Krakus ;) Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Vislav to wiadomo, że odszedł po utarczce z xkozłem ale wiadomo o co chodzi z Immune? Czy znowu się na coś obraził (w końcu też odchodził ze dwa razy) czy przestraszył ACTA? Zaraz forum przestanie funkcjonować jak jeszcze kilku aktywnych użytkowników zażyczy sobie wymazania całej swojej aktywności (co jak rozumiem robi się ze strachu przed ACTA, albo w toku nadawania dramatyzmu swojej decyzji odejścia). Czy jest tu może jakiś prawnik który jest w stanie zinterpretować kwestie wpisów bo na zdrowy rozsądek nie można ich uznać za utwór... ale co ja wiem, prawnikiem nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Nie rozśmieszajcie już z tym ACTA, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 [...]albo w toku nadawania dramatyzmu swojej decyzji odejścia. Chyba właśnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Czy ktorys z kolegów napisał, że powodem jego odejscia jest ACTA? Jeśli nie, to może warto sie chwile powstrzymać z wymyślaniem powodów. Jestem pewien, że w najblizszych dniach wszyscy dowiedza się co było przyczyną takich posunięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 jak u Hitchcocka. Teraz czekamy na wzrost napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antolll Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Też chętnie zrobiłbym takie dramatyczne odejście... ale mojego zniknięcia nikt na forum by nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Się nie przekonasz, jak nie spróbujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Też chętnie zrobiłbym takie dramatyczne odejście... ale mojego zniknięcia nikt na forum by nie zauważył Na to akurat możesz coś poradzić, wystarczy 3k postów tak wartościowych jak te Immune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Ja proszę Was o chwilę cierpliwości... we wszystkich sprawach, lada dzień wszystko będzie jasne.A ja się zastanawiam, czemu służy ta deklaracja. Chyba bardziej rozbudzeniu jakichś niepokojów, a nie uspokojeniu. Przypuszczam, że dla większości przeciętnych użytkowników (w tym i mnie) jest to wypowiedź niezrozumiała. Skoro "wszystko będzie jasne", to rozumiem, że teraz jest coś niejasnego, co powinno nas niepokoić. Czy tak jest? Na odejście Vislava można spuścić zasłonę milczenia, natomiast w przypadku Immune, który należał/należy do użytkowników, bez których forum w takim kształcie i na takim poziomie nie mogłoby istnieć, jest to strata niewątpliwie bolesna. Niemniej, jest to jego osobista sprawa i decyzja, i można by domniemywać, że stoją za tym jego prywatne przyczyny. Można by, gdyby nie cytowana wyżej wypowiedź administratora forum, która zasiewa niepokój i sugeruje, że stoi za tym coś więcej. Odbieram to jako typowe "Słuchajcie, słuchajcie! Wiem, ale nie powiem", którego chyba nikt nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Nie. Vislav odszedł po tym jak mi publicznie zadedykował filmik pokazujący jak kilku gości zabija typa grabiami i łopatami. Jak rozumiem spalił się ze wstydu.Jeśli cię ten filmik przeraził, to proponuję zgłosić się na policję a wylewanie żalów na forum zakończyć. Nie jest eleganckim komentowanie tego przez ciebie jako jedną ze stron teraz, kiedy druga strona nie odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 [cut]Nie jest eleganckim komentowanie tego przez ciebie jako jedną ze stron teraz, kiedy druga strona nie odpowie. A ruch drugiej ze stron mozna nazwac eleganckim? Jesli juz oceniamy to sprawiedliwie. Poza tym opisane przez Ciebie zjawisko to chyba oczywiste ryzyko zwiazane z odejsciem z forum, sami odcinamy sobie mozliwosc odpowiedzi na ewentualne zarzuty, co do odejscia. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Przeraziło mnie tylko i wyłącznie chamstwo, nie wylewam żadnych żalów i nie komentuję, a jedynie sprostowałem po jakim to wydarzeniu kolega odszedł.To przykre, jeśli naprawdę nie wiesz o co mi chodzi. Być może to jeszcze zdenerwowanie przemawia. Zwróciłem tylko uwagę na to, że większość ludzi uznaje za niegrzeczne obgadywanie za plecami. Powiedzieliście sobie co każdy o drugim myśli. Jeden odszedł, drugi został więc chyba już wygrał. W każdym razie postawił na swoim w pewien sposób. Po co więc kolejne ataki niejako w powietrze? No chyba, że to frustracja spowodowana ustąpieniem oponenta? Jakby nie było, nic na to nie poradzę, jeśli nie widzisz nic niestosownego w swoich słowach. Skoro taki masz pomysł na siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Chociaz jestem na forum od tygodnia to od razu wyczulem ze panuje tu jakas dziwna agresja. Za moj wpis odpowiadajacy Immune http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=9&t=94&start=1470 od razu dostalo mi sie bo nie zanjac hiszpanskiego osmielilem sie odpowiedziec. Widze teraz ze cala moja dyskusja chyba z xkozlem zostala wycieta bo sugerowal ze jestem burak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Dziś jest Międzynarodowy Dzień Przytulania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 tylko Jana i Ludwiki... Pff, tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 A dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Jezus, chcą, niech idą. Nie rozumiem tych deklaracji, chcesz odejść to idż, po co informujesz całe forum o tym? Przestań pisać i już a nie zachowuj się tak, bo to celowe, aby zaznaczyć że ODCHODZĘ, przekonujcie mnie, abym został, bo beze mnie see nie poradzicie. pif paf! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Opuszczanie towarzystwa "po angielsku" (szczególnie jeżeli było się dotychczas mocno zaangażowanym użytkownikiem) jest uważane raczej za mało eleganckie - zapewne stąd wzmiankowane deklaracje. A to że spora część forum po fakcie o tym huczy i roztrząsa to już osobna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 31 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2012 Przyglądając się temu pobojowisku chciałby się zacytować klasyka: "Źle się dzieje w państwie duńskim" I to akurat jest prawda, niestety smutna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 Nie jestem moderatorem ale chciałbym pouczyć Panów, co wasze posty mają spólnego z tematem? Nic. Prawie cztery strony spamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 Czy na forum w ostatnim czasie coś się zmieniło ? Widzę, że macaroni nie jest już adminem tylko mastersem. ??? cisza Ja proszę Was o chwilę cierpliwości... we wszystkich sprawach, lada dzień wszystko będzie jasne. ile to jest "lada dzień" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 http://www.blogger.com/comment.g?blogID ... Popup=true Polecam ostatni komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 dzięki Jak widać poprzedni jaki i obecny administrator ma w dupie informowanie forumowiczów o zachodzących zmianach. Uważam, że blog to nie jest platforma do komunikacji forumowej i taka informacja o zmianach powinna znaleźć się właśnie na forum bespoke.pl. to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarmarek Napisano 2 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2012 nie ma w dupie, tylko chce przekazywać pewne informacje. w tym momencie jedyną pewną informacją jaką mogę przekazać jest to, że forum należy już do Stowarzyszenia, które jeszcze nie powstało... Niezależnie od tego co się będzie działo forum funkcjonuje bez zmian (poza zmianami personalnymi), także nie róbcie burzy o nic. EDIT: o wszystkim oficjalnie poinformuję niebawem - czyli 'lada dzień'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 10 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2012 Ja z ciekawości zapytam dlaczego niektórym usuniętym użytkownikom usunięto posty zgodnie z prośbą, innym nie, jakie są przesłanki takiego różnicowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi