Skocz do zawartości

Pytania do administratora

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

Vislav to wiadomo, że odszedł po utarczce z xkozłem ale wiadomo o co chodzi z Immune? Czy znowu się na coś obraził (w końcu też odchodził ze dwa razy) czy przestraszył ACTA?

Zaraz forum przestanie funkcjonować jak jeszcze kilku aktywnych użytkowników zażyczy sobie wymazania całej swojej aktywności (co jak rozumiem robi się ze strachu przed ACTA, albo w toku nadawania dramatyzmu swojej decyzji odejścia).

Czy jest tu może jakiś prawnik który jest w stanie zinterpretować kwestie wpisów bo na zdrowy rozsądek nie można ich uznać za utwór... ale co ja wiem, prawnikiem nie jestem.

Ja proszę Was o chwilę cierpliwości... we wszystkich sprawach, lada dzień wszystko będzie jasne.

A ja się zastanawiam, czemu służy ta deklaracja. Chyba bardziej rozbudzeniu jakichś niepokojów, a nie uspokojeniu. Przypuszczam, że dla większości przeciętnych użytkowników (w tym i mnie) jest to wypowiedź niezrozumiała. Skoro "wszystko będzie jasne", to rozumiem, że teraz jest coś niejasnego, co powinno nas niepokoić. Czy tak jest?

Na odejście Vislava można spuścić zasłonę milczenia, natomiast w przypadku Immune, który należał/należy do użytkowników, bez których forum w takim kształcie i na takim poziomie nie mogłoby istnieć, jest to strata niewątpliwie bolesna.

Niemniej, jest to jego osobista sprawa i decyzja, i można by domniemywać, że stoją za tym jego prywatne przyczyny. Można by, gdyby nie cytowana wyżej wypowiedź administratora forum, która zasiewa niepokój i sugeruje, że stoi za tym coś więcej. Odbieram to jako typowe "Słuchajcie, słuchajcie! Wiem, ale nie powiem", którego chyba nikt nie lubi.

Nie. Vislav odszedł po tym jak mi publicznie zadedykował filmik pokazujący jak kilku gości zabija typa grabiami i łopatami. Jak rozumiem spalił się ze wstydu.

Jeśli cię ten filmik przeraził, to proponuję zgłosić się na policję a wylewanie żalów na forum zakończyć. Nie jest eleganckim komentowanie tego przez ciebie jako jedną ze stron teraz, kiedy druga strona nie odpowie.

[cut]Nie jest eleganckim komentowanie tego przez ciebie jako jedną ze stron teraz, kiedy druga strona nie odpowie.

A ruch drugiej ze stron mozna nazwac eleganckim? Jesli juz oceniamy to sprawiedliwie. Poza tym opisane przez Ciebie zjawisko to chyba oczywiste ryzyko zwiazane z odejsciem z forum, sami odcinamy sobie mozliwosc odpowiedzi na ewentualne zarzuty, co do odejscia.

Pozdrawiam,

dsc.

Przeraziło mnie tylko i wyłącznie chamstwo, nie wylewam żadnych żalów i nie komentuję, a jedynie sprostowałem po jakim to wydarzeniu kolega odszedł.

To przykre, jeśli naprawdę nie wiesz o co mi chodzi. Być może to jeszcze zdenerwowanie przemawia. Zwróciłem tylko uwagę na to, że większość ludzi uznaje za niegrzeczne obgadywanie za plecami. Powiedzieliście sobie co każdy o drugim myśli. Jeden odszedł, drugi został więc chyba już wygrał. W każdym razie postawił na swoim w pewien sposób. Po co więc kolejne ataki niejako w powietrze? No chyba, że to frustracja spowodowana ustąpieniem oponenta?

Jakby nie było, nic na to nie poradzę, jeśli nie widzisz nic niestosownego w swoich słowach. Skoro taki masz pomysł na siebie...

Chociaz jestem na forum od tygodnia to od razu wyczulem ze panuje tu jakas dziwna agresja. Za moj wpis odpowiadajacy Immune http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=9&t=94&start=1470 od razu dostalo mi sie bo nie zanjac hiszpanskiego osmielilem sie odpowiedziec. Widze teraz ze cala moja dyskusja chyba z xkozlem zostala wycieta bo sugerowal ze jestem burak :lol:

Jezus, chcą, niech idą.

Nie rozumiem tych deklaracji, chcesz odejść to idż, po co informujesz całe forum o tym? Przestań pisać i już a nie zachowuj się tak, bo to celowe, aby zaznaczyć że ODCHODZĘ, przekonujcie mnie, abym został, bo beze mnie see nie poradzicie.

pif paf!

Opuszczanie towarzystwa "po angielsku" (szczególnie jeżeli było się dotychczas mocno zaangażowanym użytkownikiem) jest uważane raczej za mało eleganckie - zapewne stąd wzmiankowane deklaracje. A to że spora część forum po fakcie o tym huczy i roztrząsa to już osobna kwestia.

dzięki

Jak widać poprzedni jaki i obecny administrator ma w dupie informowanie forumowiczów o zachodzących zmianach. Uważam, że blog to nie jest platforma do komunikacji forumowej i taka informacja o zmianach powinna znaleźć się właśnie na forum bespoke.pl.

to wszystko

nie ma w dupie, tylko chce przekazywać pewne informacje. w tym momencie jedyną pewną informacją jaką mogę przekazać jest to, że forum należy już do Stowarzyszenia, które jeszcze nie powstało... Niezależnie od tego co się będzie działo forum funkcjonuje bez zmian (poza zmianami personalnymi), także nie róbcie burzy o nic.

EDIT: o wszystkim oficjalnie poinformuję niebawem - czyli 'lada dzień'.

• 2 weeks later...