Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krawat w opcji bespoke to świetna sprawa, właśnie się o tym przekonałem. Aż szkoda, że przy wcześniejszym zamówieniu się na to nie zdecydowałem - te kilka centymetrów mniej jednak robi olbrzymią róznicę. W końcu nie muszę się gimnastykować nad tym by nic nie wystawało niepotrzebnego z dołu. Przy moich 173 i kołnierzyku 41 krawat o długości 146 cm okazał się trafnym wyborem. 

Opublikowano

Nie spod lady :). Po prostu sporo ostatnio pracy i nie ma kiedy zrobić zdjęć na sklep i "wrzucić" tego wszystkiego.

W związku z tym, że niektórzy są zainteresowani to otrzymują "robocze" zdjęcia na PW :).

Priorytetem jest oczywiście realizacja zamówień, więc sklep musi "poczekać".

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Zamówiłem i otrzymałem nowe krawaty z jedwabiu drukowanego. W przypadku materiałów o niższej gramaturze poprosiłem o lekkie wypełnienie z wełny. te o wyższej gramaturze bez wypełnienia. (na usprawiedliwienie jakości zdjęć powiem, ze zmieniłem telefon). Wszystkie 7-foldy.

post-1946-0-40036200-1457175384_thumb.jp

post-1946-0-61821300-1457175435_thumb.jp

post-1946-0-49652100-1457175630_thumb.jp

post-1946-0-89977300-1457175491_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy planowane jest wprowadzenie do oferty fularów? Niektóre jedwabie aż się proszą o zaistnienie w takiej postaci :)

Fulary nosza tylko czarne charaktery, czyli po naszemu, zli ludzie:)

Opublikowano

Fulary nosza tylko czarne charaktery, czyli po naszemu, zli ludzie:)

Ja słyszałem, że 29% ludzi, którzy zajmują dwa miejsca na parkingach podziemnych i nie segregują śmieci, wrzucając twardo szkło do papieru, noszą fulary co 3 dzień. 

Mówi o tym około 7 niezależnych  badań, podobnie jak o tym, że ludzie najbardziej wierzą w zmyślone liczby, jeżeli są to liczby pierwsze ;)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Obawiam się że do tematu niewiele nowego wniosę - ciężko mówić inaczej niż w superlatywach. Kilka razy zdążyłem już założyć grenadynę EoE i od razu się zakochałem :) Sam splot jedwabiu jest absolutnie świetny i bardzo mi się podoba. Wykonanie jest świetne, wymiary odwzorowane, a kolor naprawdę genialny - jestem fanem fioletu i krawat EoE jest w moim ulubionym odcieniu. Nie mogę też nie wspomnieć o obsłudze - miałem sporo pytań, nieraz zapewne mało mądrych, ale na każde uzyskiwałem cierpliwe, wyczerpujące odpowiedzi. Nawet pudełko wygląda luksusowo i świetnie się sprawdza do przechowywania bawełny :D Wiem że do sklepu na pewno jeszcze nie raz powrócę.

Krawat w EoE zamówiłem w wersji bespoke, skrócony o bodaj 4 cm - teraz już wiem żeby następne skrócić jeszcze trochę bardziej, chyba tez skuszę się na poszerzenie o pół centymetra względem standardu. Wypełnienie, konstrukcja i podszewka standardowe. Cały czas trenuję dobre wiązanie z łezką, chętnie przyjmę konstruktywną krytykę :) Poniżej w wersji lekkiego szaleństwa kolorystycznego - testuję i sprawdzam różne połączenia. Mi osobiście całkiem się podoba.

Fioletowa grenadyna fina na tle Lantiera, pod kamizelką bespoke (w rzeczywistości troszkę bardziej ruda).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Saphir.pl, och, katastrofa, sprzed nosa mi sprzątnąłeś ten krawat :) Za długo dumałem i mogę teraz tylko smakiem się obejść, przepiękne i rzadkie zestawienie kolorów :)