Skocz do zawartości

Embassy of Elegance

Rekomendowane odpowiedzi

W porównaniu z moim przykrym doświadczeniem w kontaktach z bezpośrednią konkurencją <nie RoT> (i produkt i podejście do klienta) to czuję się "jak król" ;)

Dałem +1, bo krawat ładny - EoE trzyma klasę, czego nie mogę powiedzieć o powyższym zdaniu. Na forum publicznym, chcąc zachować się elegancko, mówi się wszystko, albo nic. 

• Oceniam pozytywnie 1

Pewnie na wyborze długości i szerokości plus rodzaj wypełnienia.. ;)

"Pewnie" to nie, bo może się różnić jednym lub kilkoma z powyższych elementów: długość, wypełnienie, ilość foldów, kształt, szerokość. Wiąże się tak pięknie, że chciałbym wiedzieć konkretnie, którymi. Chyba, że wiesz, to mi powiedz.

Masz rację Hargin. Trochę mi klasy zabrakło ale też na tyle zostało żeby jednak nie prać tematu publicznie ;) ale ogólnie in minus za co czytelników przepraszam.

Bespoke w EoE oraz w tym konkretnym polega na doborze ilości foldów, szerokości, długości, wypełnienia (z czego i ile) , kształtu (konsultacje dotyczące tego gdzie się ma robić szeroki żeby węzeł,mimo mniejszego wypełnienia, był "mięsisty"). Do tego jeszcze oczywiście można wybrać czy ma być szlufka, i podszewka.

Edit:

A na taki efekt węzła właśnie składa się cierpliwe zadawanie pytań, porównania, zdjęcia i sugestie w ponad 20 wiadomościach email z Pawłem. :)

• Oceniam pozytywnie 1

U mnie (oprócz tego co wcześniej napisałem) jest 154 cm długości, 8,5 cm szerokości (mógłby być 9 spokojnie, taki mam poprzedni z EoE), tylko jest szeroki już "wcześniej" aby właśnie uzyskać taki węzeł. Ja mam ok. 184 cm (nie wiem jak z proporcjami) i kołnierzyk 40.

P.s. Rzuciłem z ciekawości okiem do skrzynki pocztowej i emaili w sprawie tej sztuki wymieniliśmy ok. 30 :)

Ale ja jestem świeżakiem w temacie eleganckiego ubioru więc pytam nawet o rzeczy oczywiste.

Masz rację Hargin. Trochę mi klasy zabrakło ale też na tyle zostało żeby jednak nie prać tematu publicznie ;) ale ogólnie in minus za co czytelników przepraszam.

Zawsze możesz dokonać edycji swojej wiadomości, aby nikt już nie główkował "co autor miał na myśli" :) 

Wczoraj dostałem swój pierwszy krawat EoE - z tej tkaniny - piękniejsza niż na zdjęciach :)

https://embassyofelegance.com/pl/p/DRUKOWANY-JEDWAB/689

Wybrałem opcję bespoke. W piątek zamówiony, w poniedziałek wysłany - krój, tkanina, wykonanie - jestem pod wrażeniem :)

W wolnej chwili wrzucę fotki.

• 3 weeks later...

Drodzy Forumowicze!

Po dłuższej nieobecności, chciałbym Was poinformować, iż po weekendzie majowym będą uzupełnione krawaty z grenadyny.

Oprócz tego, będzie kilka nowości - owoc naszego marcowego pobytu we Włoszech. :)

Słuchając waszych sugestii i próśb, wprowadzamy do naszej oferty krawaty jedwabne w jednolitych kolorach, w kropki oraz kolekcję w pasy - będzie w czym wybierać. ;)

Pozdrawiam,

Paweł

• Oceniam pozytywnie 1

Bardzo mnie ta wiadomość cieszy gdyż chciałbym zakupić krawat z grenadyny fina w kolorze butelkowa zieleń a na razie w ofercie jest tylko grossa w tym kolorze. Przewidujecie uzupełnienie oferty o taką grenadynę ?

Jeszcze małe sprostowanie. Zielona fina jest dostępna w sklepie :). To grenadyny grossa nie ma.