Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem w czwartek na koncercie, 3 kapele, Maraton, Klone i Leprous. Ten ostatni wspominałem już w wątku, natomiast Klone to piękna progresywno-rockowa muzyka. Cała ostatnia płyta. To jeden z kawałków

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Żorż Ponimirski napisał:

@Whitesnake - odnośnie Sons of Apollo. Czy też masz wrażenie, że mogliby z perkusistą darować sobie śpiewanie ?? ;)

To szef całego zamieszania. Doświadczenie uczy, że kto krzywo spojrzy na perkusistę ten wylatuje z kapeli :).

Poza tym, wybaczam mu, bo przynajmniej czuć, że się bawią muzyką. Brakuje mi takiej spontaniczności w dzisiejszych produktach muzykopodobnych. No i nie ukrywajmy,  rock to trochę cyrk. 

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
22 minuty temu, Blondas napisał:

Portnoy zawsze dośpiewywał jeszcze za czasów Dream Theater. Sons of Apollo niedawno wydali płytę, ale jeszcze się nie wsłuchałem.

Płyta ma dobre momenty, ale słuchana w całości trochę wieje nudą. Wykonawczo trudno wymarzyć sobie lepszy skład, tylko brakuje kogoś od kompozycji. Mam nadzieje, że się rozkręcą, bo na koncertach są niesamowici (jest tego trochę YT).

Opublikowano
Płyta ma dobre momenty, ale słuchana w całości trochę wieje nudą. Wykonawczo trudno wymarzyć sobie lepszy skład, tylko brakuje kogoś od kompozycji. Mam nadzieje, że się rozkręcą, bo na koncertach są niesamowici (jest tego trochę YT).
Dlatego mało rzeczy mnie fascynuje kompozycyjnie. Ów wspominany Leprous to fenomen, patrzeć na koncercie na rozjeżdżające się dźwięki i rytmy, które fenomenalnie się trzymają kupy, było niezłym przeżyciem. Szukam różnych rzeczy, natomiast wielokrotnie jest przerost formy, nadmierne kombinowanie, brak melodii. Z ciekawych odkryć w mocniejszej muzyce to Sermon, z płytą Birth of the marvelous
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...