Gość gccg Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Cóż drodzy Koledzy i tak najważniejsze jest w tym wszystkim która konkretna kobieta na siebie danych ciuszek włoży. Zresztą wydaje mi się, gdy niektórzy generalizują, że kobietom jest ładnie w tym, albo w tamtym, to w rzeczywistości mają przed oczami konkretny typ urody, albo nawet konkretną kobietę To prawda. Ale ... jezeli jakakolwiek kobieta stylizuje sie na jakis klasyczny okres z przeszlosci (no... nie koniecznie XVI wiek ... wystarczy na lata 30-te, 40-te,50-te) to zawsze wygladac bedzie ciekawie i chyba rowniez ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Cóż drodzy Koledzy i tak najważniejsze jest w tym wszystkim która konkretna kobieta na siebie danych ciuszek włoży. Zresztą wydaje mi się, gdy niektórzy generalizują, że kobietom jest ładnie w tym, albo w tamtym, to w rzeczywistości mają przed oczami konkretny typ urody, albo nawet konkretną kobietę Jest to, oczywiście prawda, ale z moich skromnych obserwacji wynika, że kobiecy trencz bardzo często wygląda bardzo dobrze. Inną sprawą jest to, że może nie zapamiętałem kontrprzykładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Falk, dobry przykład z trenczem, podoba mi się. Szybko wybrane. Uwielbiam kobiety w sukienkach i szpilkach, nie potrzeba im nic innego, ewentualnie jakaś bransoletka, naszyjnik czy inna pierdółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 oj krążycie Panowie wokół tematu, zamiast jednoznacznie podpisać się pod fraszką: "Ja Cię lubię w sukni jasnej , ale wolę w skórce własnej" pozdrawiam d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Tak od razu? Co to za zabawa...? ;-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Jak klasyka, to klasyka. Klasycznie (casual) ubrana kobieta z klasycznymi "alcesoriami": Rita Hayworth i Lincoln Continental Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Uważam iż ta kobieta jest świetnie ubrana, chociaż jej uroda i figura znacznie przebijają szatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 To się nazywa klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Dla mnie synonimem kobiecej elegancji, choć wykreowanej przez kobietę (Coco C.) jest mała czarna. Całe szczęście, że mężczyzna też dołożył cegiełkę do historii popularności tego stroju - mam tutaj na myśli Huberta de Givenchy i jego projekt dla Hepburn na potrzeby filmu "Śniadanie u Tiffany'ego". Poniżej różne wersje na manekinach i bez udziału modelek, żeby można było skupić się na stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Płaszcz+beret i kobieta to Jeane Madou z Łuku tryumfalnego Remarka. Kiedyś śpiesząc się do pracy rano widziałem dziewczynę w takiej stylizacji (czyli Paryż późne lata 30-początek 40-tych). aż przystanąłem z zachwytu. Notabene stylizacja "na Joannę Madou" zrobiła furorę w Europie. Tyrmand pisze o tym, jak była modna w latach '50 w Polsce. pzdr montalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Masz rację, w dzienniku o tym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 dziewczyny w mundurkach - zawsze eleganckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 27 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2011 jeszcze te dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Damskie lotniki z pracowni Jan Kielman. Damskie superlekkie półbuty zwane "lotnikami" z wysokiej jakości, pięknej, delikatnej skóry cielęcej ze Skoczowa. Model "one cut" - wierzch każdego buta wykonany został z jednego kawałka skóry. Wizytownik skórzany, wykonany w odwróconych kolorach. Czarne buty z chabrowymi, ekstrawaganckimi, tradycyjnymi szkockimi zdobieniami. Zdobienia przedstawiają kwiat ostu, który jest narodowym kwiatem Szkocji. Oset jest celtyckim symbolem szlachetnego charakteru na zaczepki odpowiadającego srogą karą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Ślicznotki. Swoją drogą, orientuje się ktoś z Panów, skąd się wzięła nazwa "lotniki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 andershep, pierwszy przykład najbardziej przypadł mi do gustu. saphir.pl, buty mi się podobają, tylko nie widzę dla nich zastosowania w dzisiejszych czasach. To nie pierwsza połowa XX wieku żeby chodzić w takim obuwiu. Falk, niestety ja ci nie pomogę ponieważ nie mam zielonego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Ślicznotki. Swoją drogą, orientuje się ktoś z Panów, skąd się wzięła nazwa "lotniki"? jedna z teorii mówi, że z angielskiego 'wingtip' czyli końcówka skrzydła. kształt 'lotnika' przypomina skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 andershep, pierwszy przykład najbardziej przypadł mi do gustu. (...) mi chyba też nota bene - modelka to Kori Richardson. tu jest to samo zdjecie bez okularów. ktoś u Donny bawił się fotoszopem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 jedna z teorii mówi, że z angielskiego 'wingtip' czyli końcówka skrzydła. kształt 'lotnika' przypomina skrzydło. O, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Damskie lotniki z pracowni Jan Kielman. Damskie superlekkie półbuty zwane "lotnikami" (...). Oset jest celtyckim symbolem szlachetnego charakteru na zaczepki odpowiadającego srogą karą mi się w sumie podobają, ale Paniom raczej nie. nigdy nie udało mi się namówić przyjaciółki na buty bespoke. twierdzi, że to 'męskie hobby'. Tu przykład bardziej rozbudowanego osetu u Edwarda Greena: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 jedna z teorii mówi, że z angielskiego 'wingtip' czyli końcówka skrzydła. kształt 'lotnika' przypomina skrzydło. Lotniki to whole- cut, a nie wingtip, ale nie mam pojęcia skąd ta nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 jedna z teorii mówi, że z angielskiego 'wingtip' czyli końcówka skrzydła. kształt 'lotnika' przypomina skrzydło. Lotniki to whole- cut, a nie wingtip, ale nie mam pojęcia skąd ta nazwa Masz rację. Ale druga teoria jest jeszcze gorsza - że takie buty używali lotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Taką informację również przekazywał mi Kurkus - że buty musiały być gładkie z jakichś praktycznych względów używania w kabinie pilota, ale na ile jest to jakaś miejska legenda to nie wiem. Mój dziadek który służył w RAF niestety już tego mi nie powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Może chodziło o pedały do sterowania statecznikiem...? Z drugiej strony, sądzę, że gładkie męskie buty są starsze, niż awiacja. Chyba już pora skończyć tego offtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 28 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Może chodziło o pedały do sterowania statecznikiem...? Z drugiej strony, sądzę, że gładkie męskie buty są starsze, niż awiacja. Chyba już pora skończyć tego offtopa. brzmi racjonalnie. jeszcze spojrzcie tu: http://www.shutterstock.com/pic-419302/stock-photo-world-war-two-raf-fighter-pilot-goggles-shoes-and-gloves.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi