pablocito Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Mona ulubiona pianistkaStanowcze TAK dla muzyki klasycznej.A gdyby ktoś połknął bakcyla, to polecam moją pianistyczną „trójcę świętą”: Radu Lupu, Grigori Sokołow i Murray Perahia Cytuj
Blondas Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2020 Byłem w czwartek na koncercie, 3 kapele, Maraton, Klone i Leprous. Ten ostatni wspominałem już w wątku, natomiast Klone to piękna progresywno-rockowa muzyka. Cała ostatnia płyta. To jeden z kawałków 2 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Pat jak za dawnych lat. i z całkiem innej bajki... „nowa” nadzieja muzyki progresywnej tj., ekipa stara, materiał stary, ale nadzieja nowa. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 @Whitesnake - odnośnie Sons of Apollo. Czy też masz wrażenie, że mogliby z perkusistą darować sobie śpiewanie ?? Cytuj
Whitesnake Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 13 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: @Whitesnake - odnośnie Sons of Apollo. Czy też masz wrażenie, że mogliby z perkusistą darować sobie śpiewanie ?? To szef całego zamieszania. Doświadczenie uczy, że kto krzywo spojrzy na perkusistę ten wylatuje z kapeli . Poza tym, wybaczam mu, bo przynajmniej czuć, że się bawią muzyką. Brakuje mi takiej spontaniczności w dzisiejszych produktach muzykopodobnych. No i nie ukrywajmy, rock to trochę cyrk. 2 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 To teraz zadanie dla bystrzaków. Co łączy poniższe wideo z dwoma poprzednimi, które zamieściłem? Cytuj
Blondas Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Portnoy zawsze dośpiewywał jeszcze za czasów Dream Theater. Sons of Apollo niedawno wydali płytę, ale jeszcze się nie wsłuchałem. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 22 minuty temu, Blondas napisał: Portnoy zawsze dośpiewywał jeszcze za czasów Dream Theater. Sons of Apollo niedawno wydali płytę, ale jeszcze się nie wsłuchałem. Płyta ma dobre momenty, ale słuchana w całości trochę wieje nudą. Wykonawczo trudno wymarzyć sobie lepszy skład, tylko brakuje kogoś od kompozycji. Mam nadzieje, że się rozkręcą, bo na koncertach są niesamowici (jest tego trochę YT). Cytuj
LichoToWie Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Są tu jacyś fani Franka Sinatry oprócz mnie? <: Cytuj
spiryt Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 ja tam trochę lubię Franka Cytuj
Blondas Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Płyta ma dobre momenty, ale słuchana w całości trochę wieje nudą. Wykonawczo trudno wymarzyć sobie lepszy skład, tylko brakuje kogoś od kompozycji. Mam nadzieje, że się rozkręcą, bo na koncertach są niesamowici (jest tego trochę YT).Dlatego mało rzeczy mnie fascynuje kompozycyjnie. Ów wspominany Leprous to fenomen, patrzeć na koncercie na rozjeżdżające się dźwięki i rytmy, które fenomenalnie się trzymają kupy, było niezłym przeżyciem. Szukam różnych rzeczy, natomiast wielokrotnie jest przerost formy, nadmierne kombinowanie, brak melodii. Z ciekawych odkryć w mocniejszej muzyce to Sermon, z płytą Birth of the marvelous Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 21 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 Kazik wszystko przewidział 25 lat temu: 1 Cytuj
albinos Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Wspaniała Vanessa Fernandez. Nie mam wrażenia wtórności, mimo iż wykonuje covery. Przepraszam za nie typowy podgląd. 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2020 Na poprawę humoru "Odrobinka winka". 1 1 Cytuj
spiryt Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2020 W dniu 29.03.2020 o 23:06, Żorż Ponimirski napisał: Na poprawę humoru "Odrobinka winka" to już nie przelewki, przejdę do nalewki 1 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Lajkuje, bom po winku 1 Cytuj
Koval Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 zamknęli się i nagrali... 3 Cytuj
spiryt Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2020 dmuchawce latawce , w wersji psychodelicznej i "extra saiko", zamiast Urszuli July, i wersja używkowa 3 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Piękna piosenka, soundtrack do Django Unchained Cytuj
Forto Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2020 Utwór już ma trochę lat ale niedawno mi z powrotem wpadł w ucho. To co lubię czyli dobra piosenka i dobry clip. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi