lubo69 Napisano 10 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2014 Właśnie słucham. Raczej ciekawostka niż rewolucja, generalnie jest to to, co miało być: odrzuty z sesji The Division Bell. Album prawie w całości instrumentalny. Słucha się dobrze, ale jeżeli to ma być odcinanie kuponów, to lepiej IMHO zrobił to Cohen na najnowszej płycie Popular Problems (w wieku lat 80 zresztą). Edit: dzisiaj jeszcze jedna premiera autorstwa legendy: Queen Forever. Idąc tropem inżyniera Mamonia to ciekawsza propozycja, bo wszystkie utwory znane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekfryzjer Napisano 10 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2014 Właśnie słucham. Raczej ciekawostka niż rewolucja, generalnie jest to to, co miało być: odrzuty z sesji The Division Bell. Album prawie w całości instrumentalny. Słucha się dobrze, ale jeżeli to ma być odcinanie kuponów, to lepiej IMHO zrobił to Cohen na najnowszej płycie Popular Problems (w wieku lat 80 zresztą). Cohen to ogólnie fenomen, fajny ma wokal..ale klimacik za łagodny A co do Pink Floyd tak właśnie czytam że szału niema , a lata 70te to klasyka wszystkie albumy mam z tego okresu a album Wish You Were Here ciągle mnie prześladuje.. A do Cohena klimatów mogę polecić jeśli nie znałeś taki album rockowy Traffic - When The Eagle Flies genialne na sen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 11 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2014 Słuchałem Pink Floyd na Wimpie. Początkowo miałem wrażenie, że przemiksowali Wish you were here. Potem jakieś nijakie, a momentami miks dźwięków, które trudno było stolerować. Słuchałem tylko połowy płyty, na razie pierwszy raz. Dokładne wrażenia ewentualnie po kilku razach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Punch Brothers "Rye Whiskey" Kawałek dobrej muzycznej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Słuchałem Pink Floyd na Wimpie. Początkowo miałem wrażenie, że przemiksowali Wish you were here. Potem jakieś nijakie, a momentami miks dźwięków, które trudno było stolerować. Słuchałem tylko połowy płyty, na razie pierwszy raz. Dokładne wrażenia ewentualnie po kilku razach. Przesłuchałem raz i przez cały czas czekałem, aż zacznie się właściwa muzyka po tym wstępie Okazało się, że cała płyta jest jednym wielkim wstępem Warsztatowo Pink Floyd, ale treściowo...... hmmm.... Gilmour nic nie wymyślił, jednak bez Watersa (cokolwiek by o nim nie mówić) brakuje im treści. "Momentary Lapse of Reason" i "Division Bell" były ok, ale bez ognia z "Wish You Were Here", "Animals", czy "Dark Side of the Moon". W rozpaczy przesłuchałem zaraz "Atom Heart Mother" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Po obejrzeniu "Only Lovers Left Alive" ciągle siedzi mi to w głowie. Sam film bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Przyjemny film. Dla mnie dużym zaskoczeniem było, że Jarmusch brał udział w nagrywaniu tej muzyki (tzn. bawi się we własny zespół z van Wissemem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Czuć "Jarmuschowski" sznyt w tej muzyce Podejrzewam, że dzięki jego udziałowi w nagrywaniu tak świetnie zgrywa się to z filmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 kocham tę ospałą sekcję dętą, która gra na pograniczu fałszu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChlebowaElegancja Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Piękna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 uwielbiam taką muzykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 https://play.spotify.com/track/7nHvS6UUhz2gJhj8TIROLX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 4 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2015 Muzyka to część mnie, wszystkie słuchane przeze mnie utwory budzą inne emocje, więc to wątek dla mnie. Dzisiaj wieczorem Otis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Może mało orginalne, ale od kilku tygodni nie mog się oderwać od muzyki z filmu "Amellie". Jeżeli ktoś nie słuchał polecam - przenosi w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Piękna muzyka - szczególnie mi się podoba walc oraz Comptine d'un autre ete (chyba się nie pomyliłem) Ja ostatnio chętnie wracam do lata: Ich koncert na Woodstocku to było coś genialnego. Drugi raz w życiu sam poszedłem tańczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Muzyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 https://www.youtube.com/watch?v=zJli7jinNIE Wciąż lubię. Może to nostalgia, w końcu przy muzyce tego pana poznałem moją żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Caravan https://www.youtube.com/watch?v=NY5v4Lk-_gQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Jakoś ostatnio polubiłem irlandzkie rytmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 5 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2015 Jeżeli ktoś do tej pory nie miał okazji posłuchać Jessica Ware, to gorąco namawiam. Oba albumy są bardzo dobre. Dziś umilija mi powrót z Warszawy Jeden z utworów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 12 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2015 Takie tam nowalijki z UK. Fajne dzieciaki, widać dużo radochy z grania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 A co sądzicie o najnowszej płycie Archive? Chciałem jechać na koncert, ale po przesłuchaniu jej, zmieniłem zdanie, jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Lubię to! https://www.youtube.com/watch?v=aLnZ1NQm2uk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Skalpel - ale słuchać czy oglądać?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 31 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2015 Jako wykształcony, niepraktykujący trębacz (ukończona "średnia muzyczna") dobrze się tego słucha. Jako mężczyzna ... przyjmę zlecenia zabójstwa w zamian za numer telefonu do Pani jasnej panterce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi