swordfishtrombone Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 A na czym polega jego bispołkowość, jeśli wolno spytać? Piękny węzeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Pewnie na wyborze długości i szerokości plus rodzaj wypełnienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 W porównaniu z moim przykrym doświadczeniem w kontaktach z bezpośrednią konkurencją <nie RoT> (i produkt i podejście do klienta) to czuję się "jak król" Dałem +1, bo krawat ładny - EoE trzyma klasę, czego nie mogę powiedzieć o powyższym zdaniu. Na forum publicznym, chcąc zachować się elegancko, mówi się wszystko, albo nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Pewnie na wyborze długości i szerokości plus rodzaj wypełnienia.. "Pewnie" to nie, bo może się różnić jednym lub kilkoma z powyższych elementów: długość, wypełnienie, ilość foldów, kształt, szerokość. Wiąże się tak pięknie, że chciałbym wiedzieć konkretnie, którymi. Chyba, że wiesz, to mi powiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Źle odczytałem Twoje pytanie, stąd taka a nie inna odpowiedź. Wiedzy na temat tego konkretnego krawata nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Masz rację Hargin. Trochę mi klasy zabrakło ale też na tyle zostało żeby jednak nie prać tematu publicznie ale ogólnie in minus za co czytelników przepraszam. Bespoke w EoE oraz w tym konkretnym polega na doborze ilości foldów, szerokości, długości, wypełnienia (z czego i ile) , kształtu (konsultacje dotyczące tego gdzie się ma robić szeroki żeby węzeł,mimo mniejszego wypełnienia, był "mięsisty"). Do tego jeszcze oczywiście można wybrać czy ma być szlufka, i podszewka. Edit: A na taki efekt węzła właśnie składa się cierpliwe zadawanie pytań, porównania, zdjęcia i sugestie w ponad 20 wiadomościach email z Pawłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 A jakie konkretnie są modyfikacje w Twoim krawacie? Cudnie się wiąże, też taki chcę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 U mnie (oprócz tego co wcześniej napisałem) jest 154 cm długości, 8,5 cm szerokości (mógłby być 9 spokojnie, taki mam poprzedni z EoE), tylko jest szeroki już "wcześniej" aby właśnie uzyskać taki węzeł. Ja mam ok. 184 cm (nie wiem jak z proporcjami) i kołnierzyk 40. P.s. Rzuciłem z ciekawości okiem do skrzynki pocztowej i emaili w sprawie tej sztuki wymieniliśmy ok. 30 Ale ja jestem świeżakiem w temacie eleganckiego ubioru więc pytam nawet o rzeczy oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Masz rację Hargin. Trochę mi klasy zabrakło ale też na tyle zostało żeby jednak nie prać tematu publicznie ale ogólnie in minus za co czytelników przepraszam. Zawsze możesz dokonać edycji swojej wiadomości, aby nikt już nie główkował "co autor miał na myśli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Czyli to jest to co Paweł (i pewnie nie tylko on) określa jako "krój butelkowy". Piękny efekt. Jest to 3-fold ze standarowym wypełnieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roj Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 3 fold, wypełnienie miękkie, sama wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Węzeł tak mi się spodobał, że już wiem jaki wybiorę następny krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 8 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Wczoraj dostałem swój pierwszy krawat EoE - z tej tkaniny - piękniejsza niż na zdjęciach https://embassyofelegance.com/pl/p/DRUKOWANY-JEDWAB/689 Wybrałem opcję bespoke. W piątek zamówiony, w poniedziałek wysłany - krój, tkanina, wykonanie - jestem pod wrażeniem W wolnej chwili wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Czy planujecie wprowadzić na cieplejsze miesiące jakieś krawaty lniane, bawełniane etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 9 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Panowie (roj, Miro ), bardzo się cieszę, że krawaty spełniają wasze oczekiwania! Dzięki za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 9 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Czy planujecie wprowadzić na cieplejsze miesiące jakieś krawaty lniane, bawełniane etc.? Niestety, ale w tym sezonie raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 26 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Drodzy Forumowicze! Po dłuższej nieobecności, chciałbym Was poinformować, iż po weekendzie majowym będą uzupełnione krawaty z grenadyny. Oprócz tego, będzie kilka nowości - owoc naszego marcowego pobytu we Włoszech. Słuchając waszych sugestii i próśb, wprowadzamy do naszej oferty krawaty jedwabne w jednolitych kolorach, w kropki oraz kolekcję w pasy - będzie w czym wybierać. Pozdrawiam, Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Bardzo mnie ta wiadomość cieszy gdyż chciałbym zakupić krawat z grenadyny fina w kolorze butelkowa zieleń a na razie w ofercie jest tylko grossa w tym kolorze. Przewidujecie uzupełnienie oferty o taką grenadynę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 27 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Tak, ten kolor również będzie uzupełniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 27 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Ok to poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 28 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Dam znać, jak już tkaniny będą " w drodze" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 28 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Może uchylicie rąbka tajemnicy i pokażecie jakie to mają być tkaniny (zwłaszcza interesują mnie pasy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 28 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Tkaniny będą u nas po weekendzie majowym . Co do pasów, to mogę napisać, iż będą to tkaniny/krawaty w 7 wzorach/kolorach - tzw. " Reppe Regimental Ties". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 28 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Bardzo mnie ta wiadomość cieszy gdyż chciałbym zakupić krawat z grenadyny fina w kolorze butelkowa zieleń a na razie w ofercie jest tylko grossa w tym kolorze. Przewidujecie uzupełnienie oferty o taką grenadynę ? Jeszcze małe sprostowanie. Zielona fina jest dostępna w sklepie . To grenadyny grossa nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 No właśnie chyba nie ma, chodzi mi o butelkową zieleń fina. Chyba że opis jest niewłaściwy. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-grenadyny-grossa/430ten kolor dużo bardziej mi się podoba niż zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi