Marek2011 Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Może bardziej sportowo? Białe bryczesy by dobrze wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Może to kwestia zdjęć, ale spodnie wyglądają na bardzo szerokie, jak niektóre(wg mnie nieciekawe), stylizacje Luca Rubinacci z ostatnich pitti - czyli spodnie "żagle". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Mnie jakoś nie pasuje to zestawienie kolorystyczne. W ogóle jakoś te spodnie mnie nie przekonują, żeby grały z jakąkolwiek marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 19 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2014 Dzięki wszystkim za opinie (oraz ich brak Panie Kozioł ) Oczywiście zadając to pytanie chodziło mi o to czy te spodnie pasują do marynarki (bo tą akurat marynarkę odziewam całkiem często) a nie czy ona do czegoś pasuje. Gatki faktycznie wyglądają na luźne (i od kolana w dół przydałoby się im zwężenie). Mnie jakoś nie pasuje to zestawienie kolorystyczne. W ogóle jakoś te spodnie mnie nie przekonują, żeby grały z jakąkolwiek marynarką. A co do grania tych spodni z marynarką to mam taką co pasuje - tą od kompletu bo to garniturowe spodnie są Oczywiście garniak kupowałem w zamierzchłych (czyt. złych) czasach. Na ten moment w/w spodnie i marynarka z racji iż zalatuje koszmarem minionego (bardzo dawno) lata a była założona tylko raz jedyny to powędruje w dobre ręce (czyt. dla jakiegoś bezdomnego eleganta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2014 Marynarka nie jest koszmarna, a jeśli dobrze leży, to może się przydać. Po prostu ubieranie się na "pawia" (czyli z wykorzystaniem bardzo mocnych elementów) wymaga doskonałego dopasowania i wyczucia stylistycznego. No i nie każdemu pasuje bycie "na świeczniku", niektórzy wolą być dyskretnie eleganccy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Marynarka nie jest koszmarna, a jeśli dobrze leży, to może się przydać. Po prostu ubieranie się na "pawia" (czyli z wykorzystaniem bardzo mocnych elementów) wymaga doskonałego dopasowania i wyczucia stylistycznego. No i nie każdemu pasuje bycie "na świeczniku", niektórzy wolą być dyskretnie eleganccy. Żeby była jasność, pisząc że marynarka "wyląduje na śmietniku" nie chodziło mi o tą czerwoną (bo ją uwielbiam i jest idealna) a marynarkę od kompletu (taką samą jak spodnie) - niestety jest za duża i ma jeszcze dość spore "poduchy" więc ew. koszty jej przeróbki mogą być nieopłacalne. ps. kiedyś ją tu pokazywałem z prośbą o poradę, oto ona: https://imageshack.com/i/mhtu2pj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Panowie i Panie! Mam pytanie, które mam nadzieję zmieści się w tym wątku:Zakupiłem jakiś czas temu garnitur Lagerfelda o dość nietypowym kroju: długość do zgięcia w kolanie, klapy frakowe, jeden guzik, kieszenie bez patek, proste niezaokrąglone poły jak w surducie, brustasza, kolor mało wieczorowy ( widać na zdjęciach).Stąd moje pytanie: jaki charakter może posiadać podobny strój? Formalny czy też nie różni się niczym od garnituru? Jeśli formalny, to dzienny czy wieczorowy? Skojarzenie z surdutem bądź żakietem rodzi się samo, ale czy na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 To ubranie nie mieści się w kanonie klasycznej męskiej elegancji. Przypomina nieco surdut czy żakiet ale nie jest żadnym z nich (oba są inaczej krojone). Jako hybryda łącząca cechy garnituru, surduta i żakietu wymyka się wszelkim klasyfikacjom. Gdybyś skrócił to dziwadło do długości marynarki, miałbyś trochę ekstrawagancki garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Wiele wyjaśnia fakt, że to stajnia K. Lagerfelda...on sam chodzi w tego typu garniturach dość często. Zapewne to jego inwencja, a przecież znany jest z przekraczania "klasycznej męskiej elegancji" Co do skrócenia, -cięzka robota. Jest tak skrojony, że wyglądałby bardzo nienaturalnie skrócony do długści zwykłej marynarki.A reasumując, -artystom wolno wiele, więc chyba zaakceptuję to dziwadło jako "dzienny strój koncertowy" Dzięki za refleksje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Co do skrócenia to nie zgodzę się że byłoby to ciężkie. Wręcz przeciwnie, wydaje się, że guzik i kieszenie są w miejscach typowych dla marynarki więc po skróceniu proporcje nie byłyby zaburzone. Jako strój koncertowy oczywiście może dawać radę bez zmian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Np. tutaj, kilka przykładów....(niekoniecznie korzystnych dla samego Karla ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celahim Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Co myślicie o takich butach? do krótkich spodenek będą pasować, czy tylko do długich? Szkoda, że nie są trochę jaśniejsze, ale cóż Po jakości asosa raczej nie można spodziewać się zbyt wiele, ale teraz w promocji jedynie 28 euro (a od tej ceny dodatkowe 10% w tym momencie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Beda pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Radzę ci z własnego doświadczenia - nie kupuj butów marki własnej Asosa. Skóra jest tragicznej jakości. Mi skóra z wierzchu zaczęła pękać po kilku wyjściach, a skórzana podeszwa odpadła po miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Też nie polecę butów marki własnej asosa, podeszwa mi się po krótkim używaniu odkleiła. Przykleiłem i jakoś to się trzyma ale więcej bym nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Zakupiłem jakiś czas temu garnitur Lagerfelda o dość nietypowym kroju[...} widać na zdjęciach Jeśli nie jesteś awangardowym muzykiem, albo innym artystą, to daruj sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 W tym rzecz, że właśnie trochę jestem:) Także mimo wszystko, przyda siępozdrawiam! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 24 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2014 Zostając w temacie. Z racji, że również jestem pianista to zastanawiam się jaki strój byłby odpowiedni na koncert w filharmonii, bądź innym miejscu. Jak myślicie? Smoking, a może frak byłby najodpowiedniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 24 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2014 Wydaje mi się, że "w innym miejscu" jest pojęciem zbyt obszernym, żeby podać jednoznaczną odpowiedź Klasyczne zasady wymagają - zdaje się - "white tie", a zatem frak. Jest to jedna z nielicznych dziedzin życia kulturalnego, gdzie frak jeszcze jako tako się trzyma Ale to tylko kiedy mówimy o filharmoniach, galach itd. Na pewno dyrygenci bezwzględnie się tak ubierają. Widywałem pianistów w smokingach i widywałem ich w czarnych koszulach z rozpiętym guzikiem. Wszystko zależy od tego gdzie i dla kogo grasz (nikt nie spodziewa się, że Elton John wystąpi we fraku ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Panowie potrzebuję rady w doborze poszetki, garnitur gładki ciemny granat, koszula niebieskie prążki i krawat ciemny granat grenadyna garza grossa. Garnitur i krawat są w innych odcieniach. Mniej więcej tak to wygląda (krawat jest bardziej granatowy niż ten ze zdjęcia): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Powiedzmy, że nie wpadłem na to Chciałbym coś innego niż biały len. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Biały len obszyty granatową nitką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 http://www.poszetka.com/product-pol-1642-paisley.html http://www.poszetka.com/product-pol-1634-pomarancz-z-niebieskim.html http://www.poszetka.com/product-pol-1234-4-odcienie-niebieskiego.html http://www.poszetka.com/product-pol-1232-4-odcienie-czerwieni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 na zdjęciu średnio, ale na żywo w granatowej marynarce wygląda bardzo fajnie http://www.poszetka.com/product-pol-1328-braz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi