yacoob Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Buty czarne. Nie wyjaśniłes czym w Twoim przypadku są "stylizacje codzienne". Jeśli do pracy latasz w dzinsach i koszuli w kratę to i garnitur formalny z szerokimi klapami nie stanie się "codzienny" tylko pozostanie odswietny i w zestawie z czarnymi butami będziesz mógł obskoczyć w nim wszystkie wesela/pogrzeby/gale/rekrutacje itp. Jeśli zaś ów garnitur masz nosić do pracy to z kolei nie widzę ograniczeń dla służbowych zastosowań czarnych oksfordów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur.S Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 Yacoob. Nie wiem czemu jakoś nigdy nie potrafiłem nosić czarnych butów. W pracy obowiązuje minie ścisły drescode i tam muszę nosić czarne derby, zero jakiegokolwiek wyjścia poza schemat(może dlatego nie lubię czarnego obuwia) A co do mojego poprzedniego posta to kupiłem białą poszetkę z lnu teoretycznie obszytą recznie za 40 zł. Nie Allegro. I drugą tą co chciałem. Przyda się na inną okazję. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacoob Napisano 12 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2017 To tym bardziej czarne oksfordy. Będziesz miał do rotacji w pracy (chyba nie zabronią Ci nosić zamkniętej przyszwy:P). A poza tym nie czułbyś się dziwnie być ubranym mniej oficjalnie na ślub niż do pracy? Brązowe i kolorowe noś zatem po pracy i w dni wolne:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 15 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2017 Cześć, co myślicie o takim krawacie na własny ślub (granatowa marynarka, biała lniana poszetka, biała koszula, czarne oxfordy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 15 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2017 Na moim ekranie ten krawat wygląda na brązowy. Jeśli tak, to nie nada się na takie wydarzenie. Chociaż jeśli do wymienionego zestawu nie dorzucisz spodni, to na krawat nikt nie zwróci uwagi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur.S Napisano 17 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2017 Dnia 15.06.2017 o 22:44, krzysiekw napisał: Cześć, co myślicie o takim krawacie na własny ślub (granatowa marynarka, biała lniana poszetka, biała koszula, czarne oxfordy): Też myślałem o krawacie w kolorze jasnobrązowym, musztardowym itp. Ale ostatecznie postawiłem na krawat w kolorze marynarki. Dokładnie ten: http://republicofties.com/pl/p/Krawat-jedwabny-jednolity-granat/86 Oczywiście zrobsz jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szithappens Napisano 19 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2017 Ja stwierdziłem, że pozwolę sobie na ekstrawagancje i dobrałem bordowy z grenadyny. Myśle, że ten wskazany przez Ciebie rownież się nada. Nie ma co popadać w skrajność. Ty masz czuć sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_92 Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Witam forumowiczów. Przeglądałem poprzednie wpisy i myślałem, że sprawa będzie prosta. Biorę ślub (październik) i szukam garnituru, wybór padł na garnitur SuSu, Napoli Granatowy link do SuSu. Zmierzyłem się i pojawił się problem. Moje wymiary to [cm]: Klatka: 99 Talia: 82 Rękaw: 57 Długość pleców: 71 Szerokość w ramionach: 43 Z takimi wymiarami wybrałbym rozmiar garnitur o wymiarze 44, lecz problem jest ze spodniami. Moje wymiary dla spodni [cm]: Wewnętrzna długość nogawki: 72 Obwód pasa: 84 Szerokość w biodrach: 84 Obwód uda: 58 Spodnie potrzebowałbym w rozmiarze przynajmniej 50. W grę wchodziła by opcja marynarka + spodnie w innym rozmiarze, lecz u nich na stronie model Napoli i Lazio są w paski. Jest jeszcze Madison, który jest dwurzędowy i mnie nie przekonuje, oraz Havana która tutaj nie pasuje formalnością. Oczywiście cały garnitur leci później do krawca na przeróbki, lecz dodać za dużo to on tam nie doda (mowa o spodniach). Czytałem również, że spodnie w tych garniturach mają trochę zapasu, orientuje się ktoś ile tego zapasu może tam być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 22 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2017 Imho marynarka w rozmiarze 46 dla Ciebie, a spodnie mają spory zapas materiału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Proszę o opinie odnośnie tej poszetka: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6811094332 Biore pod uwage jeszcze z poszetka.com, ale jestem ciekaw co myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Wygląda bardzo zachęcająco, pozostałe produkty marki też nie wyglądają źle: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=43425478&order=m Zastanawia mnie brak strony internetowej sklepu, na allegro sa od około roku. Ja cos na pewno zamówię, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aislinnek Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Jeżeli się nie mylę to kupowałem jakiś czas temu białą lnianą poszetkę od tego sprzedawcy. Jestem z niej jak najbardziej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Witam forumowiczów. Przeglądałem poprzednie wpisy i myślałem, że sprawa będzie prosta. Biorę ślub (październik) i szukam garnituru, wybór padł na garnitur SuSu, Napoli Granatowy link do SuSu. Zmierzyłem się i pojawił się problem. Moje wymiary to [cm]: Klatka: 99 Talia: 82 Rękaw: 57 Długość pleców: 71 Szerokość w ramionach: 43 Z takimi wymiarami wybrałbym rozmiar garnitur o wymiarze 44, lecz problem jest ze spodniami. Moje wymiary dla spodni [cm]: Wewnętrzna długość nogawki: 72 Obwód pasa: 84 Szerokość w biodrach: 84 Obwód uda: 58 Spodnie potrzebowałbym w rozmiarze przynajmniej 50. W grę wchodziła by opcja marynarka + spodnie w innym rozmiarze, lecz u nich na stronie model Napoli i Lazio są w paski. Jest jeszcze Madison, który jest dwurzędowy i mnie nie przekonuje, oraz Havana która tutaj nie pasuje formalnością. Oczywiście cały garnitur leci później do krawca na przeróbki, lecz dodać za dużo to on tam nie doda (mowa o spodniach). Czytałem również, że spodnie w tych garniturach mają trochę zapasu, orientuje się ktoś ile tego zapasu może tam być? Bierz marynarkę 48, w 44 nie masz szans się wcisnąć. Spodnie od tego samego rozmiaru powinny mieć wystarczający zapas do przeróbek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 3 godziny temu, MateuszT. napisał: Bierz marynarkę 48, w 44 nie masz szans się wcisnąć. Spodnie od tego samego rozmiaru powinny mieć wystarczający zapas do przeróbek. Kolega ma 43 cm w ramionach, rozmiar 48 będzie znacznie za szeroki w ramionach. Obawiam się, że przy takich wymiarach żadne RTW nie będzie leżeć dobrze. No chyba że kolega coś źle zmierzył. 99 cm w klatce i 82 cm w talii sugeruje dosyć atletyczną sylwetkę, co raczej wskazywałoby na ramiona 45 albo więcej cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 23 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2017 Kolega ma 43 cm w ramionach, rozmiar 48 będzie znacznie za szeroki w ramionach. Obawiam się, że przy takich wymiarach żadne RTW nie będzie leżeć dobrze. No chyba że kolega coś źle zmierzył. 99 cm w klatce i 82 cm w talii sugeruje dosyć atletyczną sylwetkę, co raczej wskazywałoby na ramiona 45 albo więcej cm. Założyłem, że ramiona są źle zmierzone i kierowałem się tylko klatką i talią - poprawne zmierzenie ramion na sylwetce jest prawie niemożliwe, przede wszystkim dlatego, że ten wymiar inaczej wygląda na marynarce, tym bardziej gdy ma jakiekolwiek (nawet małe) wypełnienie w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 On 2017-6-23 at 2:36 PM, Jackuzzi89 said: Wygląda bardzo zachęcająco, pozostałe produkty marki też nie wyglądają źle: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=43425478&order=m Zastanawia mnie brak strony internetowej sklepu, na allegro sa od około roku. Ja cos na pewno zamówię, dzięki! Ja juz zamówiłem i zobaczymy co przyjdzie. Mogę wrzucić zdjęcia na forum, bo sam nie potrafię ocenić jakości. Kontakt mailowy ze sprzedającym był całkiem ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Proszę o ocenę, sklep/pracownia Macaroni Tomato, garnitur miałby być zamawiany MtM. Poniżej garnitur przymiarkowy (od którego z tego co czytałem dużo zależy). Zastanawiam się jeszcze nad Zarembą. Będzie to mój pierwszy garnitur zamawiany w takiej formie, potrzebuję kogoś kto mnie w jakiś sposób na pewno poprowadzi za rękę. Ogólnie wszędzie gdzie byłem mam podobny problem - lordoza, co zauważył jeden z użytkowników tego forum. Mam nadzieję że właściciel sklepu nie ma nic przeciwko poglądowym zdjęciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2017 Z przodu wygląda ładnie, ale chyba jest za krótka - tzn. jeśli masz prawidłowe proporcje, co sugeruje zdjęcie, to marynarka powinna zakrywać zadek (albo sięgać gdzieś do zgięcia kciuka). Linia MT Collective, sądząc z podanych na stronie wymiarów, ma zresztą bardzo krótkie marynarki. Trochę gorzej jest z boku i tyłu - widać, tzn. ja wnioskuję ze zdjęć, że marynarka ma dość mocną konstrukcję ramion i w Twoim wypadku kula ramienia jest zapadnięta. Nie jest to tragedia, ale mnie się nie podoba i na pewno nie chciałbym dość drogiego garnituru z takim efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 Z moich przygód odnośnie krawatu ciąg dalszy. Ogólnie bardzo podoba mi się koncepcja przedstawiona na blogu Mr.Vintage : http://mrvintage.pl/wp-content/uploads/2017/06/MrVintage-pl-Garnitur-ślubny-w-48-godzin-1-1.jpg. Oczywiście krawat jest niedostępny, ale nie w tym rzecz. Czy ktoś widział gdzieś podobny krawat? (lub ciemniejszy szary) W międzyczasie znalazłem też trochę inny krawat (koncept zielony z granatowym zamiast szarego), liczę na waszą opinię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 27 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2017 18 godzin temu, mosze napisał: Z przodu wygląda ładnie, ale chyba jest za krótka - tzn. jeśli masz prawidłowe proporcje, co sugeruje zdjęcie, to marynarka powinna zakrywać zadek (albo sięgać gdzieś do zgięcia kciuka). Linia MT Collective, sądząc z podanych na stronie wymiarów, ma zresztą bardzo krótkie marynarki. Trochę gorzej jest z boku i tyłu - widać, tzn. ja wnioskuję ze zdjęć, że marynarka ma dość mocną konstrukcję ramion i w Twoim wypadku kula ramienia jest zapadnięta. Nie jest to tragedia, ale mnie się nie podoba i na pewno nie chciałbym dość drogiego garnituru z takim efektem. Dziękuję za komentarz. Co do dlugości w MTM byłaby wydłużona, zgoda. Właśnie tyl i bok mi się nie podoba, z tyłu ponoć można zebrać materiał. Mimo wszystko pozostają barki które też idealne nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_92 Napisano 28 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2017 Witam was ponownie. Wczoraj dostałem garnitury i mam zdjęcia. Jeżeli moglibyście zerknąć na nie i się wypowiedzieć, to byłbym wdzięczny. Z moich odczuć rozmiar 46 jest za mały w klatce i spodnie są w udach chyba za bardzo obcisłe, jednakże marynarka w ramionach i na długość lepiej leży. Tak, jak wspominałem wcześniej, garnitur tak czy siak idzie do krawca, chyba że poprawki w rozmiarze 48 będą zbyt ogromne i nie będzie to miało sensu... Z lewej rozmiar 48, z prawej rozmiar 46. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Wg mnie 46 jest za ciasny, poza tym fasonem niedopasowany do sylwetki. Czy 48 da się odpowiednio przerobić? To się pewnie wypowiedzą bardziej doświadczeni koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2017 Z ramionami będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 Proszę o ocenę krawatu (granatowy garnitur, czarne buty, biala lniana poszetka, bez kamizelki) Edit: groszki są ciemnogranatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 1 godzinę temu, krzysiekw napisał: Dla mnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi