Skocz do zawartości

Muzyka dla naszych uszu

booe

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie słucham. Raczej ciekawostka niż rewolucja, generalnie jest to to, co miało być: odrzuty z sesji The Division Bell. Album prawie w całości instrumentalny. Słucha się dobrze, ale jeżeli to ma być odcinanie kuponów, to lepiej IMHO zrobił to Cohen na najnowszej płycie Popular Problems (w wieku lat 80 zresztą).

Edit: dzisiaj jeszcze jedna premiera autorstwa legendy: Queen Forever. Idąc tropem inżyniera Mamonia to ciekawsza propozycja, bo wszystkie utwory znane:)

Właśnie słucham. Raczej ciekawostka niż rewolucja, generalnie jest to to, co miało być: odrzuty z sesji The Division Bell. Album prawie w całości instrumentalny. Słucha się dobrze, ale jeżeli to ma być odcinanie kuponów, to lepiej IMHO zrobił to Cohen na najnowszej płycie Popular Problems (w wieku lat 80 zresztą).

Cohen to ogólnie fenomen, fajny ma wokal..ale klimacik za łagodny A co do Pink Floyd tak właśnie czytam że szału niema , a lata 70te to klasyka wszystkie albumy mam z tego okresu a album Wish You Were Here ciągle mnie prześladuje.. A do Cohena klimatów mogę polecić  jeśli nie znałeś taki album rockowy Traffic - When The Eagle Flies genialne na sen...

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Słuchałem Pink Floyd na Wimpie. Początkowo miałem wrażenie, że przemiksowali Wish you were here. Potem jakieś nijakie, a momentami miks dźwięków, które trudno było stolerować. Słuchałem tylko połowy płyty, na razie pierwszy raz. Dokładne wrażenia ewentualnie po kilku razach.

Przesłuchałem raz i przez cały czas czekałem, aż zacznie się właściwa muzyka po tym wstępie :) Okazało się, że cała płyta jest jednym wielkim wstępem :) Warsztatowo Pink Floyd, ale treściowo...... hmmm.... Gilmour nic nie wymyślił, jednak bez Watersa (cokolwiek by o nim nie mówić) brakuje im treści. "Momentary Lapse of Reason" i "Division Bell" były ok, ale bez ognia z "Wish You Were Here", "Animals", czy "Dark Side of the Moon". 

W rozpaczy przesłuchałem zaraz "Atom Heart Mother" :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...