Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, pomóżcie proszę. Zastanawiam się nad kupnem tego garnituru z wyprzedaży w SS, bardzo wpadł mi w oko.

Trochę martwi mnie, czy nie jest to zbytnio "power suit". Co prawda pewnie zakładałbym go na jakieś spotkania biznesowe, ale nie jestem (jeszcze;)) prezesem swojej firmy, więc nie chciałbym przesadzać.

Ewentualnie myślicie, że nadałby się na inne okoliczności, typu gościa weselnego, chrzciny itd? Jakie jest Wasze zdanie?

http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/madison-light-brown-stripe/P3808.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=98

post-5455-0-77970900-1436641048_thumb.jp

Opublikowano

W jakim zestawie widzielibyście ten krawat? Kupiłem dość impulsywnie, teraz nie wiem czy jednak nie oddać, bo nie będzie z czym nosić.

864aff9e5ca55d763002fec443289878.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Wczoraj na fali szaleństwa wyprzedażowego popełniłem taki zakup

http://eu.suitsupply.com/en/suits/madison-light-grey-plain/P3695.html?vpid=P369502

Chciałbym go nosić raczej jako rozkompletowany. Nie jest za bardzo formalny więc uważam, że nie popełnię błędu jeśli np marynarkę założę do jeansów czy chino. Chciałbym zapytać Was w jakich zestawieniach kolorystycznych byście widzieli takie łączenia?

jak garnitur dotrze to mógłbyś napisać co sądzisz o tym materiale (+ ewentualnie jakieś zdjęcie)?

Opublikowano

Nabyłem droga kupna w ciuchlandzie dwie dwurzędówki. W ramionach obie leżą dobrze ale pytania brzmią: 

1. czy granatowa nie jest ciut przymała? 

2 czy szara nie jest ciut przydługa - ergo do skrócenia dołem (na pewno jest do lekkiego wytaliowania) ?

post-207-0-40364700-1436796300_thumb.jpg

post-207-0-15369300-1436796415_thumb.jpg

Opublikowano

Mam dylemat odnośnie wielkosci części swojej garderoby. Otóż w większości jest ona za duża. Wybrałem najmniejszą z, w moim odczuciu, za dużych polówek i chciałbym się was poradzić czy rzeczywiście tak jest. Być może przesadzam, sami ocenicie cz jest za duża czy też nie. Z góry przepraszam za kolniezyk na zdjęciu, nie on jest jednak istotny.

Pozdrawiam

post-7215-0-31366500-1436813239_thumb.jp

post-7215-0-69276000-1436813240_thumb.jp

post-7215-0-47025100-1436813242_thumb.jp

Opublikowano

Mam dylemat odnośnie wielkosci części swojej garderoby. Otóż w większości jest ona za duża. Wybrałem najmniejszą z, w moim odczuciu, za dużych polówek i chciałbym się was poradzić czy rzeczywiście tak jest. Być może przesadzam, sami ocenicie cz jest za duża czy też nie. Z góry przepraszam za kolniezyk na zdjęciu, nie on jest jednak istotny.

Pozdrawiam

Widać spory nadmiar zarówno w talii, jak i w ramionach. Szew ramienia (miejsce wszycia rękawa) powinno być na końcu prostego (górnego) odcinka, a u Ciebie jest wyraźnie niżej. Tak na ok 1.5-2 rozmiarów za duża.

Opublikowano

Nabyłem droga kupna w ciuchlandzie dwie dwurzędówki. W ramionach obie leżą dobrze ale pytania brzmią: 

1. czy granatowa nie jest ciut przymała? 

2 czy szara nie jest ciut przydługa - ergo do skrócenia dołem (na pewno jest do lekkiego wytaliowania) ?

Moim zdaniem:

1. ta po lewej ma zbyt szerokie, kanciaste ramiona a'la lata 80-te - jest również zbyt krótka (nie akceptuję dwurzędówek krótszych, niż do kroku) i ma zbyt krótkie rękawy

2. ta po prawej rokuje - ja bym ją skrócił (niewiele, na oko ze 3 cm) i bardziej dopasował w biodrach

Opublikowano

Krótkie pytanie jaki kolor obuwia, dokładnie jaki odcień brązu pasuje do ciemno granatowego garnituru. Możecie napisać do looków formalnych i nieformalnych (2 różne kolory). wrzucajcie fotki najlepiej. Dzięki!  :-P

Opublikowano

Dostałem mniej więcej taką koszulę : http://jeansoriginal.pl/meskie/meskie-koszule/w58754jej?mfp=2f-marka[7]%2C5f-rekaw[25]%2C6f-kroj[27]%2Cstock_status[7]

Nie bardzo wiem z czym można ją nosić. Macie jakieś pomysły? Tak wiem że troche niefortunna koszula ale może da się ją jakoś nosić :)

jakiś typowo letni zestaw z szortami + espadryle/boat shoes/mokasyny

przy 30 stopniach mało kto zwróci uwagę, że to nie koszula z podwiniętymi długimi rękawami ;)

Opublikowano

Krótkie pytanie jaki kolor obuwia, dokładnie jaki odcień brązu pasuje do ciemno granatowego garnituru. Możecie napisać do looków formalnych i nieformalnych (2 różne kolory). wrzucajcie fotki najlepiej. Dzięki!  :-P

poszedłbym w tę stronę http://patine.pl/media/products/42a1d3385686bd9c80851237e09e3ad7/images/thumbnail/big_14435_Cambridge_Burdeos_2_of_8_.jpg+ http://patine.pl/media/products/0fdfa6398c43b5b198fc6a9de1ec547c/images/thumbnail/large_435_Cambridge_Cuero_2_of_8_.jpg