wihajster Napisano 14 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2018 Poza tym, ucząc się na swoich błędach. Najpierw trzeba buty złamać a potem robić na nich lustro aby uniknąć brzydkiego wykruszania się wosku z miejsc gdzie but pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldgl Napisano 15 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2018 16 godzin temu, wihajster napisał: Poza tym, ucząc się na swoich błędach. Najpierw trzeba buty złamać a potem robić na nich lustro aby uniknąć brzydkiego wykruszania się wosku z miejsc gdzie but pracuje. Z tego też względu pochodziłem w nich po domu ok 1h i wydaje mi się że główne załamania mi się już w tym czasie pokazały, co lekko widać na zdjęciach chociaż prawidła to zniwelowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 W jednym bucie nowych 3010 ścianka po wewnętrznej stronie w śródstopiu jest nieco zbyt wklęsła, przez co jest mocno dopasowana do stopy i cały czas ją czuję. Jest szansa, że to się rozbije? Stopa nie wywiera na to miejsce jakiegoś dużego nacisku, prawidło też nie, w zasadzie to miejsce wychodzi na łączenie między dwiema częściami prawidła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru8 Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 No i przyszły do mnie Berwicki 3637. Buty naprawdę ładne, ale są bardzo sztywne, zwłaszcza nosek... Po włożeniu stopy nie mam praktycznie możliwości jej przesunięcia, palce mam ściśnięte na szerokość, ale na długość jest tam trochę miejsca. Generalnie moje stopy czują się jak w obuwiu roboczym Jako, że noski są sztywniejsze, czy wzmacniane są jakieś szanse, że się rozbiją? Z jednej strony bym je wymienił na rozmiar większy, ale coś czuję, że na długość w palcach już będzie luźno, a nawet za luźno, a z drugiej bym je zostawił jakby się nosek dało poszerzyć, ale to mogło by je zdeformować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2018 Noski mają być sztywne, aby trzymały kształt (podobnie pięty). But po zasznurowaniu, w pozycji statycznej (stoisz/siedzisz) powinien z jednej strony dobrze trzymać stopę (nie może latać, spadać z pięty), z drugiej musisz czuć się wygodnie, a palce muszą mieć trochę luzu. Być może buty są zbyt wąskie (choć Berwicki mają szerokie kopyta). Jest cały wątek o dopasowaniu butów, może tam coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru8 Napisano 17 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2018 No właśnie mają podobno szerokie kopyta, ale nie dość, że mam szeroką stopę to jeszcze szeroki rozstaw palców. Cóż, zobacze rozmiar większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaszell Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Cześć, przymierzam się do zakupu modelu 2509 myślę że miałbym trochę więcej czasu na szukanie ale moje obecne czarne buty wyjściowe uległy zniszczeniu a niestety potrzebne są na sobotę. Sklep polecił mi rozmiar 42,5 - proszę Was o radę bo nigdy nie miałem tak małego rozmiaru D: 28,5 S: 10,2 O: 25,5-26 Z góry bardzo dziękuję,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Polecam uk9. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Castorp Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Potwierdzam, bierz 9 uk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blochu Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Czy posiada ktoś buty Berwick 4485 i może coś o nich powiedzieć? https://sklep.klasycznebuty.pl/1223,berwick-4485-tan.html Buty będą do użytku na co dzień na okres wiosna-lato-jesień. Zastanawiam się czy brać te, czy któreś z monków Berwick'a do typowych zestawów chino + marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 6 godzin temu, kaszell napisał: Cześć, przymierzam się do zakupu modelu 2509 myślę że miałbym trochę więcej czasu na szukanie ale moje obecne czarne buty wyjściowe uległy zniszczeniu a niestety potrzebne są na sobotę. Sklep polecił mi rozmiar 42,5 - proszę Was o radę bo nigdy nie miałem tak małego rozmiaru D: 28,5 S: 10,2 O: 25,5-26 Z góry bardzo dziękuję,. 6 godzin temu, Bartek 00 napisał: Polecam uk9. 3 godziny temu, Castorp napisał: Potwierdzam, bierz 9 uk A ja przychyle się do propozycji sklepu, 42,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 @kaszell Też mam długość stopy 28,5 i sklep klasycznebuty polecił mi rozmiar 9,5 (43). Jednak but jest w moim odczuciu lekko za długi. Jeśli nie masz problemów z tęgością, to idź w stronę 42.5. A Twoja wątpliwość bierze się pewnie stąd, że do tej pory buty kupowałeś w polskich sieciówkach i miałeś 44-45 - o tym zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Proponuje zamówić oba rozmiary - 8,5 oraz 9. Właściwe zostawisz. Przy Twoich rozmiarach stóp ciężko stwierdzić, który będzie właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 18 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2018 Mam 28cm I noszę 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasjonat Napisano 19 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2018 Ja mam dl. stóp ok. 27 cm. W moim przypadku idealnie dopasowane okazaly sie Berwick 3577 w rozm 42 (8). Z kolei Berwick 3010 w tym samym rozmiarze mialy zbyt dużą tegosc. Z kolei w Yanko, w kopycie 960, 961 i 962 rozm 42 jest dla mnie za maly/waski i biorę 42,5. Tak wiec b.duzo zalezy od kopyt, w jakim robiony jest dany model buta u danego producenta. Pasjonat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BadaBing Napisano 6 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2018 Czy ktoś posiada może poniższe buty: https://sklep.klasycznebuty.pl/1413,berwick-8491-brown-suede.html Bądź inne zamszowy Berwicki w kolorze Brown Suede. Będę wdzięczny za zdjęcie oddające kolor obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Czy posiada ktoś model 4170 i mógłby się na jego temat wypowiedzieć? Zastanawiam się nad pierwszymi Berwickami. Mam dosyć szeroką stopę, czy faktycznie buty mają szersze kopyto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Znaczenie ma również kształt kopyta ;). Przy tej samej stopie , rozmiary mogą się różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budrys Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Panowie, czy ktoś z Was użytkuje monki 3637 w skórze grochowej (średni brąz country calf)? Interesują mnie opinie na temat twardości skóry i ogolnie jak się starzeją. Mam jedne berwicki na kopycie 156 wiec rozmiarowo powinno byc ok. Gdzie można kupić obecnie Berwicki? Klasycznebuty, brogs, macaroni i miler? Cos przeoczylem, bo mojego 6.5 chyba nigdzie nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 @McQueen, butów na żywo nie widziałem niestety. Moje stopy z pewnością nie polubią się ze smukłym kopytem. Do tej pory nie miałem styczności z butami ze skóry groszkowej. Jak oceniacie taką skórę z perspektywy? Czy groszek nie wyciera się pod wpływem polerowania (np. czubki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Mam monki 3637 z tej skory. Skora groszkowana jest bardzo trwala, nie sadze zeby cos sie wytarlo kiedykolwiek. Posiadam rowniez buty innych marek wykonane z takiej skory (m.in. Loake Kempton) i moge stwierdzoc ze taka skora jest swietna, gruba. Na noskach mozna uzyskac lustro chociaz nie sadze zeby lustro dobrze korespondowalo z tego typu butami (zdecydowanie do casualu, grubsze podeszwy, wyrazna faktura skory). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Dzięki za opinię @adamW. Buty mają być do flaneli i chino. Jeszcze się waham pomiędzy wersją z gładkiej skóry, ale ciągnie mnie do tej groszkowe. Podobno groszkowa lepiej się łamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Mialem rowniez ten model z gladkiej skory ale odradzam- skora brzydko sie zlamala i na noskach mialy brzydkie jakby spekania. Na groszkowanej nie mam takich problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leo. Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Szanowni Państwo, zamówiłem buty Berwick 3010, od sklepu Klasyczne Buty i serdecznie proszę o Waszą opinię odnośnie skaz na butach. Widać na nich "marszczenie" oraz jaśniejsze pręgi, a także małe czarne odbarwienie. Wymieniać je, czy są to "zwyczajne" wady i pojawią się także w innym modelu? Chciałbym się także przywitać, ponieważ to mój pierwszy post na tym forum. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_harry Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Widac ze ktos przymierzał buty bo są leciutko złamane. Jaśniejsza pręga zniknie przy pierwszym pastowaniu.Nie są to rzeczy które nie pojawia się po pierwszym założeniu idealnie nowych butów przez ciebie, więc jakie to ma znaczenie?Taka cena, takie buty. Skóra nie jest z najwyższej półki ale adekwatna do ceny.Oczywiście możesz zwracać, ale czy warto się tak masturbować jak niektórzy po kupieniu butów? Poczytaj, zobaczysz.Plamka, załamanie, nitka wystająca.Czytam i ręce opadają.Ludzie, to tylko buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi