pablocito Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 Mona ulubiona pianistkaStanowcze TAK dla muzyki klasycznej.A gdyby ktoś połknął bakcyla, to polecam moją pianistyczną „trójcę świętą”: Radu Lupu, Grigori Sokołow i Murray Perahia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 21 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2020 faktycznie niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 22 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2020 Byłem w czwartek na koncercie, 3 kapele, Maraton, Klone i Leprous. Ten ostatni wspominałem już w wątku, natomiast Klone to piękna progresywno-rockowa muzyka. Cała ostatnia płyta. To jeden z kawałków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 Pat jak za dawnych lat. i z całkiem innej bajki... „nowa” nadzieja muzyki progresywnej tj., ekipa stara, materiał stary, ale nadzieja nowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 @Whitesnake - odnośnie Sons of Apollo. Czy też masz wrażenie, że mogliby z perkusistą darować sobie śpiewanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 13 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @Whitesnake - odnośnie Sons of Apollo. Czy też masz wrażenie, że mogliby z perkusistą darować sobie śpiewanie ?? To szef całego zamieszania. Doświadczenie uczy, że kto krzywo spojrzy na perkusistę ten wylatuje z kapeli . Poza tym, wybaczam mu, bo przynajmniej czuć, że się bawią muzyką. Brakuje mi takiej spontaniczności w dzisiejszych produktach muzykopodobnych. No i nie ukrywajmy, rock to trochę cyrk. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 To teraz zadanie dla bystrzaków. Co łączy poniższe wideo z dwoma poprzednimi, które zamieściłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 Portnoy zawsze dośpiewywał jeszcze za czasów Dream Theater. Sons of Apollo niedawno wydali płytę, ale jeszcze się nie wsłuchałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 22 minuty temu, Blondas napisał: Portnoy zawsze dośpiewywał jeszcze za czasów Dream Theater. Sons of Apollo niedawno wydali płytę, ale jeszcze się nie wsłuchałem. Płyta ma dobre momenty, ale słuchana w całości trochę wieje nudą. Wykonawczo trudno wymarzyć sobie lepszy skład, tylko brakuje kogoś od kompozycji. Mam nadzieje, że się rozkręcą, bo na koncertach są niesamowici (jest tego trochę YT). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LichoToWie Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 Są tu jacyś fani Franka Sinatry oprócz mnie? <: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 ja tam trochę lubię Franka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 29 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2020 Płyta ma dobre momenty, ale słuchana w całości trochę wieje nudą. Wykonawczo trudno wymarzyć sobie lepszy skład, tylko brakuje kogoś od kompozycji. Mam nadzieje, że się rozkręcą, bo na koncertach są niesamowici (jest tego trochę YT).Dlatego mało rzeczy mnie fascynuje kompozycyjnie. Ów wspominany Leprous to fenomen, patrzeć na koncercie na rozjeżdżające się dźwięki i rytmy, które fenomenalnie się trzymają kupy, było niezłym przeżyciem. Szukam różnych rzeczy, natomiast wielokrotnie jest przerost formy, nadmierne kombinowanie, brak melodii. Z ciekawych odkryć w mocniejszej muzyce to Sermon, z płytą Birth of the marvelous Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 14 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waszka Napisano 15 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Kazik wszystko przewidział 25 lat temu: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Wspaniała Vanessa Fernandez. Nie mam wrażenia wtórności, mimo iż wykonuje covery. Przepraszam za nie typowy podgląd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 Na poprawę humoru "Odrobinka winka". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 2 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2020 W dniu 29.03.2020 o 23:06, Żorż Ponimirski napisał: Na poprawę humoru "Odrobinka winka" to już nie przelewki, przejdę do nalewki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2020 Lajkuje, bom po winku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2020 zamknęli się i nagrali... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 dmuchawce latawce , w wersji psychodelicznej i "extra saiko", zamiast Urszuli July, i wersja używkowa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 7 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2020 Ponieważ pogoda i czemu nie😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2020 Piękna piosenka, soundtrack do Django Unchained Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 Utwór już ma trochę lat ale niedawno mi z powrotem wpadł w ucho. To co lubię czyli dobra piosenka i dobry clip. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi