swordfishtrombone Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Bez przesady - jeśli się nie jest otyłym, to w klatce ma się zawsze więcej niż w pasie. Ja mam np. ponad 20 cm więcej w klatce niż w talii, a nie uważam się za szczupłego i też mam mięsień piwny (ostatnim razem miałem 119 w klatce i 95 w pasie). Kolega nie ma sylwetki Adonisa, ale bez przesady, mieści się w zdrowej normie. Wydaje mi się, że poprawienie tego X-a w talii (który moim zdaniem wynika z postawy, nie tyle wadliwej, co odbiegającej od standardu Vistuli) byłoby znacznie bardziej skomplikowane niż tylko poszerzenie marynarki, i chyba nie warto się w to bawić. Natomiast trzeba znacznie skrócić rękawy (na szczęście jest miejsce, bo guziki są daleko od krawędzi rękawa) no i nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Widać, że kolega jest szczupły - stąd pytanie o brzuch czasem i tak się zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AMM Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Witam - zakupiłem ostatnio w promocyjnej cenie garnitur w Vistuli, poniżej zamieszczam zdjęcia. Moje pytanie - co do poprawy ? Wydaje mi się, że powinienem lekko skrócić rękawy i i nogawki w spodniach, coś jeszcze Waszym zdaniem? Poza tym co powiedzieli poprzednicy, myślę że warto zastanowić się nad zwężeniem spodni w okolicach kroku. Wydaje się to zabieg dosć bezpieczny, a myślę, że korzystny. Co do marynarki, to warto wytaliować, chociaż nie wiem, czy ten X, o którym wspominali Koledzy jeszcze bardziej się nie zwiększy ? Kwestia rozmowy z profesjonalistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Witam, dziękuję za dotychczasowe porady. Proszę jeszcze o ocenę poniższego zestawu pod kątem ewentualnych przeróbek krawieckich. Rozważam skrócenie spodni, ale czy to wystarczy, by dobrze się układały? Ponadto, czy tu też powinienem skrócić rękawy w marynarce? Zastanawiałem się również, czy marynarka nie jest też zbyt wytaliowana, nie jestem jednak co do tego pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Rękawy są do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Marynarka jest wytaliowana, tyle że nie na wysokości talii . Możesz ewentualnie spróbować rozmiaru na wyższy wzrost, choć trzeba wtedy ostro ciąć rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Panowie, przyszły mi dziś spodnie, dokładnie takie: http://bytom.com.pl/spodnie,spodnie-bd2-03-13a-246-k-2512-12394-pZastanawiam się, czy je zostawić. Leżą ogólnie bardzo dobrze, tyle, że trzeba je wydłużyć (mam nadzieję, że nie zostałyby ślady). Czy myślicie, żeby je zostawić? Nadadzą się do noszenia z marynarką/kardiganem? Dodam, że mam 21 lat i boję się, żeby ze stylowych nie zrobiły się dziadkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 @rogas2000: 200zł za spodnie, które mają 45% składników sztucznych i suwaki w bocznych kieszeniach, wydaje mi się mało zasadne. Natomiast same z siebie nie zrobią się "dziadkowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Ładny kardigan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Sądząc po drugim zdjęciu nie wymagają wydłużenia. Ale czy zostaną ślady, zależy od spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Może i na standardy Pitti/blogerów są okej, ale jak na moje ciut za krótkie. Nie lubię za długich spodni, ale między butem, a nogawką jest dość duży odstęp.@Hagrin: jeśli to coś zmienia kosztowały mnie 160zł A suwaki poszłyby oczywiście do wyprucia - to chyba jakiś wymysł szatańskiej pani projektant, żeby oduczyć facetów trzymania rąk w kieszeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Na podstawie zdjęć, które wkleiłeś trudno ocenić długość spodni - owszem widać skarpetki, ale za to nie widać butów... Zamki wyprujesz - 'Zuch'; a co zrobisz z poliestrem i akrylem? - przecież to się do noszenia nie nadaje (i nie ważne jak mało kosztowało)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 @rogas2000: wyprucie zamków nie rozwiązuje ich problemu, bo spodnie są skrojone pod ich istnienie, a nie brak Spodnie mają ciekawy wzór materiału i kolor ... i tyle. Jakbyś je kupił za 40zł w H&M na wyprzedażach, to może byłoby warto podumać, czy nie zostawić. 160zł to nadal istotna suma, a spodnie niewiele warte. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Skoro kupiłeś je przez Internet to pewnie najlepszym rozwiązaniem wszelkich dylematów będzie ich odeslanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Najprawdopodobniej jednak je oddam Ogólnie zamówiłem je trochę z ciekawości, bo moim głównym zamówieniem był ten kardigan http://bytom.com.pl/swetry,sweter-cardiff-243-k-3563-18670-p. Też kupiłem go za 160zł i tu już tkaninę zdecydowanie polecam - 100% wełny merynosa i uszyty w Polsce (niestety ostatnio w Bytomiu nie jest to oczywiste... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 a co zrobisz z poliestrem i akrylem? - przecież to się do noszenia nie nadaje (i nie ważne jak mało kosztowało)... tak z ciekawości: dlaczego się nie nadaje do noszenia? rozumiem ideę promowania naturalnych tkanin, ale nie bardzo rozumiem tak kategorycznego "nie nadaje się do noszenia" w przypadku spodni. Pocisz się na łydkach, na kolanach, na "siedzeniu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Na nadmierną potliwość kolan istnieje na pewno jakiś suplement diety. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Tworzyw sztucznych nie używa się w tkaninach, aby poprawić ich właściwości (poza technicznymi), ale by obniżyć koszty wytworzenia. Dodatki sztuczne obniżają komfort, trwałość i mają gorsze właściwości termiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 ... a takie spodnie dodatkowo nieprzyjemnie 'kleją' się do nóg i bardzo mocno elektryzują; obstawiam też, że w tym konkretnym przypadku dodatek akrylu (15%) spowoduje dość szybkie 'kulkowanie'/wycieranie materiału w miejscach narażonych na tarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdm89 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Mam dwa pytania odnośnie spodni. Czy długość jest odpowiednia? Czy z tyłu nogawki powinna być taka przerwa między butem a spodniami?Zdjęcia:http://zapodaj.net/48b0648915231.jpg.html http://zapodaj.net/96321e47dbdf0.jpg.html http://zapodaj.net/0dcab68bbc2c2.jpg.html http://zapodaj.net/6aeae12a072da.jpg.html Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Chyba za wysoko podciągnąłeś spodnie - są tak o 4cm za krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdm89 Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Chyba za wysoko podciągnąłeś spodnie - są tak o 4cm za krótkie hm, wydawało mi się, że w pasie są akurat dzięki a gdyby zwęzić nogawkę, to lepiej by wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Generalnie im węższa nogawka tym mogą być wyższe. Ale tutaj jest już dość wąsko i tak jak napisał Caporegime, są sporo za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Bez przesady - przód jest ok; należałoby wydłużyć 'po skosie' ale nie aż 4 cm. chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Bo lubi?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi