kanapa Napisano 1 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2022 Przeglądając sklep Vassa znalazłem taką informację:„ Please note that the shoes on the photos still feature JR (John. Rendenbach) soles. Since the Rendenbach company closed its door recently, we have switched to other high quality vegetably tanned sole leather manufacturers like Kilger or Martin”Info odnośnie kopytka 3636 względem P - jest różnica w podbiciu które w przypadku Norweger czyli P jest obszerniejsze / wyższe. Kopyto 3636 Budapester jest minimalnie ciaśniejsze i u mnie powstaje leciutka fałda.Nic nie ciśnie, pięta pięknie trzyma i tylko ta fałdka wyglada jak wyglada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 28 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2022 Moje reklamowane Norvegery są wystawione z -30% upustem.Zdjęcia jednak nie pokazują że skóra jest uszkodzona dość głęboko :/Zalecam ostrożność przy zakupie. https://vass-shoes.com/shop/norweger-p3-42-5/?v=9b7d173b068d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 30 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2022 W dniu 1.06.2022 o 15:58, kanapa napisał: Info odnośnie kopytka 3636 względem P - jest różnica w podbiciu które w przypadku Norweger czyli P jest obszerniejsze / wyższe. Kopyto 3636 Budapester jest minimalnie ciaśniejsze i u mnie powstaje leciutka fałda. Nic nie ciśnie, pięta pięknie trzyma i tylko ta fałdka wyglada jak wyglada. Mnie Vass pisał iż 3636 jest najobszerniejsze i takie też zakupiłem. Z postu wnioskuje, iż posiadasz obywa kopyta. Mam pytania 1. Czy jeżeli 3636 jest dla mnie na styk ok to kopyto P będzie szersze ? 2 Czy inne kopyta np. BP są porównywalne z 3636? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 7 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2022 Jak dla mnie P i P2 są obszerniejsze od 3636 w miejscu podbicia.Widać to na moim ostatnim zdjęciu - może to jest kwestia indywidualna. Wg mojej starej notatki z mierzenia w sklepie Vasa w trakcie konsultacji z obsługą:Idealny wybór - Norvegian P 42 0,5Podobnie pasowały Budapest Oxford R only Generalne zalecenie do szycia butów na zamówienie „Normalne kopyto R długość 42/5 ale szerokości 43”.Nic o 3636:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 23 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2022 Jakie jest Wasze doświadczenie z loafersami od Vassa? Mam norwegery, kopyto P w rozmiarze 43. Czy dla kopyta F powinienem iść również w 43 czy 0,5 w dół? Wyżej padały sugestie żeby dla F wybierać 0,5 do góry natomiast z uwagi na to, ze to loafersy waham się jaki rozmiar dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 26 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2023 Czy ktoś wie, jak się ma asortyment sklepu internetowego (chodzi mi o modele dostępne od ręki) do asortymentu dostępnego w Budapeszcie na Haris köz? Czy poszukując derbów, najchętniej museum calf lub shell, ciemne kolory, 41.5 lub 42, znajdę w Budapeszcie co najmniej kilka opcji do wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 11 Kwiecień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2023 W dniu 23.11.2022 o 15:24, Kuba napisał: Jakie jest Wasze doświadczenie z loafersami od Vassa? Mam norwegery, kopyto P w rozmiarze 43. Czy dla kopyta F powinienem iść również w 43 czy 0,5 w dół? Wyżej padały sugestie żeby dla F wybierać 0,5 do góry natomiast z uwagi na to, ze to loafersy waham się jaki rozmiar dobrać Odświeżam temat Macie jakieś doświadczenia? Ew. rekomendacje co do ciekawych lofersów poza Vassem, TLB, C&J i Carminą, ale na podobnym poziomie jakościowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 3 Czerwiec 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2023 Nówki sztuki 3-eyelet derby na P2, odbiór osobisty w Budapeszcie przedwczoraj. Kryzys ogólnoświatowy, więc oszczędzali z farbą😉, ale i tak jest OK. Gumowe czubki w cenie. Skóra zapowiada się wyśmienicie. Ostatnia fota producenta. Dopasowanie w moim przypadku lepsze niż u Kielmana (za trzecią próbą - norwegery na P nie za bardzo, oxfordy na F dużo lepiej, tu idealnie). Na Haris köz pusto, Budapeszt rozkopany, ale ładny. 15 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2023 Piękne, jaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 3 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2023 41,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rokitan Napisano 4 Czerwiec 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2023 @lubo69, kupowałem w tym samym dniu, może minęliśmy się w drzwiach zakup impulsywny, cordovan, 42,5 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 20 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2023 Cześć, Czy ktoś mógłby mi doradzić w sprawie rozmiaru kopyta F ? Najbardziej pomocne było by dla mnie porównanie do kopyt C&J: 341, 325, 379, 337 ? Lub TLB Artista Picasso/Goya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2023 Brałbym pół większe niż tlb (mam monki nie artista ale smukłe kopyto ) i cj (tu już więcej doświadczenia) czyli jak np. 8.5 nosisz to 43. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2023 Ja dla odmiany brałbym (i wziąłem) ten sam rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2023 Loafersy brałbym pół rozmiaru mniejsze. Norwegery na P noszę 43, loafersy na F 42,5. Jeżeli chodzi o C&J wszystkie buty sznurowane mam w rozmiarze 9 UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 24 Lipiec 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2023 Historia mrożąca z happy endem. Moje museum calf (patrz kilka postów wyżej) dostały koziołozy od kwaśnego deszczu (choroba skóry, i to wcale nie tylko cordovanu, objawiająca się przewlekłą wysypką; nazwa pochodzi od nicka Kolegi, który zarejestrował tę jednostkę chorobową jako pierwszy, choć - nie chwaląc się - ja miałem purchle na bridle leather już w 2015). Tak wyglądały (uwaga, drastyczne zdjęcia): Napisałem do Vassa, że not cool. Odpisali, że dobry szewc to przyprasuje (?) i żeby dużo natłuszczać (?? - Sedgwick wtedy odpisał, że za bardzo natłuszczone). Odpisałem, żeby pogadali z ludźmi z Ilcea, bo chyba coś nie halo z tą partią. Sprawa dotarła aż do samej Pani Evy Vass. Szefowa zadecydowała - nasz klient nasz per pan, szyjemy nowe buty. Jak szefowa kazała, tak zrobili, dorzucili jeszcze Rendenbacha, tego nowego: Ogólnie Vass, Aero, Iron Heart i Patine to najlepsza obsługa klienta, a przerobiłem kilkadziesiąt sklepów internetowych. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Zmiany, zmiany, zmiany.https://vass-shoes.com/vass-x-pekanto/?v=1ee0bf89c5d1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Mimo całej ekstrawagancji dalej bardzo ładne buty moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Ekstrawaganckie są moim zdaniem najwyżej te niebieskie i to tylko ze względu na kolor. Pozostałe, raczej normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 20 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2023 Black Week u Vass - Przeceny około 15-35%https://vass-shoes.com/model/ready-to-wear/?v=9b7d173b068d&wpf_filter_size=415%7C42&wpf_fbv=1&wpf_ebv=1&wpf_filter_last=p%7Cp2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 3 Grudzień 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2023 Od jakiegoś czasu chodziły za mną czarne buty, które pasowałyby zarówno do wełnianych spodni w kant jak i dżinsów. Na jakimś solidnym kopycie, bo na chłodniejszą porę roku, właśnie do cięższych, grubszych tkanin. Tym sposobem wybrałem full brogues Vassa, na podwójnej podeszwie i z szyciem goyser, żeby butom jeszcze dodać masywności. To model Budapest, więc na jedynym słusznym kopycie BP. Na tym kopycie mam już jedną parę i są to jedne z moich najwygodniejszych butów. Kopyto BP ma sporo miejsca na palce i wyższe podbicie, przy tym jest wąskie w pięcie. Moja para wykonana została w tęgości G, są 0,5 numeru większe od zwykle noszonego przeze mnie rozmiaru (wynika to z samej konstrukcji kopyta, które jest krótsze niż chyba wszystkie pozostałe Vassa; w przypadku tego kopyta często spotykaną radą jest wybranie 0,5 rozmiaru większych). 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 10 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2023 Podobno do świąt (do 19.12.2023) wysyłka wszystkich magazynowych butów jest za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj Koledzy orientujecie się co to za oznaczenie kopyta FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Maj Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 6 godzin temu, eye_lip napisał: Koledzy orientujecie się co to za oznaczenie kopyta FB? To jest kopyto F poszerzone w palcach, zapewne od słowa bunion (haluks). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi