Skocz do zawartości

Dobrze ubrana kobieta

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Carmen Busquets, persona świata mody, w szczególności w Ameryce południowej. Inwestor finansowy w firmie Net-a-Porter, zakupionej następnie przez szwajcarski konglomerat luksusowych marek - Compagnie Financière Richemont SA (między innymi IWC, Lange und Sohne, Alfred  Dunhill, Cartier)

CarmenBusquets.jpg

039-Portrait%20II.jpg

038-Portrait%20II.jpg

• 2 weeks later...

Przez przypadek kliknąłem na reputację, przepraszam najmocniej, bo zupełnie się nie zgadzam. Zestawienie jest wspaniałe, pomysłowe i humorystyczne. Na dodatek to nie koniec...

https://www.google.com/search?q=merkel+pantone&pws=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RfgYU7LhIo2S7AbxqYCICg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=1115&dpr=1

Do wyboru do koloru. Czy Merkel jest dobrze ubrana? Na pewno konsekwentnie... ;)

Gość Olgierd

Niewątpliwie widać tu pomysł "na siebie" zbliżony do JKM Elżbiety królowej Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej, natomiast w realizacji wygląda to znacznie gorzej.

PS zestawienie jest pomysłowe i humorystyczne, styl kancleriny niepowtarzalny niewątpliwie nie jest; o gustach można dyskutować (mnie się nie podoba).

• 3 weeks later...

Mam pytanie związane z kobiecymi ubraniami, kompletnie się na tym nie znam, a szukam do rzeczy, którą piszę...

Czy w sieci można gdzieś znaleźć jakąś ogólną "hierarchię" marek ubrań? Chodzi mi o posiadające pewną renomę wśród osób interesujących się modą, ale wśród tych najpopularniejszych w każdym centrum handlowym Polski, czyli np. na dole jakieś C&A, wyżej może River Island, potem Zara itp. Wystarczyłoby i 10 najpopularniejszych. Mogę oczywiście pochodzić po Galerii Dominikańskiej i sobie spisać ceny, ale może gdzieś już jest, jakieś fora typowo dla kobiet itp.?

No przydałoby mi się orientacyjnie wiedzieć, jak przeciętna kobieta wchodząca do Galerii na to patrzy (jak mam do wydania X to idę tu, jak Y to tu...), a w sumie nigdy się tym nie interesowałem i nie wiem - jak ktoś się interesuje to mu to zajmie dwie sekundy, a przez Google średnio mi wychodzi coś takiego znaleźć, można zawsze spytać.