwiczę na siłowni, do sierpnia jeszcze trochę czasu także myślę, że będzie się układać lepiej w ramionach. Postaram się jutro jeszcze w naturalnym świetle dodać parę zdjęć aby przedstawić jak leży na plecach. Poniżej zdjęcia http://zapodaj.net/39b61ec49f8aa.jpg.html http://zapodaj.net/cd086948379a5.jpg.html http://zapodaj.net/027f4380b860c.jpg. html http://zapodaj.net/50da417a2eb15.jpg.html http://zapodaj.net/8012b3bdfea1f.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Jeśli chodzi o taliowanie, to ja bym odpóścił. Poproś kogoś, by zrobił Ci zdjęcia i przyjmij normalną pozycję to więcej się da powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Proszę o ocenę jak Waszym zdaniem leży marynarka. Czy powinienem ją bardziej dotaliować? Ze spodniami sobie poradzę - muszę skrócić. A marynarka moim zdaniem jest okej. Zastanawiam się tylko nad lekkim dotaliowaniem. W pasie tali mam ok. 76/77cm - SuSu podaje na stronie wymiar marynarki 86cm i zastanawiam się czy ingerować czy nie. l http://zapodaj.net/8012b3bdfea1f.jpg.htm Nie ruszaj marynarki. Dobra jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Gorąca prośba o pomoc i ocenę dopasowania garnituru ze zdjęć. Jest to ciemno granatowy Athletic z Suit Supply. Przeznaczenie - mój ślub. Chciałbym do niego jeszcze dołączyć szarą kamizelkę. Pytałem już w innym wątku - chętnie wysłucham porad gdzie w okolicach Wrocławia szukać takiej kamizelki. Krawat czy mucha to jeszcze kwestia do ustalenia. Proszę o ocenę jak Waszym zdaniem leży marynarka. Czy powinienem ją bardziej dotaliować? Ze spodniami sobie poradzę - muszę skrócić. A marynarka moim zdaniem jest okej. Zastanawiam się tylko nad lekkim dotaliowaniem. W pasie tali mam ok. 76/77cm - SuSu podaje na stronie wymiar marynarki 86cm i zastanawiam się czy ingerować czy nie. Intensywnie ostatnio ćwiczę na siłowni, do sierpnia jeszcze trochę czasu także myślę, że będzie się układać lepiej w ramionach. Postaram się jutro jeszcze w naturalnym świetle dodać parę zdjęć aby przedstawić jak leży na plecach. Poniżej zdjęcia http://zapodaj.net/39b61ec49f8aa.jpg.html http://zapodaj.net/cd086948379a5.jpg.html http://zapodaj.net/027f4380b860c.jpg. html http://zapodaj.net/50da417a2eb15.jpg.html http://zapodaj.net/8012b3bdfea1f.jpg.html W mojej ocenie rękawy są lekko za krótkie. Gdy dojdzie mankiet francuski, to już w ogóle będzie się to dawało we znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Rękaw na drugim zdjęciu wygląda bardzo dobrze. Sam dostosowuję rękawy marynarki tak, żeby przykrywały tą kostkę nad nadgarstkiem, a rękawy koszuli sięgają do przegubu dłoni. Może to Ci pomoże. Taliowanie nie jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 przy ramionach nie robią się za duże "wałki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sko Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 przy ramionach nie robią się za duże "wałki" ?Dziękuję wszystkim za opinie.Sugerujesz, że jest za duża w ramionach? Czy źle zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Cześć, chciałem zapytać o skracanie spodni, materiałowe zwykłe, tylko są zawinięte na wierzch, nie wiem czy przy skracaniu nie zrobić tak aby nie były tak wywinięte (tak jak w większości zdjęć w JBMDNS widzę). Czy taka rzecz będzie różniła formalność spodni, i czy w zwykłych poprawkach krawieckich nie będzie z tym kłopotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Dosyć pokrętnie piszesz, ale zapewne chodzi Ci o mankiety (manszety). Spodnie w takiej wersji są mniej formalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ok, o to mi chodziło, dzięki. Mam w sumie dwie pary do przerobienia, to jutro zapytam czy mi jedne zrobi tak jak są, a drugie bardziej formalnie. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Nieuchronnie zbliża się mój koncert dyplomowy. Będzie się odbywał wieczorem w katedrze. Postanowiłem, że z tej okazji wreszcie założę muchę. Gdybym miał trochę więcej kasy, to kupiłbym smoking, ale nie mam, więc nie kupię. Mam kilka garniturów, jednak wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie ciemny granat lub trochę jaśniejszy też granat (jednak chyba lepszy ten ciemniejszy), czarnego nie mam. Chciałbym go, więc, uformalnić do granic możliwości Mam czarne, ładne oxfordy, białą poszetkę, ale nie mam muchy (ani koszuli do niej). Doradźcie więc proszę gdzie kupić koszulę z krytą plisą (no i chyba kołnierzyk kent lub półwłoski będzie ok) i muchę (nie wiem też jaka do takiego zestawu najbardziej się nadaje, może bordowa?). Chciałbym, żeby nie wyszło za drogo. Znalazłem 3 takie koszule w internecie: I. Wólczanka (kołnierzyk włoski, więc odpada chyba), II Bytom (koszulom tej firmy podziękuję) i III Miler (300 zł :/). Jeśli będzie trzeba, to kupię tego Milera, ale wydaje mi się, że taniej też coś powinno się znaleźć. No i oczywiście jaka mucha i gdzie. Dzięki Muchę polecam z poszetki.com, mam również muchę z SuitSupply i jest chyba jeszcze lepsza (gęstsza/bardziej mięsista i łatwiejsza do uformowania). Jeśli chodzi o garnitur, to...scena rządzi się troche swoim prawem i dedykowana jest jej czerń (jak w smokingu i fraku). Jeśli nie masz czarnego garnituru/smokingu, trzymałbym się ciemnego granatu, zwłaszcza że dyplom i tak będzie wieczorem. Kołnierz w koszuli polecam półwłoski- będzie bardziej uniwersalnie, choć tutaj znaczenie ma też Twoja fizjonomia twarzy Pozdrawiam i życzę powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulo99 Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Witam, dręczy mnie myśl uszycia garnituru Znalazłem w necie dwie wełenki. Jak sądzicie, z której wyszedłby ładny garnitur? Obie to 100% wełna, waga 192 gr./qm - 298 gr./lfm Czy ta waga wskazuje na dobrą jakość? Nic mi nie mówi ten wskaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Z pierwszego uszyłbym marynarkę. edit - no może z obu Oj, spodnie też by można z drugiego Ja bym się bał kupować materiał bez wybadania go organoleptycznie. A i to po niemiecku qm = metr kwadratowy, lfm = metr bieżący, czyli bardzo lekka wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulo99 Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Oj, spodnie też by można z drugiego Ja bym się bał kupować materiał bez wybadania go organoleptycznie. A i to po niemiecku qm = metr kwadratowy, lfm = metr bieżący, czyli bardzo lekka wełna Krótko mówiąc, będzie to bardzo cienka wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P3753.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc Czy taki garnitur bedzie odpowiedni na ślub i wesele w czerwcu jako gość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Proszę o poradę i odpowiedź na dwa pytania: 1. Mam problem ze spodniami w kolorze niebieskim, jak na zdjęciu poniżej. W mojej garderobie przeważa kolor niebieski i zestawienie takich spodni z marynarką w kolorze granatowym moim zdaniem wygląda dosyć mdło. Z jaką garderobą nosilibyście te spodnie 2. Z jakim rodzajem spodni nosić te buty? Do jeasnów chyba się nie nadają, prawda? Kopyto jest wydłużone i do wąskich spodni mi średnio pasują. Przymierzam się do spodni lnianych, prawdopodobnie padnie na Benevento, kolory do wyboru to: błękitny, cytrynowy i jasnoszary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Spodnie bym nosił do białej, szarej, piaskowej bądź granatowej marynarki. Buty do chino, jeansów a nawet do letnich garniturów. Obie rzeczy są bardzo uniwersalne. Edit: Z wymienionych kolorów spodni wybrałbym jasną szarość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi