4inHand Napisano 15 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Kolega puścił mi właśnie info o festiwalu whisky w Poznaniu (Poznań Whisky Show [/size]4 -3 kwietnia) Będziecie może brać w nim udział? Tak, będziemy! MILER Menswear i Miler Spirits zaprezentują się tam na wspólnym stoisku z naszym partnerem biznesowym - Alkohole i Wina Świata M&P Uważam, że nasza oferta jest wyjątkowo kusząca :D Oprócz elementów asortymentu ubraniowego (np. kaszkiety ze szkockiego Harris Tweedu dla whiskymaniaków) i profesjonalnego szkła do whisky, uczestnikom show zaproponujemy rozległą selekcję whisky obejmującą pozycje ze Szkocji, Irlandii, USA i Japonii. Pojawią się whisky rocznikowe, zabutelkowane w mocy beczki, z bottlingu destylarnianego i niezależnego, a przede wszystkim profesjonalna obsługa z wiedzą o whisky i olbrzymim doświadczeniem w odkrywaniu jej zawiłego świata. Miłośnicy elegancji mogą być też zainteresowani faktem, że nie będziemy jedynym akcentem sartorialnym - na liście wystawców widziałem także, że pojawi się zaprzyjaźniona poznańska pracownia Krupa & Rzeszutko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Nieśpiesznie poszukuję bordowego paska dobrej jakości, stąd pytanie czy przypadkiem nie planujecie rozszerzyć asortymentu pasków o nowe kolory ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Dopisuję się do powyższego pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Dopisuję się do powyższego pytania. I ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Nieśpiesznie poszukuję bordowego paska dobrej jakości, stąd pytanie czy przypadkiem nie planujecie rozszerzyć asortymentu pasków o nowe kolory ? Plaujemy, ale niestety nie mam daty ponieważ jestem w tej chwili mocno skupiony na kilku innych grupach asortymentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Tomek tak wracając do festiwalu chciałem dopytać trochę o szczegóły co do waszej oferty - w zakresie whisky. Będzie coś dostępne w ramach otwartej degustacji (tj. w ramach biletu wstępu)? Z przyjemnością zakupię kilka drobiazgów (w końcu zaopatrzę się w te wasze "szkła" ) i pewnie dokupiłbym coś większego do późniejszego spożycia, ale doświadczenie w świecie single maltów mam raczej niewielkie i przydałoby się to nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 15 Marzec 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Tymczasem w Manufakturze Miler jesteśmy coraz bliżej zakończenia prac projektowych nad średnim rozmiarem teczki z roślinnie garbowanej skóry (planuję też "folio" bez rączki i ścianki bocznej, oraz teczkę z kilkoma komorami). Pierwszy prototyp, który pokazałem nie miał nic w środku, a ponieważ było o to wiele pytań, prezentuję zaprojektowane przez nas wnętrze torby. Korzystając z okazji chciałbym także podziękować wszystkim forumowiczom BWB za wspaniały feedback dot. aktówek. Do teczki zmieścił się: - laptop - telefon - ładowarka do laptopa - ładowarka do telefonu - notes - długopis - kilka wizytówek ... można by coś jeszcze ugrać, np. bez problemów portfel/kanapka Teczka jest z roślinnie garbowanej, niekorygowanej skóry krowiej, podczas gdy podszewka jest ze skóry świnskiej, którą postanowiliśmy obrócić mizdrą na zewnątrz ponieważ ładnie to wygląda. Nasza poprzednia maszyna z wolnym ramieniem niezbędna do uszycia takiej teczki dławiła się trochę szyjąc przez grubą skórę. Musiałem kupić nową maszynę i poddać ją regulacji. Nasz nowy Adler ma odejście jak Tesla i mógłby szyć blachę więc 2,5 mm skóra to dla niego żaden problem Dzięki takiej konstrukcji, torba nie musi mieć żadnych usztywnień - to 100% skóra. Wszystkie brzegi są gładzone i malowane ręcznie. Co myślicie? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Tomek tak wracając do festiwalu chciałem dopytać trochę o szczegóły co do waszej oferty - w zakresie whisky. Będzie coś dostępne w ramach otwartej degustacji (tj. w ramach biletu wstępu)? Z przyjemnością zakupię kilka drobiazgów (w końcu zaopatrzę się w te wasze "szkła" ) i pewnie dokupiłbym coś większego do późniejszego spożycia, ale doświadczenie w świecie single maltów mam raczej niewielkie i przydałoby się to nadrobić Przede wszystkim stoisko poprowadzi mój zespół razem z zespołem warszawskiej firmy M&P, która jest jednym z głównych polskich graczy w imporcie wielu ważnych i cenionych marek whisky z wielu krajów. Według moich obecnych informacji w imprezie udział weźmie także Mirosław Pawlina, czyli właściciel M&P co pokazuje to, że wszyscy podchodzimy do tematu bardzo poważnie. Na stoisku będzie możliwość picia whisky na dramy (to w języku miłośników whisky kieliszki/porcje). Osobiście dokonałem selekcji tych whisky i z przyjemnością przeprowadzę przez nie każdego zainteresowanego. Ponieważ niektóre z tych pozycji to ponad trzydziestoletnie whisky w edycjach "vintage", "single cask", "cask strength" nie będą one dostępne w cenie biletu. Z pewnością zaletą jest jednak fakt, że wydając kilkadziesiąt lub stokilkadziesiąt złotych można napić się whisky, która kosztuje na półce sklepowej kilka tysięcy. Przewidziałem również całe mnóstwo butelek w zdecydowanie bardziej przyziemnych cenach na poziomie 15-30 zł za drama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Czy okucia (chodzi zwłaszcza o zamek) są ostateczne, czy prototypowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Podobają mi się te torby. Takie wyścigówki. Przypominają mi Porsche 911. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beren Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Tymczasem w Manufakturze Miler jesteśmy coraz bliżej zakończenia prac projektowych nad średnim rozmiarem teczki z roślinnie garbowanej skóry (planuję też "folio" bez rączki i ścianki bocznej, oraz teczkę z kilkoma komorami). Pierwszy prototyp, który pokazałem nie miał nic w środku, a ponieważ było o to wiele pytań, prezentuję zaprojektowane przez nas wnętrze torby. Korzystając z okazji chciałbym także podziękować wszystkim forumowiczom BWB za wspaniały feedback dot. aktówek. Do teczki zmieścił się: - laptop - telefon - ładowarka do laptopa - ładowarka do telefonu - notes - długopis - kilka wizytówek ... można by coś jeszcze ugrać, np. bez problemów portfel/kanapka IMG_8018.JPG IMG_8020.JPG Teczka jest z roślinnie garbowanej, niekorygowanej skóry krowiej, podczas gdy podszewka jest ze skóry świnskiej, którą postanowiliśmy obrócić mizdrą na zewnątrz ponieważ ładnie to wygląda. Nasza poprzednia maszyna z wolnym ramieniem niezbędna do uszycia takiej teczki dławiła się trochę szyjąc przez grubą skórę. Musiałem kupić nową maszynę i poddać ją regulacji. Nasz nowy Adler ma odejście jak Tesla i mógłby szyć blachę więc 2,5 mm skóra to dla niego żaden problem Dzięki takiej konstrukcji, torba nie musi mieć żadnych usztywnień - to 100% skóra. Wszystkie brzegi są gładzone i malowane ręcznie. Co myślicie? teczka2_10.02.jpg G-E-N-I-A-L-N-AProsta do bólu i kompaktowa. Takiej teczki szukam Mam z nią związane 2 pytania (no 3) 1) Czy przewidywana jest wersja z paskiem na ramię? 2) Jaka jest przewidywana cena? Taka orientacyjna nawet 3) Kiedy planujecie ją wprowadzić do oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 G-E-N-I-A-L-N-A Prosta do bólu i kompaktowa. Takiej teczki szukam Mam z nią związane 2 pytania (no 3) 1) Czy przewidywana jest wersja z paskiem na ramię? 2) Jaka jest przewidywana cena? Taka orientacyjna nawet 3) Kiedy planujecie ją wprowadzić do oferty? Ad. 1 Tak - każda torbą będzie miała odpinany pasek Ad. 2 Ciężko mi w tej chwili dopowiedzieć. W tym projekcie cały tył i klapa wykonane są z jednego kawałka skóry co oznacza, że trzeba wybrać najbardziej atrakcyjny obszar kruponu (pleców krowy, z których robimy torbę), na którym nie ma skaleczeń i wad, które w skórze bez korygowanego lica pojawiają się niemal zawsze (stąd jej cena). Oznacza to, że przy produkcji jest duży odpad co oczywiście podnosi cenę. Bardzo chciałbym żeby prezentowaną torbę było można zamówić w preorderze w cenie 999 - zobaczymy czy będzie to możliwe. Przypominam także, że w planach jest także większa torba i folio do trzymania w ręce (bez rączki), które będą odpowiednio droższe i tańsze niż prezentowany model. Ad. 3 To zależy od dostępności skóry. W skórze garbowanej roślinnie kolor koniakowy jest bardzo trudny do utrzymania więc najlepiej jest zamówić od razu dużą partię skóry w tym samym kolorze. Trwa to zwykle od 4-6 tygodni. Poza tym jesteśmy gotowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Jakie wymiary ma mieć ta torba ? Planujecie też czarną wersję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 17 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Jakie wymiary ma mieć ta torba ? Planujecie też czarną wersję ? Planujemy wersję brąz, konaik i czerń, a być może także wariacje (granat?). Warto dodać, że ta skóra doskonale nadaje się do patynacji więc opcji jest nieskończoność Jeśli chodzi o wymiary, to niestety w tej chwili jestem w delegacji i nie mam jak ich podać, ale mój laptop o wymiarach 32,5 x 22,7 czuje się tam zupełnie swobodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Standard to 30x40x10, ta wygląda na mniejszą, ale najwyżej ze 2-3 cm w długości i w głębokości. Ponawiam pytanie o okucia - czy ten zaprezentowany tu zamek jest ostateczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Jak nie będzie szersza niż 36-37 cm, to jestem zainteresowany Idealnie byłoby, gdyby metalowe części w brązowej wersji były złotej lub miedzianej barwy, a w czarnej srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Teczka ładna, ale zamek w stylu nesesera z PRLu. Zastanowiłbym się również czy skóra wewnątrz powinna być mizdrą do środka. Wolałbym żeby jej szorstkość nie rysowała laptopa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Teczka ładna, ale zamek w stylu nesesera z PRLu. Zastanowiłbym się również czy skóra wewnątrz powinna być mizdrą do środka. Wolałbym żeby jej szorstkość nie rysowała laptopa Jeśli chodzi o okucia, to oczywiście gusta nie podlegają dyskusji. Jeśli natomiast chodzi o mizdrę, to pytanie wydaje mi się odrobinę krępujące i nie wiem jak na nie grzecznie odpowiedzieć ponieważ nie widziałem jeszcze nigdy takiej mizdry, która byłaby zdolna do zniszczenia laptopa. Niemniej jeśli jesteś od razu zainteresowany zakupem i tylko to Cię powstrzymuje, mogę wziąć pod uwagę wykonanie dla Ciebie egzemplarza licem na zewnątrz - dla naszych klientów wszystko (prawdę mówiąc licem na zewnątrz jest trochę łatwiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Idealnie byłoby, gdyby metalowe części w brązowej wersji były złotej lub miedzianej barwy, a w czarnej srebrne Tak właśnie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 MILER Menswear Bengal Stripe Więcej zdjęć i info o promocji przez pirwsze 24 godziny tutaj: http://milerszyje.pl/koszula-miler-bengal-stripe-lookbook-1.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Ładny zestaw z krawatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Gratuluje przedsięwzięcia, będę czekać w szczególności na koszule z lnu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Jeśli chodzi o okucia, to oczywiście gusta nie podlegają dyskusji. Jeśli natomiast chodzi o mizdrę, to pytanie wydaje mi się odrobinę krępujące i nie wiem jak na nie grzecznie odpowiedzieć ponieważ nie widziałem jeszcze nigdy takiej mizdry, która byłaby zdolna do zniszczenia laptopa. Niemniej jeśli jesteś od razu zainteresowany zakupem i tylko to Cię powstrzymuje, mogę wziąć pod uwagę wykonanie dla Ciebie egzemplarza licem na zewnątrz - dla naszych klientów wszystko (prawdę mówiąc licem na zewnątrz jest trochę łatwiej) Nie pisałem o zniszczeniu laptopa tylko o rysach, a raczej mikrorysach. Dlatego producenci dedykowanych do macbooków etui stosują różne podszewki, które zapobiegają rysowaniu się aluminium, które samo w sobie jest miękkim metalem. Np. Oczywiście projekt jest Twój i zrobisz jak zachcesz. Weź jednak pod uwagę, że brak wiedzy o występowaniu jakiegoś problemu nie oznacza, że ten problem nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Reszta po prostu nie kupuje porcelany od Apple (flame ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Mikrorysy na Macu to jak patyna na butach. Jeśli od kilku lat jestem fanboyem Maców, to głównie dzięki ich obudowom - lekkim, eleganckim i wytrzymałym. A do rzeczy - oczywiście absolutnie nic się komputerowi nie stanie od miękkiej świńskiej skórki, chyba, że nabitej ćwiekami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi