Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei pracuję w jednej z firm tzw. Wielkiej Czwórki. Jeśli są na forum osoby młode (albo i starsze) rozważające karierę w Doradztwie bądz w Audycie to z chęcią podpowiem/odpowiem na pytania.

Edit: Jeśli ktoś szuka pracy w tych obszarach to też dajcie znac:)

Opublikowano

Rynek jest taki, że programiści sami z siebie nie będą przecież odpowiadać na ogłoszenia, skoro DZIENNIE dostają parę konkretnych propozycji na maila / linkedin / goldenline - jak już to do jakiś swoich upatrzonych, wymarzonych firm, które koledzy polecali i gdzie jest lodówka z darmowym piwem np. :) 

Nawet parę razy widziałem jak oburzona rekruterka biła pianę, że jej "odbiory-kandydaci" nie odpowiadają na masówkę ze zmienionym imieniem - to dopiero jest bezczelne :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem co ma ów "naming" do IT, ale tak poza tematem to już wymyślono system ekspercki w toksykologii gdzie system znacząco mniej się mylił niż specjalista-lekarz - ale praca dla ludzi być musi, więc się nie przyjął, har har :)

Opublikowano

Dużo w/g mnie jest zawodów  hmm "niepotrzebnych", ,które "przejadają" niewspółmiernie duże środki w stosunku do tych potrzebnych.

Jak to mówią świat na ch....u stanął;. a socjalistą nie jestem.

Opublikowano

Człowiek ogólnie myli się częściej niż dobrze zaprogramowana maszyna, jednak pomyłki ludziom wybacza się łatwiej niż bezdusznym urządzeniom. Za jakiś czas samochodami będą kierować komputery, zapewne będzie wtedy mniej wypadków, ale każdy z nich będzie powodem protestów przeciw tym maszynom.
Znana jest sytuacja algorytmu, który świetnie przewidywał jakość wina w danym roczniku, lepiej niż eksperci. Cóż, ci ostatni nie mogli się z tym pogodzić i algorytm odłożono na półkę.
W kwestii medycyny, to mamy dużo algorytmów dających prawdopodobnie optymalne rezultaty, ale opór przeciw ich stosowaniu jest ogromny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli na forum jest osoba, która zajmuje się profesjonalnym projektowaniem logo, wizytówek, dokumentów firmowych, kopert, lub jeżeli jest ktoś, kto zna taką osobę, to zapraszam do kontaktu na PV. Konieczna będzie FV.

Pozdrawiam

Dariusz

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam niewielką agencję interaktywną w Łodzi. Jeśli jest na sali programista PHP (głównie WordPress) oraz specjalista SEM (głównie PPC) to bardzo chętnie umówię się na rozmowę w pierwszym tygodniu nowego roku. Mamy niewielki zespół (ja, grafik, link builder, programista, osoba od WoMM i jedna od content marketingu). Jeśli komuś to nie przeszkadza i nie jest fanem "korpo" klimatów to tym bardziej zapraszam.

I z drugiej strony - jeśli ktoś szuka solidnego wykonawcy stron www i głównie usług SEO, to chętnie pochwalę się naszymi dokonaniami. Robiliśmy duże i bardzo duże projekty, ale i od mniejszych nie stronimy. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy jest ktoś zajmujący się nieruchomościami lub może polecić taka osobę?

planuje zakup działki i chciałbym mieć wcześniej wiedzę zanim podejmę rozmowy z agencją nieruchomości / bezpośrednim właścicielem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.01.2018 o 22:07, KubaKuba napisał:

czy jest ktoś zajmujący się nieruchomościami lub może polecić taka osobę?

planuje zakup działki i chciałbym mieć wcześniej wiedzę zanim podejmę rozmowy z agencją nieruchomości / bezpośrednim właścicielem.

jeżeli działka pod budowę, to warto zabrać doświadczonego projektanta

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po 30 latach w dziennikarstwie gazetowym i agencyjnym, przeszedłem na samozatrudnienie jako redaktor do trudnych tekstów anglojęzycznych. Bardzo szeroki zakres tematyczny, ale moja specjalność to ekonomia, finanse, tematy historyczne lub społeczno-polityczne. Chętnie tłumaczę dowolne teksty z polskiego na angielski (odwrotnie nie za bardzo, co łatwo zrozumieją czytelnicy moich forumowych wpisów). 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jestem profesjonalnym iluzjonistą :) łączę nowoczesną iluzję z dobrym humorem. Występuję praktycznie wszędzie: imprezy firmowe, wesela, urodziny, duże wydarzenia w miastach na wielu wielu eventach prywatnych. Dodatkowo prowadzę firmę zajmująca się nowoczesnymi rozwiązaniami dla firm w kierunku ergonomii pracy :) 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Prowadzę firmę świadczącą usługi z zakresu Outsourcingu IT i rozwiązań informatycznych dla biznesu. Między innymi systemy e-commerce, ERP, CRM, systemy przetwarzania danych (zgodnie z RODO :)), indywidualne rozwiązania dla branż HoReCa. Ponadto automatyka procesów biznesowych i inwestycyjnych, machine learning, sztuczna inteligencja, systemy PoS.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 7 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej,

Ja obecnie jestem jednym z glównych analityków z zakresu big data i machine learning w jednej z większych firm konsultingowych. Gdyby kogoś interesowała praca w takim obszarze, to zapraszam do kontaktu - postaram się pomóc. Mogę też służyć jako ekspert w tematyce obliczeń kwantowych i kwantowej informatyki :)

Pozdrawiam,

Piotr

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dotacje, granty, dofinansowania ;)

Cały proces pozyskiwania finansowania UE i prowadzenia projektów.

Szczególnie warto jeśli masz firmę, która produkuje lub świadczy usługi na bazie parku maszynowego.

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...